ΡΩΜΗ - ΚΑΠΡΙ - ΑΜΑΛΦΙ

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Ρώμη-Βατικανό-Άγιος Πέτρος-Σαλέρνο--Πομπηία-Νάπολη-Ποζιτάνο-Αμάλφι

ΑΠΟ 495 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο <Μακεδονία> και πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Άφιξη.Μεταφορά στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού για μια μοναδική ξενάγηση. Τα Μουσεία Βατικανού, είναι ένα συγκρότημα μερικών από των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών. Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε αμέτρητους μοναδικούς θησαυρούς, όπως τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης, το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπου θα εντυπωσιαστούμε απο την αποκαθήλωση (Pieta) του Μιχαήλ Αγγέλου και τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται.Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Σας προτείνουμε μια βραδινή βόλτα στη Ρώμη. Θα τη δούμε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε τη Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ιταλιας, θα δούμε τη Piazza Barberini με την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρινάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στη περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού. Με την καθοδήγηση του συνοδού, παρακολουθήστε την λειτουργία της Ανάστασης στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου στο κέντρο της Ρώμης (Via di S.Teodoro 7).
2η ημέρα 2η ημέρα: ΡΩΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΣΑΛΕΡΝΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει τον κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαικό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια, όπου δεσπόζει το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα. Μεταβαση και τακτοποιηση στο ξενοδοχειο στην περιοχη του Σαλερνο.
3η ημέρα 3η μέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΣΟΡΕΝΤΟ - ΠΟΖΙΤΑΝΟ - ΑΜΑΛΦΙ
Πρωινό. Αναχώρηση για μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο, ένας οικισμόςβεράντα στο απέραντο γαλάζιο, και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα 4η μέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΚΑΠΡΙ (Προαιρετική)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι, που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες, τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση
5η ημέρα 5η μέρα: ΠΟΜΠΗΙΑ - ΝΑΠΟΛΙ
Προγευμα και αναχωρηση για ξεναγηση σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, αυτόν της Πομπηίας. . Η Πομπηία χτίστηκε τον 5ο αιώνα από τους Έλληνες στις ακτές της Καμπανίας στους πρόποδες του Βεζούβιου, κοντά στη Ρώμη. Το 79μ.χ. μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου, ένα τεράστιο κύμα από λάβα, στάχτη και φωτιά έθαψε για πάντα μέσα σε λίγες ώρες την εύθυμη, σπάταλη και πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 2000 άτομα βρέθηκαν κάτω από τη στάχτη και πέθαναν από ασφυξία. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μονοπάτια της και θα γνωρίσουμε και αυτόν τον ρωμαϊκό πολιτισμό.Συνεχιζουμε για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. θα επισκεφτούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης θα δούμε τα εκθέματα καθημερινής οικιακής χρήσης και τα μαγειρικά σκεύη από την Πομπηία και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την πόλη: την γραφική παραλία της, το παλάτι, την Σάντα Λουτσία με το κάστρο της, την περίφημη Σάντα Κιάρα, την όπερα, τις γραφικές πλατείες της, την περίφημη σκεπαστή αγορά της Galleria umberto, την πιάτσα ντελ πλεμπίσιτο, με την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και το παλάτι, την Spaccanapoli με τα γραφικά σοκάκια, το Ντουόμο, το παρεκκλήσι του Sant Severon με τα μυστηριώδη αγάλματα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα 6η μέρα: ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ - ΝΑΠΟΛΙ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την αρχαία Ποσειδωνία που από τα ερείπια της και τους επιβλητικούς ναούς της αναδύεται η ένδοξη ιστορία της μεγάλης Ελλάδος. Η Basilica είναι το αρχαιότερο οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Ήρα και χρονολογείται από τον 6ο αιώνα και ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους στην Ευρώπη, ενώ ο διπλανός ναός του Ποσειδώνα θεωρείται από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους.Το απογευμα μεταφορα στο αεροδρομιο της Ναπολι για την πτηση της επιστρoφης.
Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά. Σύνολο φόρων +145 ευρώ
Δώρο η Κρουαζιέρα Ποζιτάνο Αμάλφι

Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια 
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω 
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  •  Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία - Διατροφή στο ξενοδοχείο  
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται -
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες. 
Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.