Πράγα – Νυρεμβέργη – Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο – Παρίσι

Αεροπορικώς, 10 ημέρες

Πράγα-Λούβρο-Παρίσι-Μετς-Στρασβούργο--Νυρεμβέργη--Κρουαζιέρα στον Μολδάβα-Καστρούπολη-Συνοικία Λε Μαραί

ΑΠΟ 849 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Πράγα.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο αεροσκάφος και απευθείας πτήση για Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.
 
2η ημέρα Πράγα – Ξενάγηση Καστρούπολης – Κρουαζιέρα στον Μολδάβα.
Πρωινό και ξεκινάμε με την ξενάγηση μας στην Καστρούπολη για να επισκεφτούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στη συνέχεια σας προτείνουμε δίωρη κρουαζιέρα στο Μολδάβα. Θα επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι για να θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική πόλη και τα ιστορικά κτίρια από μια διαφορετική οπτική γωνία. Το  απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για το ιστορικό κέντρο της Πράγας για να παρακολουθήσουμε τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα για την έλευση του καινούργιου χρόνου.
 
3η ημέρα Πράγα – Ξενάγηση Παλιάς πόλης – Καρλοβί Βάρι.
Πρωινό και ξεκινάμε με την ξενάγηση της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε την πλατεία της παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό πύργο της πυρίτιδας, το πανεπιστήμιο του Καρόλου, το θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την εθνική βιβλιοθήκη, το μέγαρο φιλαρμονικής και μετά θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε προαιρετικά για την εκδρομή μας στην πανέμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβι Βάρι, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Πράγα.
 
4η ημέρα Πράγα – Νυρεμβέργη – Περιήγηση πόλης – Χαϊδελβέργη.
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Νυρεμβέργη. Άφιξη στην πόλη που συνέδεσε το όνομα της με την νεότερη ιστορία της Γερμανίας και στη πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπερτ Ντύρερ. Στην περιήγηση μας θα δούμε το εντυπωσιακό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν. Θα συναντήσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για την Χαϊδελβέργη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
5η ημέρα Χαϊδελβέργη – Ξενάγηση πόλης – Στρασβούργο.
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην παραμυθένια Χαϊδελβέργη που είναι έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας και κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ, στη σκιά του κάστρου το οποίο δεσπόζει στον λόφο. Ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο που θεωρείται ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Γερμανίας με μήκος 1,6 χλμ. Θα θαυμάσουμε μεσαιωνικές και νεότερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος αλλά και αυτόν των Ιησουϊτών. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», που είναι τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592, το παλιό πανεπιστήμιο της πόλης και την παλιά γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σας σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της παλιάς πόλης που φημίζονται για τα τοπικά εδέσματα ή σε κάποιες από τις μπυραρίες που σφύζουν από ζωή. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
6η ημέρα Στρασβούργο – Ξενάγηση πόλης.
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη που μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με παλιά πόλη της Αλσατίας, ενώ σημαντικοί ευρωπαϊκοί οργανισμοί εδρεύουν στη βορειοανατολική συνοικία της πόλης. Το ιστορικό κέντρο, ονομαζόμενο "Petite France" (Μικρή Γαλλία), χαρακτηρίσθηκε ως "αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς" από την UNESCO το 1988.  Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566 και είναι από τα παλαιότερα της χώρας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου. Αξίζει να θαυμάσετε το αστρονομικό ρολόι και τα βιτρό του 12ου αιώνα. Στη πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, που κάποτε ήταν οικία του αρχιεπισκόπου και σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας και την οικία Καμερζέλ. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος στους πεζόδρομους της πόλης για καφέ ή φαγητό στα εξαιρετικά αλσατικά εστιατόρια.
 
7η ημέρα Στρασβούργο – Μετς – Παρίσι.
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Παρίσι κάνοντας στάση στο πανέμορφο Μετς για φαγητό και καφέ. Το Μετς έχει χαρακτηρισθεί ως ΄΄Πράσινη πόλη’’ λόγω των αναρίθμητων πάρκων και ελεύθερων χώρων της. Αφήνουμε το Μετς και συνεχίζουμε για το Παρίσι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  
 
8η ημέρα Παρίσι – Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με την Παναγία των Παρισίων και το ιστορικό πανεπιστήμιο της Σορβόννης για να φθάσουμε στο Πάνθεον, σημείο ταφής των επιφανέστερων Γάλλων. Ακολούθως, θα θαυμάσουμε τους κήπους και τα ανάκτορα του Λουξεμβούργου, όπου στεγάζεται η Γερουσία της Γαλλίας. Έπειτα, θα οδηγηθούμε στη γειτονιά Σεν Ζερμέν με τα δημοφιλή καφέ ντε Μαγκό και ντε Φλορ, αλλά και τον ναό του Αγίου Γερμανού. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από το μουσείο Ορσέ, την πανέμορφη γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ΄, το Μέγαρο των Απομάχων, τον τάφο του Ναπολέοντα Α ́ για να ολοκληρώσουμε την πορεία μας με το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Πύργο του Άιφελ. Συνεχίζοντας τη ξενάγησή μας, θα θαυμάσουμε την Πλατεία του Αστέρα, όπου κυριαρχεί η μεγαλύτερη σε όγκο Αψίδα θριάμβου στον κόσμο. Στην πλατεία Ομόνοιας θα δούμε το γαλλικό κοινοβούλιο, τον οβελίσκο του Λούξορ, τις μπαρόκ Φοντάνες του Μπερνίνι, τους κήπους του Κεραμικού και τον Πορτοκαλεώνα. Προσεγγίζοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης, θα περάσουμε από τον ναό της Αγίας Μαγδαληνής και την Όπερα Γκαρνιέ, την Εθνική Ακαδημία της Μουσικής και την πλατεία Βαντόμ. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο Παρίσι που ποτέ δεν κοιμάται .....
 
