ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ

Οδικώς, 4 ημέρες

Λειβαδιά---Άμφισσα-

ΑΠΟ 169 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ΗΜΕΡΑ: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ - ΑΓ.ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΛΕΙΒΑ∆ΙΑ (390χλµ.)
Συγκέντρωση και αναχώρηση από το γραφείο µας στις 07.00. Αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στην Αμφίκλεια µε τα νεοκλασικά αρχοντικά της και τα πλακόστρωτα σοκάκια της. Θα δούμε το μουσείο Άρτου, όπου θα μάθουμε την ιστορία παρασκευής ψωμιού από την αρχαιότητα και την αρχαία Ακρόπολη, που θα µας ανταμείψει µε την εξαιρετική θέα. Συνεχίζοντας, θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό ξωκλήσι της Αγίας Ιερουσαλήμµ. Καταλήγουμε στη Λειβαδιά, τη βασίλισσα της Βοιωτίας, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου της πόλης. Διανυκτέρευση. 
2η ημέρα 2η ΗΜΕΡΑ: Μ. Σάββατο ΛΕΙΒΑΔΙΑ - ΕΛΙΚΩΝΑΣ - ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ (100χλμ.)
Πρωινό και γνωριμία µε τον Ελικώνα (βουνό), την παρθένα φύση, τις όμορφες διαδρομές, και τα γραφικά χωριουδάκια της. Πρώτη µας στάση η Αγία Άννα σε υψόμετρο 700 µ., που αποτελεί ένα από τα παλαιοτέρα χωριά του βουνού. Θα κάνουμε μια βόλτα ανάμεσα στα σπιτάκια από ντόπια πέτρα, θα θαυμάσουμε το άπλετο ελατόδασος της περιοχής και θα πιούμε το καφεδάκι µας στο «καφέ των φίλων» στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζοντας σε υψόμετρο 800 µ. βρίσκεται το ομώνυμο χωριό του βουνού, που µας καλωσορίζει µε μια μικρή λιμνούλα. Είμαστε κοντά στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά και δεν είναι δυνατόν να µη το επισκεφθούμε. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESKO. Επόμενη στάση το Κυριάκι, το γνωστό κεφαλοχώρι του βουνού, µε την όμορφη κεντρική πλατεία και τον γεροπλάτανο. Χρόνος ελεύθερος και για γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία. Στη συνεχεία θα δειπνήσουμε με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα 3η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή του Πάσχα ΛΕΙΒΑΔΙΑ - ΠΗΓΕΣ ΚΡΥΑΣ (20χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τις Πηγές της Κρύας που βρίσκονται στις νότιες παρυφές της πόλης. Το ποτάμι που κυλάει στο συγκεκριμένο μέρος είναι ένα από τα δύο στην Ελλάδα µε θηλυκό όνομα, ο ποταμός Ερκύνα. Αρκετά μικρά γεφυράκια, καταρράκτες, αιωνόβια πλατάνια και νερόμυλοι πλαισιώνουν το τοπίο. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την πανέμορφη φύση. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο µας. Ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση. 
4η ημέρα 4η ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα του Πάσχα ΑΜΦΙΣΣΑ - ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (400χλμ.)
Μετά το Πρωινό ξεκινάμε για τον πρώτο προορισμό της ημέρας, την Άμφισσα. Θα έχουμε χρόνο για γνωριμία µε την πόλη και περιπλάνηση στα σοκάκια της Χάρµαινας, της συνοικίας των ταμπάκηδων µε ιστορία από την Τουρκοκρατία. Θα πιούμε τον καφέ µας στο «παλιό καφενέ», μοναδικό στην Ελλάδα µε θεατρική σκηνή, όπου ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έκανε γυρίσματα του θιάσου. Επόμενος σταθμός µας το µμεταλλευτικό πάρκο, το βαγονέτο του µόχθου. Πρόκειται για το μοναδικό θεματικό πάρκο της χώρας, που παρουσιάζει τους χώρους ενός μεταλλείου, καθώς και την διαδικασία εξαγωγής βωξίτη, το οποίο δημιουργήθηκε ώς φόρος τιμής στη μεταλλευτική ιστορία της Φωκίδας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή µας και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Τις μεταφορές µε πολυτελές πούλμαν του γραφείου µας.
Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο σας με την αντίστοιχη διατροφή.
Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρο συνοδό του γραφείου µας.
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Φόρο διαμονής.