Ρώμη – Φλωρεντία – Πομπηία 4,5,6ημ ,αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ,Καλοκαίρι

Αεροπορικώς, 4,5,6 ημέρες

Φλωρεντία-Πομπηία-Ρώμη-Ιταλία

ΑΠΟ 299 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Ρώμη – - Περιήγηση πόλης – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο –Ρώμη By night
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη και ξενάγηση στην "Αιώνια Πόλη", κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη, την Πυραμίδα, τις θέρμες του Καρακάλα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, την περίφημη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε, το Κολοσσαίο και τις Αυτοκρατορικές Αγορές. Περνώντας από τον λόφο του Καπιτωλίου, θα διασχίσουμε την πλατεία Βενετίας, όπου θα δούμε το Παλάτσο Βενέτσια, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη Βιτοριάνο, το άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμμανουέλε, καθώς και το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη). Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας οδικώς στις όχθες του Τίβερη, περνώντας από το Κάστρο του Αγίου Αγγέλου και τη Βίλα Μποργκέζε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετική βραδινή περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης και μεταφορά στη συνοικία των Καλλιτεχνών Trastevere. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Ρώμη – Μουσεία Βατικανού ,Βασιλική Αγ.Πέτρου
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας  και αναχώρηση για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι.
(Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (28€ περίπου για  ενήλικες και 20€ περίπου  για παιδιά μέχρι 18 ετών). Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου λίγες μέρες πριν την επίσκεψη. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού.)
 
3η ημέρα Ρώμη – Προαιρετική εκδρομή στη Φλωρεντία
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ημέρα ελεύθερη . Για όσους το επιθυμούν ,σας προτείνουμε  μια εκδρομή στη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική ξενάγηση μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, (εξωτερική επίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε την ξακουστή αγορά της Φλωρεντίας. Το βράδυ επιστροφή στη Ρώμη. (Κόστος το άτομο 50€ για τους ενήλικες και 35€ για τα παιδιά έως 12 ετών– min.συμμετοχής 20 άτομα)
4η ημέρα Ρώμη – Προαιρετική ξενάγηση στις Κατακόμβες
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ημέρα ελεύθερη . Για όσους το επιθυμούν ,σας προτείνουμε επίσκεψη στις κατακόμβες του Αγ. Καλλίστου, όπου θα δούμε τις κρύπτες των Πάππων και τους τάφους των πρώτων χριστιανών ή εναλλακτικά (ανάλογα ποιες είναι ανοικτές) στις εντυπωσιακές αρχιτεκτονικά κατακόμβες της Δομιτίλλης, όπου η βασιλική τους εκκλησία είναι αφιερωμένη στους Αγ. μάρτυρες Νηρίο και Αχίλλειο (Κόστος το άτομο 35€ για τους ενήλικες και 20€ για τα παιδιά έως 12 ετών – min.συμμετοχής 6άτομα )
5η ημέρα Ρώμη – Προαιρετική εκδρομή στην Πομπηία - Ερκολάνο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ημέρα ελεύθερη . Για όσους το επιθυμούν ,σας προτείνουμε μια εκπληκτική εκδρομή στην αρχαία Πομπηία. Άφιξη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία του αρχαίου κόσμου στην Ευρώπη. Η ιστορία της Πομπηίας είναι συγκλονιστική, και η αίσθηση που κυριεύει τον επισκέπτη καθώς βλέπει με τα μάτια του την αποτύπωση της τραγικής τύχης της πόλης είναι στα αλήθεια συγκλονιστική.  Συνεχίζουμε για το Ερκολάνο, την πόλη που έθαψε η λάβα και η στάχτη του Βεζούβιου μαζί με την Πομπηία. Μετά τις τελευταίες ανασκαφές αναδείχθηκαν καταπληκτικά ευρήματα σε πολύ καλή κατάσταση. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Ρώμη Κόστος το άτομο 50€ για τους ενήλικες και 35€ για τα παιδιά έως 12 ετών– min.συμμετοχής 20 άτομα)
6η ημέρα 6η ημέρα Ρώμη – Πτήση Επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της αιώνιας πόλης. Έπειτα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Ένας προορισμός – 2 προγράμματα

