Πράγα – Κάρλοβι Βάρι – Δρέσδη 5 μέρες (Ζ)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Πράγα--Δρέσδη-Καστρούπολη-Κρουαζιέρα στον Μολδάβα-Τσέσκυ Κρούμλοβ

ΑΠΟ 435 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Πράγα – Ξενάγηση Καστρούπολης.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Πράγα. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην Καστρούπολη, όπου θα θαυμάσουμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.
 
 
2η ημέρα Πράγα – Ξενάγηση παλιάς πόλης –Κρουαζιέρα στον Μολδάβα – Μαύρο θέατρο.
Πρωινό και ξεκινάμε την μέρα μας με την ξενάγηση στην Παλιά Πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς Πόλης (Staromestskenamesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο  με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavskénamesti), την Εθνική βιβλιοθήκη και το Μέγαρο φιλαρμονικής. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε έναν περίπατο στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου που είναι στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ψώνια. Μπορούμε επίσης (προαιρετικά) να επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής Πλευράς» σε καραβάκι για την δίωρη κρουαζιέρα, στον πιο μακρύ ποταμό της χώρας, τον ποταμό Moldova, ή στα Τσέχικα Vltava. Χαλαροί, θα θαυμάσουμε το Κάστρο, τη γέφυρα, και όλα τα άλλα πανέμορφα αξιοθέατα της μεσαιωνικής πόλης, από άλλη οπτική γωνία. Το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το μοναδικό Μαύρο θέατρο που θα σας προσφέρει ένα μαγικό μείγμα κινησιολογίας, μουσικής και χορού προκαλώντας ψευδαισθήσεις λόγω του μαύρου φόντου και το φωτισμό των κεριών.
 
3η ημέρα Πράγα – Προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την «Βενετία του ποταμού Έλβα» την πανέμορφη Δρέσδη με την μακροχρόνια και λαμπρή ιστορία, η οποία μάλιστα αποτελούσε και την έδρα των Σαξόνων βασιλιάδων. Η Δρέσδη για πολλά χρόνια ήταν σημείο συνάντησης ζωγράφων και γλυπτών, μουσικών και συγγραφέων. Οι όμορφες γέφυρες και τα πλακάκια αναπαριστά την πομπή των Σαξόνων κυβερνητών. Φυσικά τα ιστορικά μπαρόκ κτίρια, οι επιβλητικοί ναοί και φυσικά η φημισμένη όπερα θα ικανοποιήσουν και τον ποιο απαιτητικό επισκέπτη. Θα επισκεφθούμε το βασιλικό συγκρότημα Σβίνγκερ με το παλάτι και τους κήπους του, το «τείχος των διαδόχων» που κατασκευάστηκε με 24.000 πορσελάνινα πλακάκια. Σταθμός της επίσκεψης μας θα είναι και μια από τις ποιο παλιές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης (από το 1434), η Στριετζελμαρκτ που η γιορτινή της ατμόσφαιρα θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους. Το απόγευμα επιστροφή στη Πράγα. 
 
 
4η ημέρα Πράγα - Τσέσκυ Κρούμλοβ.
Πρωινό και αναχώρηση προαιρετικά για το Τσέσκυ Κρούμλοβ, μια γοητευτική πόλη που βρίσκεται 180 χιλιόμετρα από την Πράγα. Άφιξη στη πόλη που είναι από τις λίγες που έχουν διατηρήσει το μεσαιωνικό τους χαρακτήρα. Θα ξεκινήσουμε με την περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο το οποίο από το 1992 καταγράφηκε στη λίστα της UNESCO, ως  Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς.  Θα επισκεφτούμε το μεσαιωνικό κάστρο και τη Γοτθική εκκλησία του Αγίου Βίτου με τον εκπληκτικό εσωτερικό χώρο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης που έχει στο εσωτερικό του ιστορικά αντικείμενα καθώς και γκαλερί με πίνακες ζωγραφικής. Έπειτα θα επισκεφτούμε τον αρχαίο νερόμυλο KrumlovMill που βρίσκεται πάνω στο ποτάμι με την χαρακτηριστική ξύλινη γέφυρα. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ στο ιστορικό κέντρο. Το βράδυ θα επιστρέψουμε στην Πράγα.
 
5η ημέρα Πράγα - Κάρλοβι Βάρι - Πτήση επιστροφής.
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη λουτρόπολη το Κάρλοβι Βάρι, που ακούγεται σαν θρύλος στο Βορρά. Βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή, σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η εντυπωσιακή αυτή λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίσματα. Γνωστή λόγω των ιαματικών της πηγών, με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες, τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» απ' τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο. Έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος ο 1ος, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ και ο Μαρξ. Σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά κέντρα Υγείας  & Ανανέωσης της Κεντρικής Ευρώπης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.
 
 
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines.
  • Μια αποσκευή 23Kg. και μια χειραποσκευή 8Kg. κατά άτομο.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός- αρχηγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ:145€. Check points & Δημοτικοί φόροι: 10€.
  • Προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη: Ενήλικας: 60€ & το παιδί 2-12 ετών: 40€ (Συμμετοχή κατά την διάρκεια της εκδρομής: Ενήλικας: 70€ & το παιδί 2-12 ετών: 45€).
  • Προαιρετική εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ: Ενήλικας: 50€ & το παιδί 2-12 ετών: 35€ (Συμμετοχή κατά την διάρκει της εκδρομής: 60€ & το παιδί 2-12 ετών: 35€).
  • Προαιρετική επίσκεψη στο Μαύρο Θέατρο.
  • Προαιρετική κρουαζιέρα στον Μολδάβα.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€.
  • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.