Πράγα - Βουδαπέστη με δώρο ξενάγηση της Βιέννης

Οδικό Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Πράγα-Βουδαπέστη-Βελιγράδι-Βιέννη

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (633 ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στα γραφεία νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη, μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Σας προτείνουμε το μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, όπου θα βρείτε πολλά και όμορφα καταστήματα για πιθανές σας αγορές

2η ημέρα ​ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ- ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ (378 ΧΛΜ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την όμορφη διαδρομή μας περνώντας τα σύνορα της Ουγγαρίας για να φτάσουμε στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε την περιήγηση μας με τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης που είναι χτισμένα πάνω στις όχθες του Δούναβη, μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Έπειτα συνεχίζουμε την περιήγηση μας με τα πόδια. Η συνοικία του Πύργου και η Παλιά Πόλη έχουν πεζοδρομηθεί και επανέκτησαν την αρχική τους γοητεία. Στην περιοχή του λόφου του Πύργου, μπορεί κανείς να επισκεφτεί εκτός από το Ανάκτορο των Αψβούργων, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, την κρήνη του Ματθία, το Θέατρο του Πύργου, το Ανάκτορο Σάντορ αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα πολυτιμότερα έργα ουγγρικής τέχνης. Περπατώντας την παλιά πόλη της Βούδας, σταθείτε στην οδό των Λόρδων, όπου παλαιότερα έμεναν αριστοκράτες και έμποροι. Αξίζει να δείτε την εκκλησία του Αγίου Ματθία, τον «Προμαχώνα των Ψαράδων» με τους κωνικούς πύργους και την υπέροχη θέα. Το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη για να θαυμάσετε εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης με την μακροχρόνια ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.
3η ημέρα ​ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- ΒΙΕΝΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ- ΠΡΑΓΑ (576 ΧΛΜ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βιέννη. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Έπειτα, συνεχίζουμε την διαδρομή μας για να καταλήξουμε στην όμορφη Πράγα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
4η ημέρα ​ΠΡΑΓΑ (ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ)- ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ (127 ΧΛΜ ΑΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ακολουθήσει η ξενάγηση της Παλιάς πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske Namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βατσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Στη συνέχεια αναχώρηση προαιρετικά για την όμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβι Βάρι, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
5η ημέρα ​ΠΡΑΓΑ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε με την ξενάγηση της Καστρούπολης και του Κάστρου όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβεργκ, την αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια στην πόλη. Κατόπιν μετάβαση στο αεροδρόμιο, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για την Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια μιας διαδρομής (o.w.) με απευθείας πτήσεις από ή προς Πράγα
 • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
 • Πρωινό καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* και 4*
 • Ξεναγήσεις/ περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
 • Χειραποσκευή 8 κιλών
 • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • ΦΠΑ.


Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων 85€
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
 • Check points 10€
 • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
 • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
 • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο