Ρώμη - Φλωρεντία - Αναγεννησιακή Τοσκάνη + Δώρο Ξενάγηση Μπολόνια

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βατικανό-Σιένα-Ρώμη-Σάν Τζιμινιάνο-Πίζα-Φλωρεντία-Μπολόνια

ΑΠΟ 365 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΡΩΜΗ - ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ (ΠΛΑΤΕΙΕΣ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ρώμη. Η πανοραμική μας ξενάγηση στην «Αιώνια Πόλη» θα αρχίσει με το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στο λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια, όπου βρίσκεται το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Εκεί βρίσκεται και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Συνεχίζοντας θα ξεκινήσουμε μια περιπατητική ξενάγηση στις φημισμένες πλατείες της Ρώμης. Θα επισκεφτούμε την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι όπου θα κάνουμε μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Για το βράδυ σας προτείνουμε ένα νυχτερινό γύρο της πόλης για να απολαύσουμε την Ρώμη φωταγωγημένη.
2η ημέρα ΡΩΜΗ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή μας μέρα ξεκινάει με μια ξενάγηση στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου, το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Συνεχίζουμε για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος
3η ημέρα ΡΩΜΗ - ΣΙΕΝΑ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με πρώτο σταθμό την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά, στενά καλντερίμια και πανέμορφες εκκλησίες. Συνεχίζουμε για το Σαν Τζιμινιάνο, μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Η πόλη είναι διάσημη για την μεσαιωνική οχυρωματικής της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους ψηλούς και αγέρωχους που θα μας καλωσορίσουν από μακριά, δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Φλωρεντία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
4η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΠΙΖΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη. Στην περιήγησή μας θα δούμε μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων» τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της Πίζας, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού, το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.
5η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα ή αγορά αναμνηστικών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Μπολόνια, το μεγαλύτερο ιστορικό κέντρο στην Ευρώπη μετά τη Βενετία όπου θα επισκεφτούμε τους πύργους της και τις στοές της, που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα στο ιστορικό κέντρο και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζουν επίσης και δύο Πύργοι: Ο μεγαλύτερος είναι ο πύργος των Asinelli (102 μέτρα ύψος) και ο μικρότερος των Garisenda (49 μέτρα). Τέλος αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις, Θες/νίκη- Ρώμη και Μπολόνια - Θες/νίκη με την TUI fly
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό    
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 6 κιλών και βαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρους αεροδρομίων 145€
  • Δημοτικοί φόροι 24€
  • Check points: 20€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο