Ρώμη - Φλωρεντία - Σιένα - Cinque Terre 5 ημέρες (Α)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Φλωρεντία-Μοντεκατίνι-Cinque Terre-Μεσαιωνική Λούκα-Ρώμη-Μουσεία Βατικανού-Άγιος Πέτρος-Ιταλία

ΑΠΟ 595 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Συγκέντρωση στις 07.30 στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ και επιβίβαση στο αεροσκαφος για την απευθείας πτήση προς Μπολόνια. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πόλη των Μεδίκων την Φλωρεντία. Ακολουθεί ξενάγησή στη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης που είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το βράδυ ελεύθερο στην όμορφη πόλη του Μοντεκατίνι.
2η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – CINQUE TERRE – ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΛΟΥΚΑ
Πρωινό και αναχώρηση προαιρετικά για τα διάσημα χωριά Cinque Terre που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας ιταλικής Ριβιέρα. Η περιοχή αποτελεί μία από τις ομορφότερες της δυτικής Ιταλίας και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα τα επισκεφτούμε σε μια μοναδική κρουαζιέρα και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά χωριά Riomaggiore, Manarola και Monterosso, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Vernazza που είναι ίσως το ωραιότερο χωριό της περιοχής και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα όμορφα δρομάκια και να καταλήξουμε στα ερείπια του κάστρου με θέα που κόβει την ανάσα. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Portovenere χτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας πάνω σε βραχώδη χερσόνησο. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα επισκεφτούμε τη Λούκα μια από τις πιο γραφικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη είναι χτισμένη από τους Ετρούσκους και περιβάλλεται από ένα εξαιρετικό τείχος με τάφρο του 16ου αιώνα και βρίσκεται στο κέντρο της σύγχρονης πόλης. Η Πιάτσα Σαν Μικέλε με την ομώνυμη εκκλησία του 1070, το Ντουόμο, το Ανάκτορο Ντε λα Προβίντσια είναι εντυπωσιακά. Ελεύθερος χρόνος για δείπνο στη κεντρική πλατεία Όκταγκον με πλανόδιους μουσικούς και παραδοσιακά ιταλικά εστιατόρια. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΣΙΕΝΑ – ΡΩΜΗ - ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ BY NIGHT
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη-μουσείο, τη Σιένα. Η πόλη είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η κάθε μια από αυτές έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που οφείλεται εξ΄ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανέπαφη! Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την αιώνια πόλη, τη μοναδική Ρώμη. Αμέσως με την άφιξή μας, θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση της πόλης. Διασχίζοντας την Αππία οδό θα δούμε τα πιο διάσημα Λουτρά (Θέρμες) του αυτοκράτορα Καρακάλλα που λειτουργούσαν πάνω από 300 χρόνια, πριν καταλήξουμε στο πιο αντιπροσωπευτικό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το επιβλητικό Κολοσσαίο & την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια, θα θαυμάσουμε τη ρωμαϊκή αγορά που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας της αυτοκρατορίας. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην Piazza Venezia θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Vittorio Emanuele II, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας. Το μνημείο περιέχει τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη με την αιώνια φλόγα, χτισμένο κάτω από το άγαλμα της Ιταλίας μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Θα δούμε επίσης την πλατεία με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο του Ραμσή ΙΙ, το οποίο αρχικά βρισκόταν στο Circus Maximus. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .Το βράδυ όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε μια προαιρετική νυχτερινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της Ρώμης, για να την δείτε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα.
Θα διασχίσουμε τη Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ιταλιας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρηνάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το φωταγωγημένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στην περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ανεξάρτητο Κράτος του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του, που ανήκουν στα σημαντικότερα του κόσμου (εισιτήριο εισόδου εξ' ιδίων). Θα θαυμάσουμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών και των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στη διάσημη Καπέλα Σιξτίνα (Cappella Sistina), το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της κατοικίας του Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας, του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο (Michelangelo). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την αναβλητικότητά της. Μεταξύ άλλων, θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Συνεχίζουμε για τον Αρχαίο Ιππόδρομο ή αλλιώς Circus Maximus που βρίσκεται στο κοίλωμα μεταξύ του Αβεντίου και του Παλατινού λόφου. Στην πλατεία βρίσκεται και η περίφημη εκκλησία Santa Maria del Popolo, η οποία ανακατασκευάστηκε από τον Baccio Pontelli και τον Andrea Bregno τον 15ο αιώνα και πρόσοψη τροποποιήθηκε από τον Bernini τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία περιέχει τις καμβάδες Cerasi Chapel of Caravaggio (Σταύρωση του Αγίου Πέτρου και την ανασυγκρότηση του Αγίου Παύλου). Η Chigi Chapel σχεδιάστηκε από τον Raphael και έχει γλυπτά από Bernini και Lorenzetto - ο θόλος είναι διακοσμημένο με ψηφιδωτά Ραφαήλ. Ελεύθερος χρόνος. Ακολούθως, ξεκινάμε την περιπατητική περιήγησή μας με τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι όπου μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα κάνοντας μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Πολύ κοντά βρίσκονται τα διάσημα ισπανικά σκαλιά (Πιάτσα ντι Σπάνια), που γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Ακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα και γοητευτικά αξιοθέατα στη Ρώμη, το Πάνθεον, ένα ναό 2000 ετών, αφιερωμένο σε όλους τους θεούς, τόσο καλοδιατηρημένο που θεωρείται ακόμα και σήμερα, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά κτίρια του Δυτικού κόσμου. Στη συνέχεια θα δούμε το Παλάτσο Μοντετσιτόριο ή αλλιώς το κοινοβούλιο της Ρώμης όπου βρίσκεται και η αυθεντική στήλη του Αδριανού. Έπειτα θα περάσουμε από την όμορφη και γοητευτική πλατεία Navona που είναι γεμάτη με εστιατόρια και υπαίθριους ζωγράφους. Αυτή ήταν η θέση των αθλητικών εκδηλώσεων κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ. Στην πλατεία θα θαυμάσουμε τις τρεις Κρήνες με πιο εντυπωσιακή την περίφημη Κρήνη του Μπερνίνι, των τεσσάρων ποταμών με καθένα από τα αγάλματα να αντιπροσωπεύουν ένα ποτάμι από διαφορετική Ήπειρο. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.
5η ημέρα ΡΩΜΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής . Άφιξη στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ γεμάτοι με ωραίες αναμνήσεις και δίνοντας ραντεβού για το επόμενο σας ταξίδι!
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της RYANAIR από Θεσσαλονίκη
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο.* Εφόσον επιθυμείτε ζητήστε μας τιμή για αποσκευή 20 κιλών.
  • Διαμονή για 4 διαν/σεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Επίσημη ξεναγός για την ξενάγηση στη Ρώμη
  • Έμπειρος συνοδός εκδρομής
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων Check point 15€ ανά άτομο
  • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων)

Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ .