Ρόδος – Σύμη – Χάλκη – Καστελόριζο 7 Ημέρες (PG)

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Φιλέρημος-Πεταλούδες -Ρόδος-Σύμη-Πανορμίτης -Καστελόριζο-Κάμειρος -Χάλκη-Λίνδος

ΑΠΟ 695 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Φιλέρημο – Πεταλούδες – Ρόδος
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Ρόδο. Άφιξη στο νησί των Ιπποτών και επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση  για τα πιο όμορφα μέρη του νησιού. Πρώτη μας στάση είναι στην Φιλέρημο. Ο λόφος που βρίσκεται και δεσπόζει στην περιοχή, θεωρούνταν τόπος ιερός για τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα ένα από τα πιο σημαντικά φρούρια. Η ακρόπολη της Ιαλυσού ήταν χτισμένη στον λόφο αυτό και τα ερείπια του ναού της Αθηνάς βρίσκονται ακόμα εκεί. Σήμερα βρίσκουμε το Καθολικό μοναστήρι των ιπποτών του Αγίου Ιωάννου στην περιοχή. Επόμενη μας στάση είναι ο μοναδικός βιότοπος της γνωστής πεταλούδας PanaxiaQuadripunctaria. Σημείο κατατεθέν της Ρόδου και πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών και επισκεπτών. Η άγρια βλάστηση και η μοναδική ομορφιά της φύσης, απολαμβάνονται μέσα από μια σειρά μονοπατιών που σας «ξεναγούν» σε όλη την περιοχή. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη. Αργά το  μεσημέρι μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Ρόδος – Σύμη – Πανορμίτης
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για το λιμάνι που θα επιβιβαστούμε στο καράβι για την Σύμη. Το βενετσιάνικο νησί δικαίως θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα της Δωδεκανήσου με την ξεχωριστή του αρχιτεκτονική. Στη Σύμη παρατηρούμε τα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα το ένα δίπλα από το άλλο στις απότομες πλαγιές βουνοπλαγιές. Η βόλτα στα σοκάκια και η επίσκεψη στα σφουγγαράδικα είναι κάτι που δεν θα πρέπει να λείψει από την εμπειρία σας. Επόμενη μας στάση είναι το λιμάνι του Πανορμίτη με την Ιερά μονή του Ταξιάρχη του Πανορμίτη με τις υπέροχες τοιχογραφίες, την βιβλιοθήκη, το λαογραφικό μουσείο εντός και ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο. Επιστροφή στην Ρόδο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
3η ημέρα Ρόδος – Ελεύθερη Ημέρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη να χαρείτε τις ομορφιές της πόλης ή να κάνετε μπάνιο στις παραλίες μπροστά από το ξενοδοχείο. Εναλλακτικά μπορείτε να χαλαρώσετε στην πισίνα του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα Ρόδος – Καστελόριζο
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για την ημερήσια εκδρομή μας στο όμορφο νησί του Καστελόριζου. Άφιξη και ελεύθερη ημέρα για βόλτα και εξερεύνηση του νησιού, μπάνιο και φαγητό. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Μεγίστη, το μοναδικό μέρος του νησιού που κατοικείται. Οι παραδοσιακές νησιώτικες κατοικίες, τα σοκάκια, τα δίπατα αρχοντικά και το γραφικό λιμάνι του εντυπωσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες γύρω από το λιμάνι σερβίρουν νόστιμα πιάτα με σπεσιαλιτέ το ντόπιο ψάρι. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για την επιστροφή μας στην Ρόδο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
5η ημέρα Ρόδος – Κάμειρος – Χάλκη
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για την Κάμειρο όπου θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για την επίσκεψη μας στο νησάκι της Χάλκης, όπου θα απολαύσουμε τα καταγάλανα νερά και στην αμμουδιά παρέα με την ησυχία της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και φαγητό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
6η ημέρα Ρόδος – Ελεύθερη Ημέρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη να χαρείτε τις ομορφιές της πόλης ή να κάνετε μπάνιο στις παραλίες μπροστά από το ξενοδοχείο. Εναλλακτικά μπορείτε να χαλαρώσετε στην πισίνα του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
7η ημέρα Ρόδος – Λίνδος - Θεσσαλονίκη
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για την επίσκεψη μας στο ανατολικό κομμάτι του νησιού. Αφού περάσουμε από την Καλλιθέα και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Φαληράκι, με τα περίφημα εργαστήρια κεραμικών του και αφού προσκυνήσουμε την Παναγία Τσαμπίκα, φθάνουμε στη γραφική Λίνδο με την παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική. Ακολουθώντας διαδρομές δαιδαλώδεις τα βήματά μας οδηγούνται ασυναίσθητα ως την αρχαία Ακρόπολη, μάρτυρα της πολυτάραχης ιστορίας του νησιού και προσκύνημα στη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγίας της Λίνδου. Λίγος ελεύθερος χρόνο έως την ώρα της μεταφοράς μας στο αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines  Θεσσαλονίκη – Ρόδος – Θεσσαλονίκη .
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Agla Hotel 4* στην πόλη της Ρόδου, ανακαινισμένο το Μάρτιο 2022. 
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Ημερήσια εκδρομή στη Λίνδο & κολύμπι στα δροσερά νερά της παραλίας Τσαμπίκα.
  • Ημερήσια κρουαζιέρα στη Σύμη - Πανορμίτη.
  • Ημερήσια κρουαζιέρα στη Χάλκη.
  • Ημερήσια κρουαζιέρα στο Καστελόριζο.
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Δείπνο σε μπουφέ καθημερινά.
  • Χειραποσκευή έως 8 κιλά.
  • Αποσκευή έως 20 κιλά.
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι και επίναυλοι αεροδρομίων & δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (85€).
 
Σημείωση:
  • Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.