  • Go Light – Οργανωμένη Εκδρομή: To πακέτο περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  ,διαμονή με πρωινό ,ξενάγηση πόλης ,μεταφορά από/προς αεροδρόμιο ασφάλεια αστικής ευθύνης  (το πρόγραμμα πραγματοποιείται από 2 άτομα και άνω)
  • V.I.P. – Οργανωμένη Εκδρομή:: To πακέτο περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ,διαμονή με πρωινό , ξενάγηση πόλης ,ξενάγηση Μουσεία Βατικανού – Βασιλική Αγ.Πέτρου , ,μεταφορά από/προς αεροδρόμιο ,αρχηγό – συνοδό του γραφείου ασφάλεια αστικής ευθύνης (το πρόγραμμα πραγματοποιείται από 6 άτομα και άνω)    ( κόστος + 50€ το άτομο από το πρόγραμμα Go Light)

Σε περίπτωση που επιθυμείτε ατομικό πρόγραμμα οι τιμές μειώνονται κατά 125€ το άτομο

Οι τιμές περιλαμβάνουν:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τη Ryanair/Aegean για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ρώμη – Θεσσαλονίκη
  • Δύο χειραποσκευές ανά άτομο (μία Χειραποσκευή 10 ή 8 κιλών & μία μικρή τσάντα να χωράει κάτω από το κάθισμα)
  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο της Ρώμης
  • Ξενάγηση του ιστορικού κέντρου της πόλης με έλληνα ξεναγό
  • Ξενάγηση Βατικανού με έλληνα ξεναγό *Στο V.I.P. πρόγραμμα
  • Διαμονή  στο ξενοδοχείο με πρωινό καθημερινά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία και πάρκα, τρένα , Κρουαζιέρες
  • Δημοτικοί φόροι
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 145€
4ημερα Δρομολόγια πτήσεων
 
Τρίτη|Θες/νικη – Ρώμη 10.00-10.40 & Ρώμη – Θες/νίκη 11.00-13.50 Ryanair
Παρασκευή|Θες/νικη – Ρώμη 14.15-14.55 & Ρώμη – Θες/νίκη 19.10-21.50 Ryanair
Τετάρτη|Θες/νικη – Ρώμη 10.15-10.50 & Ρώμη – Θες/νίκη 16.10-18.50 Aegean
 
*Η αναχώρηση με την Aegean Airlines έχουνε επιβάρυνση + 70€

5Ημερα Δρομολόγια πτήσεων

 
Τρίτη|Θες/νικη – Ρώμη 10.00-10.40 & Ρώμη – Θες/νίκη 13.00-15.40 Ryanair
Σάββατο|Θες/νικη – Ρώμη 16.05-16.45 & Ρώμη – Θες/νίκη 19.05-21.45 Ryanair
Σάββατο|Θες/νικη – Ρώμη 14.45-15.20 & Ρώμη – Θες/νίκη 11.40-14.20 Aegean
 
*Η αναχώρηση με την Aegean Airlines έχουνε επιβάρυνση + 70€

6Ημερα Δρομολόγια πτήσεων

 
Παρασκευή|Θες/νικη – Ρώμη 14.15-14.55 & Ρώμη – Θες/νίκη 19.05-21.45 Ryanair
Σάββατο|Θες/νικη – Ρώμη 16.05-16.45 & Ρώμη – Θες/νίκη 18.05-20.45 Ryanair

Παρατηρήσεις /Πληροφορίες :
  • Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή σας έως 12 άτοκές δόσεις
  • Οι παραπάνω τιμές έχουνε κοστολογηθεί σε οικονομικές θέσεις αεροπορικώς εισιτηρίων .Σε περίπτωση ακριβότερου ναύλου ,η αύξηση μετακινείται στην τιμή !Πάντα γίνεται έλεγχος διαθεσιμότητας και τιμής πριν την κράτηση .
  • Τα προτεινόμενα ξενοδοχεία είναι ενδεικτικά ποιότητας και τοποθεσίας
  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην επιλέγετε ξενοδοχείο μόνο λόγο τιμής ,αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες σας Συμβουλευτείτε μας
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες MasterCard και Visa .Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων 
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούνε απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε .Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους .
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο ,καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεως
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα  .Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά


Ταξιδέψτε χωρίς άγχος , με ασφάλεια και σιγουριά !!!
Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας(προαιρετικά) :
  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19
  • πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του καταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
  • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
  • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.