ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 3, 4 ημέρες (Π)

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Μέτσοβο-Πάργα-Πρέβεζα-Τζουμέρκα-Γλύκη-Λίμνη Ζήρου-Γιάννενα

ΑΠΟ 169 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣAΛΟΝΙΚΗ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΠΑΡΓΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ(415χλμ)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Πρωτη μας στάση το γραφικό Μέτσοβο. Ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων σε υψόμετρο 1.160μ. Χρόνος ελεύθερος στον παραδοσιακό οικισμό για βόλτα και καφέ. Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη Πάργα. Σπάνια φυσική ομορφιά, πλούσια ιστορία, καταπράσινα νησάκια και αρώματα από λεμόνι και κίτρο, είναι η προίκα της γραφικής και ελκυστικής Πάργας. Χρόνος για βόλτα στα στενά της σοκάκια και επίσκεψη στο βενετσιάνικο κάστρο της. Γεύμα εξ ιδίων. Επόμενος σταθμός μας η Πρέβεζα, όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΓΥΡΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ (260χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το γύρο του Αμβρακικού. Πρώτος σταθμός μας η Βόνιτσα, ξεπροβάλλει γαλήνια και αγναντεύει τον Αμβρακικό στη σκιά του Βενετσιάνικου κάστρου, όπου σώζεται το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας του 12ου αι. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη για περιπλάνηση και καφέ. Συνεχίζοντας την πορεία μας, εκεί που γεννιέται ο Αμβρακικός, απλώνεται η πολιτεία του ιστορικού Καρβασαρά. Η Αμφιλοχία δηλαδή, συνδετικός κρίκος της Στερεάς με την Ήπειρο. Συνεχίζοντας τη μέρα μας φθάνουμε στο Μενίδι. Βουνό και θάλασσα μαζί. Διαδρομή υπέροχη, έχοντας από τη μια μεριά τον Αμβρακικό και από την άλλη το καταπράσινο βουνό του Μακρύνορου. Ξεκινάμε να γνωρίσουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της ορεινής Άρτας, με πρώτη στάση για καφέ στο Πέτα, που έγινε η ιστορική μάχη το 1822, κτισμένο αμφιθεατρικά ατενίζοντας το φράγμα Πουρναριού και την τεχνητή λίμνη του Αράχθου. Ανηφορίζοντας είναι κτισμένο το Βουργαρέλι με τα αμφιθεατρικά σπίτια, την υπερυψωμένη πλατεία και τις πετρόκτιστες βρύσες
«Αρχόντω» και «κρυσταλλώ» με τα τέσσερα και επτά στόματα αντίστοιχα. Θα γευματίσουμε εξ’ ιδίων στο παραδοσιακό χωριό και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Ξεκούραση. Το βράδυ μια βόλτα στην υπέροχη στολισμένη παραλία της Πρέβεζας. Δείπνο. Διανυκτέρευση
3η ημέρα ΓΛΥΚΗ(πηγές Αχέροντα) – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – ΑΜΜΟΥΔΙΑ (εκβολές Αχέροντα) (150χλμ)
Πρωινό, και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε από κοντά τα υπέροχα και ιστορικά μέρη της Ηπείρου. Πρώτος σταθμός η Γλυκή. Δίπλα στις πηγές του Αχέροντα και στα Όρη της Παραμυθιάς, είναι ένα χωριό ιδανικό για εξορμήσεις, χτισμένο στην όχθη του ποταμού Αχέροντα. Χρόνος για περιπλάνηση και φωτογραφιες μέσα στο πλατανόδασος, και στο ποτάμι. Συνεχίζοντας το όμορφο οδοιπορικό μας φθάνουμε στην Παραμυθιά, κωμόπολη κτισμένη το 1000 π.Χ. και σε υψ. 750μ. με τη Μονή Παναγίας Παραμυθιάς του 14ου αιώνα όπου κατέφευγαν εδώ πολλοί ασθενείς για παρηγοριά, με το κάστρο του Αγίου Δονάτου, και τη Κούλια ( βυζαντινός πύργος ). Χρόνος για τον καφέ μας και συνεχίζουμε για την Αμμουδιά στις εκβολές του Αχέροντα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γευματίσουμε εξ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (440 χλμ)
Πρωινό. Η ημέρα της επιστροφής μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τη λίμνη Ζήρου, που αποτελεί ένα μνημείο της φύσης, που η ομορφιά του είναι εφάμιλλη λιμνών της κεντρικής Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Αποτελεί ένα ιδιότυπο πάρκο, που δεν το δημιούργησε ο άνθρωπος, αλλά η ίδια η φύση. Χρόνος για έναν απολαυστικό χαλαρωτικό καφέ. Συνεχίζοντας φτάνουμε στα πανέμορφα Γιάννενα. Χρόνος αρκετός για βόλτα και γεύμα εξ ιδίων και με τις απαραίτητες στάσεις επιστρέφουμε στη πόλη μας, κρατώντας ενέχυρο τις πανέμορφες εικόνες που μας αφήνει η περιπλάνηση μας.
 
Σημείωση : στο 3 ήμερο πρόγραμμα παραλείπεται η 3η μέρα       

Περιλαμβάνει:
  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου µας
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνει:
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής