ΡΩΜΗ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Ρώμη-Βατικανό-Φλωρεντία-Ιταλία

ΑΠΟ 419 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Ρώμη με την εγγύηση της AEGEAN. Μετά την άφιξη ακολουθεί η περιήγηση στην Αιώνια Πόλη. Θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Ρώμης και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου που χτίστηκε λίγο πριν μεταφέρει την πρωτεύουσα στην Κωνσταντινούπολη. Συνεχίζουμε με την ρωμαϊκή αγορά, την καρδιά των οικονομικών συναλλαγών της αρχαίας Ρώμης, τη φυλακή του Μαμερτίνου (όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση φυλακίστηκε ο Άγιος Πέτρος),το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια όπου θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Το τέλος της σημερινής μας περιήγησης θα μας βρει στην ξακουστή Φοντάνα ντι Τρέβι τη μεγαλύτερη και διασημότερη κρήνη της Ρώμης για να βγάλουμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες και την γραφική Πιάτσα ντι Σπάνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα 2η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - BY NIGHT TOUR & ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Μετά το πλούσιο πρωινό, επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών και των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στη διάσημη Καπέλα Σιστίνα (Capella Sistina), το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο (Michelangelo). Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητά της. Μεταξύ άλλων, θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου & τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ σας προτείνουμε (προαιρετικά) βραδινό γύρο πόλης. Απολαύστε τη μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μία πρώτη γνωριμία που σίγουρα θα σας συναρπάσει. Στη συνέχεια για όποιον το επιθυμεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία στον Ελληνορθόδοξο Ναό Αγίου Θεοδώρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα 3η ΗΜ ΈΡΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (273χλμ.+273χλμ.)
Αυτή την ημέρα μπορείτε να την αφιερώσετε στη Ρώμη ή να μας ακολουθήσετε στην προαιρετική εκδρομή στην πόλη των Μεδίκων και της Αναγέννησης, την Φλωρεντία μια πόλη που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Θα δούμε τον πανέμορφο καθεδρικό ναό της Παναγίας των λουλουδιών με τον τρούλο του Μπουνελέσκι, το καμπαναριό του Τζιόττο, το βαπτιστήριο, την πιάτσα Σινιορίας, το Παλάτσο Πίτι κ.α. Τελειώνοντας, μια βόλτα στην ξακουστή αγορά της Φλωρεντίας θα σας εντυπωσιάσει. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση. 
4η ημέρα 4η ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες βόλτες στη Ρώμη. Μετάβαση στο διεθνές αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση της επιστροφής με την αξιοπιστία της AEGEAN. 
By night tour: 25 € Ημερήσια στη Φλωρεντία: 50 € ενήλικας / 30 € παιδί 

Πακέτο Βατικανού : 32€ (εισιτήριο μουσείων, προκράτηση & ραντεβού για αποφυγή ουράς κατά την είσοδο στα μουσεία, ακουστικά για την ξενάγηση του Αγίου Πέτρου). Υποχρεωτική προκράτηση και προπληρωμή πριν την αναχώρηση για την εξασφάλιση της εισόδου. 

Περιλαμβάνονται

- Αεροπορικά εισιτήρια με βάση τις αναγραφόμενες πτήσεις
- Αποσκευή 23kg & χειραποσκευή 8kg ανα άτομο(Ellinair,Aegean,Turkish,Air Malta). 
- Στις πτήσεις της Ryan air περιλαμβάνεται αποσκευή 20kg και μια μικρή προσωπική τσάντα 40*20*25cm ανά άτομο
- Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό ή ημιδιατροφή όπου αναγράφεται.
- Εκδρομές - περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Τις μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
- Έμπειρο αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν Περιλαμβάνονται

- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
- Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται είσοδος.
- Οι φόροι διαμονής των ξενοδοχείων.
- Είσοδοι πόλεων (check point) όπου αναγράφεται.

- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.