Ρώμη - Βατικανό - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Ιταλία-Ρώμη-Βατικανό

ΑΠΟ 495 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη με AEGEAN ή ALITALIA. Άφιξη και ξενάγηση στην "Αιώνια Πόλη", κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη, την Πυραμίδα, τις θέρμες του Καρακάλα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, την περίφημη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε και θα καταλήξουμε στον περιβάλλοντα χώρο του Κολοσσαίου, όπου θα έχουμε μικρής διάρκειας στάση για φωτογραφίες και έναν ιταλικό καφέ. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας πεζοί, περνώντας από τις περίφημες αυτοκρατορικές αγορές και θα ανέβουμε στον λόφο του Καπιτωλίου, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε από ψηλά τη Ρωμαϊκή αγορά. Διασχίζοντας την πλατεία του Καπιτωλίου, θα κατέβουμε από την σκάλα του Μιχαήλ Αγγέλου στην πλατεία Βενετίας. Εκεί θα δούμε το Παλάτσο Βενέτσια, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη Βιτοριάνο, το άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμμανουέλε, καθώς και το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη). Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας οδικώς στις όχθες του Τίβερη, περνώντας από το Κάστρο του Αγίου Αγγέλου και τη Βίλα Μποργκέζε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο CICERONE 4* (www.hotelcicerone.com). 
2η ημέρα ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην περίφημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την οροφή του οποίου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά, καθώς και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι.
3η ημέρα ΡΩΜΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Ελεύθερη μέρα στη Ρώμη για βόλτες, επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα ή και για ψώνια. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε την προαιρετική μας εκδρομή στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία (έξοδα ατομικά). Φθάνοντας, θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη, για επίσκεψη στην πινακοθήκη Galleria degli Uffizi, που διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης (Τζιότο, Μποττιτσέλλι, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ντύρερ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.ά.) ή για ψώνια στην φημισμένη αγορά της. Επιστροφή στη Ρώμη. 
4η ημέρα ΡΩΜΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΟΡΒΙΕΤΟ
Ακόμα μία ελεύθερη μέρα για βόλτες στη Ρώμη ή για μία προαιρετική εκδρομή στο Ορβιέτο, μια μεσαιωνική πόλη της νοτιοδυτικής Ούμπρια, στην κεντρική Ιταλία (έξοδα ατομικά). Γνωστό και ως ο "κρυμμένος θησαυρός της Ούμπριας", βρίσκεται σε ένα από τα πιο δραματικά σκηνικά της Ιταλίας, αφού τα κτίριά του είναι κτισμένα πάνω σε τραχείς βράχους ηφαιστειακής τέφρας και περιβάλλονται από τείχη κατασκευασμένα από την ίδια πέτρα, που ονομάζεται τόφφος (tufa). Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Ρώμη. 
5η ημέρα ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ
Ελεύθερος χρόνος το πρωί, μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN ή ALITALIA
  • Τρεις ή τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CICERONE 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
  • Ξενάγηση στην πόλη της Ρώμης
  • Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού και στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου
  • Αρχηγόςσυνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: € 200
  •  Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, επισκεπτόμενους χώρους, Βατικανό και λοιπά αξιοθέατα, Ακουστικά για την ξενάγηση του Αγίου Πέτρου € 30 ο ενήλικας & € 20 το παιδί
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ
Σημειώσεις:
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις στη Ρώμη
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας