Ρομαντική Γερμανία - Μέλανας Δρυμός (Πρωινή αναχώρηση βραδινή επιστροφή)

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Στουτγκάρδη---Γερμανία

ΑΠΟ 339 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ​ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Στουτγκάρδη. Άφιξη και επίσκεψη σε μια πόλη με έντονες αντιθέσεις. Απλωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες περιοχές αμπελοκαλλιέργειας της Γερμανίας, η πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης εντυπωσιάζει με την υπέροχη θέση της, τις όμορφες πλατείες, τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα και τα κτίρια των ποικίλων αρχιτεκτονικών στυλ. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και στη συνέχεια μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.
2η ημέρα ​ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ- TAUBERBISCHFSHHEIM- ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΡΟΤΕΡΝΜΠΟΥΡΓΚ OB DER TAUBER (214 ΧΛΜ ΑΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Ξεκινώντας την όμορφη διαδρομή μας θα συναντήσουμε το Tauberbischofsheim που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της κοιλάδας Tauber. Η πόλη πρωτοεμφανίστηκε μέσω της σχέσης της με τη θρησκεία και την μονή που χτίστηκε εδώ.  Συνεχίζοντας θα συναντήσουμε το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φραγκονίας (Βαυαρία). H πόλη του Βύρτσμπουργκ είναι συχνά η εφαλτήρια πόλη για να ανακαλύψουμε τον Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας. Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων.  Τερματικός σταθμός στη διαδρομή μας το γραφικό Ρότενμπουργκ Ob Der Tauber, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Στουτγκάρδη.
3η ημέρα ​ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ- DINKELSBUH- NORDLIGEN (156 ΧΛΜ ΑΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας. Σήμερα θα επισκεφτούμε το Dinkelsbühl, μια από τις αρχέτυπες πόλεις που έδωσαν στον Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας τον χαρακτήρα του. Η επιβλητικότητα της πόλης και τα υπέροχα κτίρια, δίνουν την εντύπωση στους ταξιδιώτες για το πως ακριβώς ήταν οι πόλεις τον Μεσαίωνα. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη όπου θα θαυμάσουμε τον πύργο της γοτθικής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό έργων τέχνης και θα εξερευνήσουμε την Weinmarkt, ένα ονειρικό μέρος με πολύχρωμα κτίρια, πλακόστρωτα σοκάκια και γραφικά καφενεία. Επόμενος σταθμός μας το Nördlingen, ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη στο κεντρικό κομμάτι του Ρομαντικού Δρόμου. Η πόλη είναι χτισμένη εξ’ ολοκλήρου μέσα σε έναν κρατήρα. Το περίεργο ελλειψοειδές σχήμα που έχει οφείλεται στην πτώση ενός μετεωρίτη 14,5 εκατομμύρια χρόνια πριν. Περπατώντας στο κέντρο της πόλης θα συναντήσουμε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που ονομάζεται “Δανιήλ” και έχει θέα σε όλη την πόλη, το δημαρχείο, ένα πανέμορφο μεσαιωνικο κτίριο και την εκκλησία του Αγίου Σαλβατρίου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα.
4η ημέρα ​ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ- ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ (120 ΧΛΜ ΑΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)
Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για τη γραφική Χαϊδελβέργη, την πόλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο! Η βόλτα μας συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα καφέ, τα μπαρόκ κτίρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ' αυτή την πόλη. Ακολουθεί ο «δρόμος των φιλοσόφων» (Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας τη γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού, απ' όπου η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Κάστρο κόβει την ανάσα. Χρόνος ελεύθερος και αργότερα, επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ​ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ- ΦΡΑΙΜΜΠΟΥΡΓΚ - ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΖΕ- ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ (ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ) (238 ΧΛΜ ΑΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)
Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό τον Μέλανα Δρυμό. Πρώτη µας στάση το Φράιµπουργκ από τις γνωστότερες και πλέον φηµισµένες πανεπιστηµιουπόλεις της Γερµανίας και ανεπίσημη πρωτεύουσα του Μέλανα Δρυμού, όπου θα περιηγηθούμε περιπατητικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δούµε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγµα ρωµανικού και γοτθικού ρυθµού. Επίσης θα δούµε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυµίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σηµαντικό εµπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία του ∆ηµαρχείου από το οποίο ξεκινά ένα µοναδικό σύµπλεγµα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών µε παραδοσιακά εστιατόρια που φηµίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και µπυραρίες. Επόμενος σταθμός μας η λίμνη Τίτιζε που πνίγεται στο πράσινο και καθρεφτίζει τις γύρω βουνοκορφές στα νερά της. Θα απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης και την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας Θεσσαλονίκη- Στουτγκαρδη- Θεσσαλονίκη με την TUI fly
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • Πρωινό καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • 3 η 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής
  • Ξεναγήσεις/ περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Χειραποσκευή 6 κιλών
  • Αποσκευή 20 κιλών
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.


Δεν Περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων 175€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, 2,50€ κατ' άτομο / ανά νύχτα
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο


Σημειώσεις:
Στην 4ημερη εκδρομή δεν πραγματοποιείτε η 3 ημέρα του 5ημερου.