ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Βερολίνο-Πότσνταμ-Μουσείο Περγάμου -Λειψία-Δρέσδη-Νυρεμβέργη-Μόναχο-Κάστρο Νοισβανστάιν

ΑΠΟ 435 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΟΤΣΝΤΑΜ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο < ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ >, γνωριμία με τη συνοδό μας, η οποία έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξιδι επανειλημμένα, έλεγχος εισιτηρίων και απευθείας πτήση για το Βερολίνο. Άφιξη στη πανέμορφη πόλη και άμεση αναχώρηση για το Πότσνταμ (35km), την επίσημη πρωτεύουσα των Πρώσων βασιλιάδων της Γερμανίας. Θα δούμε τα θρυλικά ανάκτορα Σαν Σουσί του Κάιζερ Γουλιέλμου με τους θαυμάσιους κλιμακωτούς κήπους, το ιστορικό ανάκτορο Σεσιλιένχοφ, όπου υπογράφτηκε η Συνθήκη των Τριών Δυνάμεων, και την Ολλανδική συνοικία. Στη βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο θα θαυμάσουμε την Παλιά Αγορά, η οποία αποτελεί και την κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκκλησία St.-Nikolai, ο κήπος Lustgarten και το ιστορικό δημαρχείο σχηματίζουν μέχρι σήμερα ένα συγκρότημα με αριστοκρατικό αέρα. Θα δούμε ακόμη τη Νέα Αγορά που υπάρχει από τον 17ο και 18ο αιώνα, που είναι μια από τις πλέον καλοδιατηρημένες μπαρόκ πλατείες της Ευρώπης και πραγματικά η πιο όμορφη πλατεία της πόλης. Τέλος, τρεις μεγαλοπρεπείς πύλες κοσμούν το παλιό Potsdam, η μια πιο όμορφη από την άλλη: Η Πύλη του Βρανδεμβούργου, μια μνημειώδης αψίδα θριάμβου ως ανάμνηση του Επταετούς Πολέμου, η Πύλη των Κυνηγών, η οποία πήρε το όνομά της από την κυνηγετική αυλή των εκλεκτόρων στο βόρειο τμήμα της πόλης, καθώς και η Πύλη Nauen, στο κέντρο του Potsdam και υπέροχο παράδειγμα του αγγλικού νεογοτθισμού. Ελεύθερος χρόνος και το βράδυ επιστροφή στο Βερολίνο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ περιηγηθείτε στις μοναδικές αυλές ‘‘Ηackesche Hofe’’ στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savignyplatz, με τα πολλά καφέ και εστιατόρια.
2η ημέρα 2η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ξενάγηση της πόλης. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης , το Τιεργκατεν. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο “νησί των μουσείων “ όπου θα έχουμε επίσκεψη στο περίφημο μουσείο της Πέργαμου. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930, και εντός του μουσείου στεγάζονται τα ανακατασκευασμένα οικοδομήματα μεγάλου μεγέθους του βωμού της Περγάμου και της πύλης της αγοράς της Μιλήτου, των οποίων τα μέρη μεταφέρθηκαν από την αρχαία πόλη της Μιλήτου στην Ιωνία. Έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ανά έτος και αποτελείται από τις συλλογές της κλασικής αρχαιότητας, την συλλογή της Μέσης Ανατολής, και το μουσείο Ισλαμικής τέχνης. Ο χρόνος μετά είναι στη διάθεσή σας. Με την καθοδήγηση του τοπικού μας συνοδού δείτε ατομικά τα μέρη που σας ενδιαφέρουν ( η ελληνική πτέρυγα είναι κλειστή για ανακαίνιση ). Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για αγορές. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους όπως η Frieddrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendam, στο Charlottenburg ή στην Potsdamer Platz. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfustendam. Οι Galleries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής άποψης κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Quartier 206 αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.
