Χριστούγεννα στην Πράγα

Αεροπορικώς, 5,6 ημέρες

Πράγα-Τσεχία-Κάρλοβυ Βάρυ-Τσέσκε Κρούμλωφ

ΑΠΟ 145 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΠΡΑΓΑ - ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ - PRAGUE BY NIGHT
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την χρυσή πόλη των 100 πύργων. Άφιξη και αρχίζουμε αμέσως την γνωριμία με το σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, την πόλη της Πράγας. Θα ξεκινήσουμε με την κοσμοπολίτικη πλατεία της παλιάς πόλης. Εδώ θα βρεθείτε αρκετές φορές και θα καταλάβετε αμέσως τους λόγους! Θα δούμε στη βόλτα μας όμορφα κτίρια, παλιά παλάτια όπως αυτό του Κίνσκι, την επιβλητική βασιλική εκκλησία της Παναγίας του Τιν, γνωστή για τους δύο πύργους του Αδάμ και της Έυας και την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Θα θαυμάσουμε την Εβραϊκή συνοικια με την παλια και τη νέα συναγωγη, το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, το νέο δημαρχείο και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, την πλατεία Vaclav σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας και το επιβλητικό κτίριο, το οποίο στεγάζει το μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Λίγος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελάτε μαζί μας σε μια ιδιαίτερη νυχτερινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης, πριν τη βραδινή σας βόλτα στο κέντρο. Θα ξεκινήσουμε με την περιοχή του Πανκρατς, περνώντας από τη γέφυρα των αυτοκτονιών, βλέπουμε το “σπίτι που χορεύει” και τη μοναδική ορθόδοξη εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Ανηφορίζουμε προς την καστρούπολη στην οποία θα ξεναγηθούμε την επόμενη ημέρα, περνάμε τη γέφυρα του Τσεχ και καταλήγουμε στην κεντρική πλατεία με το αστρονομικό ρολόι. Πλέον ο χρόνος είναι στη διάθεσή σας για να κάνετε ότι επιθυμείτε. Ο συνοδός μας είναι εκεί για κάθε απαραίτητη πληροφορία
2η ημέρα ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΟΣ ΒΙΤΟΣ - ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΡΟΛΟΥ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΛΔΑΒΑ - ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ - GHOST TOUR

Ξεκινάμε την δεύτερη μας ημέρα, με ξενάγηση στην Καστρούπολη (Hrantsani), την Ακρόπολη της πόλης η οποία στεφανώνει τον λόφο της Mala Strana. Θα δούμε το μοναστήρι Strahov, το Loretto, το ανάκτορο Schwarzenberg, το παλιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας μετέπειτα κατοικία της Μαρίας Θηρεσίας σημερινό προεδρικό μέγαρο. Θα δούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου και την εκκλησία του Αγ.Γεωργίου. Κατηφοριζουμε προς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και διασχίζουμε την περίφημη γεφυρα του Καρόλου για να βγουμε στο αστρονομικο ρολόι. Περάστε τον υπόλοιπο χρόνο στα γραφικά σοκάκια ή ελάτε μαζί μας σε μια αξέχαστη προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, ο οποίος μας ψιθυρίζει στο αυτί την ιστορία του και εξιστορεί τα μυστικά των γραφικών γεφυρών και κτιρίων που τον αγκαλιάζουν τόσα χρόνια. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας απολαύστε γεύμα σε πλούσιο μπουφέ με κυρίως πιάτα, γλυκά, φρούτα, τυριά και διάφορες νοστιμιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση.


Για την βραδινή σας έξοδο μπορείτε να επιλέξετε προαιρετικά ανάμεσα στα εξής :

Μαύρο θέατρο
Παρακολουθήστε μια παράσταση στο φημισμένο μαύρο θέατρο της Πράγας, όπου θα απολαύσετε μια μοναδική τεχνική φιλοτέχνησης εικόνων που αποδεικνύει ότι το όνειρο, το υπερφυσικό και η μαγεία ξεπηδούν πολύ καλύτερα από το σκοτάδι.
Ghosts & Legends of the old town
Eπισκεφτείτε τον υπόγειο κόσμο της Πράγας, ακολουθήστε τα βήματα των πνευμάτων, και ακούστε τους μύθους καθώς θα περιηγείστε στα υπόγεια του περίφημου ‘’Orloj’’ αστρονομικού πύργου και του δημαρχείου της πόλης. Σημεία τα οποία έγιναν και παγκοσμίως γνωστά μέσω της σειράς ‘’most hunted live’’.

3η ημέρα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΔΡΕΣΔΗ (120 χλμ) / ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ (160 χλμ)

ην ημέρα αυτή μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο, σας προτείνουμε δύο εξαιρετικές επισκέψεις:

ΔΡΕΣΔΗ
Προαιρετική εκδρομή στην Φλωρεντία του Βορρά όπως αποκαλούν αλλιώς την Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία στο ελεύθερο κρατίδιο της Σαξονίας. Αφήνοντας πίσω μας την Πράγα θα κατευθυνθούμε δυτικά όπου θα απολαύσουμε αρχιτεκτονήματα αναγεννησιακού ρυθμού και ρυθμού Μπαρόκ, όπως την όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων αλλά και το μουσείο της μπλε πορσελάνης. Ακόμη θα δούμε την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή το βράδυ στην Πράγα.

