Ρομαντικό Βένετο

Οδικό Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Ιταλία-Κροατία-Ζάγκρεμπ-Βενετία-Σιρμιόνε-Πάντοβα-Βερόνα-Μπολόνια

ΑΠΟ 249 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μέσω του συνοριακού σταθμού Ευζώνων κατευθυνόμαστε προς Νις και Βελιγράδι. Περνάμε τα σύνορα της Κροατίας και άφιξη το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΒΕΝΕΤΙΑ - ΛΙΝΤΟ ΝΤΙ ΓΕΖΟΛΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό τη Βενετία. Μεταφορά στο Τρονκέτο (Tronchetto), όπου θα επιβιβαστούμε σε βαπορέτο (εισιτήριο εξ ιδίων) με προορισμό την περιοχή Castello στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης για να γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες που τα συνδέουν. Θα επισκεφθούμε, μεταξύ άλλων, τη Γέφυρα των Στεναγμών, την πλατεία Σαν Μάρκο (Piazza San Marco) που κατά τον Ναπολέοντα αποτελεί «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης». Θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία (San Marco) με τους πέντε τρούλους, τον Πύργο του Ρολογιού (Torre dell’ orologio), αλλά και το περίφημο παλάτι των Δόγηδων (Palazzo Ducale di Venezia). Ολόκληρη η πόλη είναι ένα «ζωντανό μουσείο» και τα βενετσιάνικου, γοτθικού ρυθμού κτίριά της θα σας ενθουσιάσουν. Αργότερα, μεταφορά στο Λίντο ντι Γέζολο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΓΕΖΟΛΟ - ΣΙΡΜΙΟΝΕ - ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το παραμυθένιο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, κτισμένο σε μια χερσόνησο που εκτείνεται στο νότιο άκρο της λίμνης Γκάρντα. Θα φωτογραφίσουμε το κάστρο της οικογένειας Σκαλιγκέρι και θα περπατήσουμε δίπλα στις όχθες. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε έναν καπουτσίνο με θέα τη λίμνη. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στη λίμνη σε μια διαδρομή που θα μας αποκαλύψει πολλές από τις ομορφιές της. Τέλος, επιστροφή στο Γέζολο.
4η ημέρα ΓΕΖΟΛΟ - ΠΑΝΤΟΒΑ - ΒΕΡΟΝΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη γραφική Πάντοβα, μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες πόλεις τις βόρειας Ιταλίας. Θα δούμε το πανεπιστήμιο, τη μεγαλοπρεπή βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο, που θεωρείται από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας και τέλος, την Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία περίπου 90.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Βερόνα. Θα περιηγηθούμε στην πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα θαυμάσουμε τη ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Μπολόνια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για τη Μπολόνια, πρωτεύουσα της περιοχής Εμίλια-Ρομάνια. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης που είναι γνωστή για τους πύργους και τις στοές που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, την πλατεία Ματζόρε με το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πετρωνίου. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μπολόνια για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Αεροπορικό εισιτήριο μιας διαδρομής
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής 
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου (80€), φόροι πόλεων, είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.

Σημείωση: Το πρόγραμμα με αναχώρηση στις 01/05 πραγματοποιείται αντίστροφα με πτήση Θεσσαλονίκη - Μπολόνια 15:00-16:00.