3η ημέρα 3η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΛΕΙΨΙΑ - ΔΡΕΣΔΗ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη μεγαλύτερη πόλη του ομόσπονδου κράτους της Σαξωνίας, τη Λειψία. Αρκετοί διάσημοι καλλιτέχνες και διανοούμενοι, όπως ο Γκαίτε, ο Μπαχ και ο Σούμαν, έζησαν εδώ τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής τους, σφραγίζοντας έτσι την πολιτιστική φήμη της Λειψίας, μάλιστα ο διάσημος ποιητής και φιλόσοφος Γκαίτε, που σπούδασε σε αυτή την πόλη, την συνέκρινε με το Παρίσι. Στη βόλτα μας θα δούμε την κεντρική πλατεία Markt και τα όμορφα κτίρια που την περιβάλλουν, όπως το αναγεννησιακό Παλαιό Δημαρχείο, που σε αυτό το υποβλητικό αρχιτεκτόνημα του 1556 στεγάζεται σήμερα το Ιστορικό Μουσείο της Λειψίας, το νέο δημαρχιακό μέγαρο που εγκαινιάστηκε το 1905 και φτάνει σε ύψος τα 114,7 μ. και αποτελεί το ψηλότερο δημαρχείο στη Γερμανία. Θα έχετε χρόνο να περπατήσετε στους πεζόδρομους και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την μπύρα Gose, μια μεταζυμωμένη, σκούρα μπύρα με πρωτότυπη γεύση, σπεσιαλιτέ της πόλης. Συνεχίζουμε για τη Φλωρεντία του Βορρά, όπως την αποκαλούν την Δρέσδη. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στην μαγευτική κοιλάδα του ποταμού Έλβα και αποτελεί μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Σύμβολο των συμμαχικών βομβαρδισμών του 1945, το ιστορικό της κέντρο (Altstadt) αναγεννήθηκε από τις στάχτες του με ένα σαρωτικό πρόγραμμα αναδόμησης και σήμερα η μεγάλη πνευματική αίγλη που γνώρισε η πόλη τον 18ο αιώνα ως έδρα των μεγάλων Σαξόνων ηγεμόνων είναι ξανά ορατή στα υπέρκομψα παλάτια, τις εκκλησίες και τα εξαίσια μουσεία της. Θα θαυμάσουμε τα ωραία αρχιτεκτονικά κτίρια ρυθμού Μπαρόκ και αναγέννησης, όπως την όπερα Σέμπερ, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων, αλλά και το μουσείο της μπλέ πορσελάνης. Θα δούμε την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στο ονειρεμένο κέντρο της πόλης, που φιλοξενούσε την έδρα των ηγεμόνων και των βασιλιάδων της Σαξονίας. Τελειώνοντας, μετάβαση στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ επίσκεψη στην Ρώσικη Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Συμεών για την παρακολούθηση της Ανάστασης, εφόσον πραγματοποιηθεί κανονικά η λειτουργία.
4η ημέρα 4η ημέρα: ΔΡΕΣΔΗ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΟΝΑΧΟ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη Νυρεμβέργη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας, μια πόλη που θα λατρέψετε! Θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη, που είναι ένα μνημείο από μόνη της. Περιβάλλεται από επιβλητικά τείχη και στη βόλτα μας θα θαυμάσουμε το ιστορικό κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, καθώς και όμορφες γέφυρες. Στη βορειοδυτική πλευρά της παλιάς πόλης ξεχωρίζει το πιο επιβλητικό αξιοθέατό της, το μεσαιωνικό κάστρο –με εντυπωσιακή θέα προς την πόλη- που περιλαμβάνει αρκετά εντυπωσιακά κτίρια και πύργους ενώ στην πίσω πλευρά του βρίσκεται ένα πολύ ωραίο πάρκο. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο στη μαγική χριστουγεννιάτικη αγορά της, την περίφημη Christkindlesmarkt, που είναι από τις παλαιότερες στη Γερμανία και από τις πιο γνωστές και όμορφες στον κόσμο, με 180 πάγκους γεμάτους παιχνίδια και άλλα δώρα, καρουζέλ, αλλά και παραδοσιακές γερμανικές λιχουδιές, όπως bratwurst και ζεστό κρασί. Ξεκίνησε το 1628 μ.Χ. και την επισκέπτονται πάνω από 2.000.000 επισκέπτες το χρόνο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε σε κάποια από τις αμέτρητες μπυραρίες τα περίφημα “λουκάνικα της Νυρεμβέργης” τα οποία είναι τα καλύτερα της χώρας, ενώ απαγορεύεται να φτιαχτούν αλλού, ακόμη και στη Γερμανία! Ζητήστε να σας τα σερβίρουν με ξινολάχανο, πατατοσαλάτα και την πικάντικη σάλτσα horseradish, η οποία προέρχεται από φυτό. Συνεχίζουμε για το Μόναχο, όπου πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας, θα δούμε το στάδιο Allianz Arena, όπου αποτελεί έδρα της ομάδας της Μπαγερν Μονάχου με τα 2874 φουσκωτά πάνελ που περιβάλλουν το στάδιο και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ομάδα που αγωνίζεται την συγκεκριμένη στιγμή. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος να δείτε την φωταγωγημένη πόλη.