ή

ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ
Προαιρετική εκδρομή νοτιότερα προς την πόλη Τσέσκυ Κρούμλοβ, η οποία προστέθηκε το 1992 στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και όχι άδικα. Είναι μια μικρή πόλη στην περιοχή της νότιας Βοημίας της Τσεχίας, παγκοσμίως γνωστή για την ιστορική γοτθική αρχιτεκτονική της και το κάστρο Κρούμλοβ όπου τα λόγια δεν αρκούν να περιγράψει κάνεις την μοναδική ομορφιά της παραμυθένιας πόλης. Η μεσαιωνική πόλη Κρούμλοβ περικυκλώνεται από τους μαιάνδρους που σχηματίζει ο ποταμός Μολδάβας. Πάνω από την πόλη υψώνεται το επιβλητικό σύμπλεγμα του κάστρου και του πύργου, άλλοτε έδρα της πιο δυνατής οικογένειας, του Οίκου των Rosenberg. Το θέατρο του κάστρου, είναι το παλαιότερο κτίσμα του είδους του στον κόσμο και διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση μαζί με τα Μπαρόκ κοστούμια, την σκηνή και την σχετική τεχνολογία. Το κομψό δημαρχείο Αναγεννησιακού ρυθμού, η εκκλησία του Αγ. Βίτου και οι μπαρόκ κήποι του είναι πραγματικά στολίδια, κομψοτεχνήματα αρχιτεκτονικής. Οι πύργοι και τα κάστρα της νότιας Βοημίας, που βρίσκονταν κάποτε στην ιδιοκτησία του Οίκου των Rosenberg, συμπεριλαμβανομένου του Jindrichuv Hradec, είναι γνωστά για το θρυλικό φάντασμα, Τη Λευκή Κυρά, που εμφανίζεται κατά διαστήματα στα αγαπημένα της μέρη. Περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια και αφήστε τον χρόνο να σας ταξιδέψει στο παραμύθι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ
Ολοήμερη εκδρομή στο φημισμένο Κάρλοβυ Βάρυ στη δυτική Βοημία. Κατά την διάρκεια της δίωρης περίπου διαδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χαρακτηριστικά τοπία της δυτικής Βοημίας, όπως τις καλλιέργειες του Λυκίσκου και τμήματα των περίφημων βοημικών δασών. Φτάνουμε στην πασίγνωστη λουτρόπολη η οποία είναι κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα στα δάση της κοιλάδας, του μικρού ποταμού Τέπλα, η οποία φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της. Η μικρή αυτή λουτρόπολη υδρίθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο IV, και απετέλεσε ανά τους αιώνες τόπο συνάντησης των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής όπως ο Τσάρος Μέγας Πέτρος Α’, Μαρία Θηρεσία, Γκαίτε, Σίλλερ, Μπάζ κ.α. Πέρα από λουτρόπολη όμως είναι και η πηγή των κρυστάλλων Βοημίας. Απολαύστε λοιπόν έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, ιαματικών πηγών και εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΠΡΑΓΑ - KLEMENTINUM - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος, ανάλογα με την ώρα της πτήσης, για τις τελευταίες σας επισκέψεις. Προτείνουμε επίσκεψη στο φημισμένο κτίριο της βιβλιοθήκης Klementinum το οποίο ιδρύθηκε από τους Ιησουίτες κατά την άφιξη τους στη Βοημία το 1556 και έχει μεγάλη και πλούσια ιστορία. Μπορείτε να δείτε την μπαρόκ βιβλιοθήκη και τον αστρονομικό πύργο. Περιπλανηθείτε στην πλούσια αγορά της πόλης, με τα υπέροχα κρύσταλλα, επισκεφτείτε το μουσείο φυσικής ιστορίας, την εθνική πινακοθήκη και πολλά άλλα ενδιαφέροντα σημεία στην ρομαντική Πράγα. Κάπως έτσι θα τελειώσει η όμορφη διαμονή σας με τις καλύτερες εντυπώσεις που αφήνει πάντα η Χρυσή Πράγα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Εκδρομικό πρόγραμμα +50€
Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 3η ημέρα του προγράμματος
Παραμονή Χριστουγέννων..εορταστικό δείπνο
Την παραμονή των Χριστουγέννων τα περισσότερα εστιατόρια δεν λειτουργούν, ενώ όσα είναι ανοιχτά συνήθως έχουν ακριβές τιμές. Εμείς εξασφαλίσαμε για εσάς ειδικά οργανωμένο εορταστικό δείπνο στις 24/12 με κόστος 30ε ενήλικας και 15ε παιδί. Κάντε άμεσα την κράτηση σας γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες!


​Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Astra Airlines από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων, φόροι αεροδρομίου, δημοτικός φόρος πόλεως και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.