9η ημέρα Παρίσι – Λούβρο – Συνοικία Λε Μαραί.
Πρωινό και μεταφορά στο πιο λαμπρό μουσείο του κόσμου, το  ανάκτορο του Λούβρου (εισιτήριο εξ' ιδίων). Θα εντυπωσιαστούμε από την είσοδό του την ογκώδη πυραμίδα από γυαλί που κατασκευάστηκε το 1989 με σκοπό του διάσημου αρχιτέκτονα Pei να εισχωρεί το φως του ήλιου μέχρι το υπόγειο. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε παγκόσμια αριστουργήματα τέχνης, στο τμήμα αρχαιοτήτων ελληνικών και ρωμαϊκών, υπάρχουν πάνω από 300 ελληνικά αρχαία έργα τέχνης, εκεί σε προνομιακή θέση στην κορυφή μιας σκάλας θα θαυμάσουμε την Νίκη της Σαμοθράκης, στη συνέχεια την Αφροδίτη της Μήλου, τον «Ηρακλή και ο ταύρος της Κρήτης» (από το ναό του Δία στην Ολυμπία), τις Εργαστίνες και την Κενταυρομαχία (τμήματα του Παρθενώνα). Τα δύο περίφημα γλυπτά του Μιχαήλ Αγγελου «Ο Θνήσκων» και «Ο Επαναστατημένος» Σκλάβος. Επίσης θα δούμε από κοντά την αινιγματική Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το πρώτο έργο τέχνης μου μπήκε στα ανάκτορα τον 16ο αιώνα και σήμερα ο ακριβότερος πίνακας του κόσμου, καθώς και τον πίνακα «Η Σχεδία της Μέδουσας» του Ζαν Λουι Τεοντόρ και τον υπέροχο πίνακα «Η στέψη του Ναπολέοντα και της Ιωσηφίνας» του Νταβίντ και πολλούς ακόμη πολύτιμους πίνακες Ιταλικής, Γαλλικής και Φλαμανδικής σχολής κα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την γοητευτική περιοχή Μαραί. Στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα, βρίσκεται το διάσημο Centre Georges Pompidou στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο Σύγχρονης & Μοντέρνας Τέχνης. Περπατώντας προς την αριστοκρατική Πλατεία των Βοσγίων, ανάμεσα σε μερικά από τα πιο παλιά αρχοντικά, θα συναντήσετε και το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκό. Καφές σε ένα από τα μοδάτα καφέ του Μαραί, βόλτα στη Ρου ντε Ριβολί, ή εξόρμηση στην αριστερή όχθη του Σεν Μισέλ. Στα μικρά μπιστρό της περιοχής γύρω από τη Νοτρ Νταμ μπορείτε να γευτείτε εξαίσιο φοντί τυριών και λαχταριστές κρεμμυδόσουπες συνοδεία φρέσκου μποζολέ. Πέρα από τα κρουασάν και τις τάρτες, μια επίσκεψη στο καταφύγιο όλων των βιβλιόφιλων, Shakespeare and Company, θα σας κάνει να γευτείτε το πιο ρομαντικό πρόσωπο του Παρισιού. Ένα απογευματινό Kir Royal στα καφέ δίπλα στο Hotel de Ville, σημείο που σύχναζαν οι σουρεαλιστές είναι ό,τι πρέπει λίγο πριν καταλήξετε στα σκαλιά της Βασιλικής της Sacre Coeur για να απολαύσετε ένα από τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα της ζωής σας.
 
10η ημέρα Παρίσι – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και άμεση αναχώρηση για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.
 
 
 
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines & Ryanair.
  • Μια αποσκευή 20Kg. και μια μικρή προσωπική χειραποσκευή 5Kg. (40x20x25 εκ.).
  • Εννέα (9) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναγράφεται στον τιμοκατάλογο μας.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
     
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 165€.
  • Δημοτικοί φόροι: 38€.
  • Μεταφορά - Εισιτήριο εισόδου – Ξενάγηση και ακουστικά στο Λούβρο: 45€.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€.
  • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
 
 
Πτήσεις με Aegean Airlines & Ryanair:                                            
  30/12 (Aegean) Θεσσαλονίκη - Πράγα: 13:00-14:15                                            
  08/01 (Ryanair): Πράγα - Θεσσαλονίκη: 08:30-12:20