5η ημέρα 5η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην πρωτεύουσα την Βαυαρίας και γενέτειρα πόλη της γιορτής του Oktoberfest. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στην πλατεία Marienplatz, όπου υπήρξε η κεντρική πλατεία της πόλης από τον 12ο αιώνα και στεγάζει το εντυπωσιακό νέο-γοτθικό δημαρχείο Neue Rathaus και το διάσημο ρολόι Glockenspiel του δημαρχείου που συγκεντρώνει πλήθη επισκεπτών. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το πάρκο Englischer Garten στο κέντρο της πόλης και στην παλιά πόλη για να θαυμάσουμε αξιοθέατα, όπως τους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς Fraunkirche με τρούλους που υψώνονται στα 99 μέτρα και τον ναό Kirche St. Peter ή αλλιώς όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι “Γερο-Πέτρος” , όπου χαρακτηρίζεται ο παλαιότερος ναός της πόλης. Για να απολαύσει κανείς την πιο εντυπωσιακή θέα της πόλης μπορεί να δοκιμάσει να ανέβει τα 300 σκαλιά του συγκεκριμένου ναού και να βρεθεί στην κορυφή. Ακόμη, θα δούμε την παλιά πόλη, αλλά και την Όπερα του Μονάχου, όπου ιδρύθηκε το 1953. Στο τέλος της ξενάγησης θα περιπλανηθούμε στο ολυμπιακό πάρκο το χτίστηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και παραμένει σήμερα απ’ τα κορυφαία αξιοθέατα του Μονάχου. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης, την Μαριενπλατς με το παλιο και νέο Δημαρχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μια από τις πολλές βαυαρικές μπυραρίες και να δοκιμάσετε τοπικής παραγωγής μπύρα.
6η ημέρα 6η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΠΥΡΓΟΣ ΝΟΙΝΒΑΝΣΤΑΙΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και νωρίς το πρωί αναχώρηση για το διάσημο πύργο Νοινβανσταιν, που η κατασκευή του διατάχθηκε από το Λουδοβίκο Β’ της Βαυαρίας ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στο συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ, τον οποίο θαύμαζε απεριόριστα. Η ομορφιά του κάστρου και ο ρομαντισμός που απέπνεε αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη Disney, η οποία το χρησιμοποίησε για παραμύθι της. Το παλάτι που θα μας εντυπωσιάσει, δέχεται ακόμη και 6.000 επισκέπτες τη μέρα το καλοκαίρι. Εκτός από τη Disney έχει εμπνεύσει και άλλους καλλιτέχνες, ζωγράφους, ποιητές και μουσικούς, οι οποίοι μαγεύτηκαν από την παραμυθένια εικόνα του κι όχι άδικα. Το σημείο που βρίσκεται το κάστρο δεν θα μπορούσε να είναι πιο ειδυλλιακό και ιδανικό για φωτογραφίες. Θα έχετε χρόνο να το φωτογραφίσετε εξωτερικά, να μαγευτείτε από την έκταση και τη θέα του, ενώ για όσους επιθυμούν προαιρετικά θα μπορούν να μπουν και στο κάστρο, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό Σύνολο φόρων +145 ευρώ

Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια 
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω 
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  •  Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία - Διατροφή στο ξενοδοχείο  
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται -
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες. 
Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.