ΡΩΜΗ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Φλωρεντία-Ιταλία-Βατικανό-Ρώμη-Κολοσσαίο-

ΑΠΟ 195 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ROMA BY NIGHT
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Mετά την παραλαβή των αποσκευών θα συναντήσουμε την τοπική μας συνοδό Δώρα, μόνιμο κάτοικο Ρώμης και επίσημη ξεναγό, η οποία θα μας ξεναγήσει και θα φροντίσει να γνωρίσουμε την υπέροχη αυτή πόλη και την καθημερινότητα των κατοίκων της. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν αμέσως πανοραμική ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαικό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια. Για την πρώτη βραδιά, σας προτείνουμε μια προαιρετική νυχτερινή περιήγηση στη Ρώμη, για να την δείτε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε τη Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ιταλιας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρινάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το φωταγωγημένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στην περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού.
2η ημέρα ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΣΤΙΝΑ - BIΛΛΑ ΜΠΟΡΓΚΕΖΕ
Σε αυτή την πόλη μια μέρα ξενάγησης σίγουρα δεν είναι αρκετή. Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο πηγαίνουμε στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού για μια μοναδική ξενάγηση. Τα Μουσεία Βατικανού, είναι ένα συγκρότημα μερικών από των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών. Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε αμέτρητους μοναδικούς θησαυρούς, όπως τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης, το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, χτισμένο πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου. Μπορεί να χωρέσει 60.000 άτομα ενώ με την συνολική έκταση ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος αποτελεί και την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου. Φιλοξενεί πολλά έργα τέχνης καθώς και την περίφημη αποκαθήλωση (Pieta) του Μιχαήλ Αγγέλου. Μετά θα έχουμε χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην υπέροχη πόλη. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στη Βίλλα Μποργκέζε (Villa Borghese), το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης, αντίστοιχο με το Central Park της Νέας Υόρκης. Διαθέτει λίμνη, ναούς, σιντριβάνια, ζωολογικό κήπο, αγάλματα και διάφορα μουσεία. Επιβάλλεται να επισκεφτείτε τη Galleria Borghese, πινακοθήκη παγκοσμίου φήμης όσον αφορά τον αριθμό και τη σημασία των γλυπτών του Bernini και των πινάκων του Caravaggio. Με 500.000 επισκέπτες το χρόνο το καθιστούν από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ιταλίας. Κοντά στο πάρκο βρίσκεται η Πιάτσα ντι Σπάνια (Piazza di Spagna), όπου εκεί μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα για έναν εσπρέσσο στο γνωστό Cafe Greco που χρονολογείται από το 1760 ή να γευθείτε το πασίγνωστο tiramisu Pompi στο ομώνυμο ζαχαροπλαστείο.
3η ημέρα ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (προαιρετική)
Σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μια πόλη που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, αυτή των Μεδίκων και της Αναγέννησης, την Φλωρεντία. Θα δούμε τον πανέμορφο καθεδρικό ναό της Παναγίας των λουλουδιών με τον τρούλο του Μπουνελέσκι, το καμπαναριό του Τζιότο, το βαπτιστήριο, την πιάτσα Σινιορίας, το Παλάτσο Πίτι κ.α. Τελειώνοντας, μια βόλτα στην ξακουστή αγορά της Φλωρεντίας θα σας εντυπωσιάσει.
4η ημέρα TIBΟΛΙ - ΒΙΛΛΑ ΕΣΤΕ - CASTEL ROMANO MALL
Αξιοποιήστε αυτή την ημέρα με τον τρόπο που επιθυμείτε ή ελάτε μαζί μας σε μια προαιρετική εκδρομή στο πανέμορφο Τίβολι. Εκεί θα δούμε τους παγκοσμίως γνωστούς κήπους και τη βίλλα του Καρδιναλίου Εστέ, που χτίστηκαν το 16ο αιώνα και διαθέτουν 100 κρήνες. Ακόμη, θα δούμε και την εξοχική κατοικία του αυτοκράτορα Αδριανού (2ος αιώνας μ.Χ) που διαθέτει ένα μεγάλο υπαίθριο μουσείο ανακατασκευών των αγαπημένων κτιρίων του αυτοκράτορα. Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφτούμε το φημισμένο εμπορικό κέντρο CASTEL ROMANO. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΡΩΜΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Θα πάρουμε ένα καλό πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη που έχει 10 μήνες το χρόνο υψηλή τουριστική περίοδο! Στη συνέχεια μεταφορα στο αεροδρομιο για την πτηση της επιστροφης.

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα του προγράμματος.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • 1 χειραποσκευή (40 Χ 20 Χ 25cm) & 1 αποσκευή  20κ / 2άτομα
  • Προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. 
  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία στο κέντρο της Ρώμης
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα  
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.