Πράγα ''η Χρυσή πόλη''

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Πράγα-Τσεχία-Τσέσκε Κρούμλωφ-Κάρλοβυ Βάρυ

ΑΠΟ 139 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Πράγα (περιήγηση πόλης)
Άφιξη στην Πράγα και πρώτη γνωριμία με τη «χρυσή πόλη». Η Πράγα, γνωστή και ως «η πόλη των 100 πύργων», δεν καταστράφηκε σχεδόν καθόλου από πολέμους και βομβαρδισμούς, γι’ αυτό και διατηρεί τα ιστορικά της κτίρια σχεδόν ανέπαφα από το μεσαίωνα. Στην περιήγησή μας, θα δούμε από κοντά γιατί η Πράγα θεωρείται από πολλούς ως η ομορφότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ανάμεσα στα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης ανήκει το μεγαλύτερο κατοικήσιμο κάστρο στον κόσμο, το επιβλητικό κάστρο της Πράγας, η πλατεία της Παλιάς πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι και φυσικά η πέτρινη γέφυρα του Καρόλου. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Πλατεία Δημοκρατίας με το ΑρτΝουβό Δημοτικό Μέγαρο και τον γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη φημισμένη πλατεία του Αγίου Βάτσλαβ με το Εθνικό Μουσείο και μια σειρά από σημαντικά ιστορικά κτίρια. Καθ΄ οδόν προς την πλατεία της Παλιάς Πόλης θα συναντήσουμε το επιβλητικό Θέατρο των Τάξεων, όπου για πρώτη φορά παρουσίασε ο Μότσαρτ την όπερά του, Don Giovanni. Στην πλατεία της παλιάς πόλης θα θαυμάσουμε το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας, τον ναό της Παναγίας Τυν με τους πύργους του Αδάμ και της Εύας, τον ναό του Αγίου Νικολάου και το ιστορικό μεσαιωνικό δημαρχείο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και για να απολαύσετε την χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία, πίνοντας έναν καφέ ή ένα ποτήρι ζεστό κρασί! Στη συνέχεια, συναντιόμαστε για να περπατήσουμε προς το λεωφορείο μας, διασχίζοντας την ακριβότερη οδό της Πράγας, την οδό Παρισίων. Στη διαδρομή μας περνάμε μέσα από την γνωστή εβραϊκή συνοικία όπου θα δούμε την Παλιά-Νέα συναγωγή. Κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο μας για εγκατάσταση και ξεκούραση. 
2η ημέρα Πράγα - Περιήγηση Καστρούπολης - Προαιρετική κρουαζιέρα στο Μολδάβα - Μαύρο θέατρο
Μετά το πρωινό, μεταφερόμαστε στην περίφημη καστρούπολη της Πράγας. Ξεκινάμε στο μοναδικό μοναστήρι του Στράχοφ και συνεχίζουμε την ξενάγησή μας προς το κάστρο της Πράγας. Στη διαδρομή μας θα δούμε το παλάτι Τσέρνιν, το φημισμένο Λορέτο, το παλάτι Σβάρτσενμπεργκ, την Αρχιεπισκοπή, το κάστρο της Πράγας και έδρα του προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας, τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε προς την μικρή πόλη, τη γραφική «Mala Strana», και την περίφημη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα αγίων, την οποία θα περάσουμε για να καταλήξουμε στην Παλιά Πόλη. Θα δούμε τον επιβλητικό μπαρόκ ναό του Αγίου Νικολάου, το Κλεμεντίνουμ, το ναό του Σωτήρος και το ναό του Αγίου Φραγκίσκου. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια δίωρη ρομαντική βόλτα με φαγητό σε ποταμόπλοιο πάνω στον ποταμό που περνάει μέσα από την Πράγα, τον Μολδάβα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Το απόγευμα, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στα ξενοδοχεία. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια υπέροχη παράσταση του φαντασμαγορικού Μαύρου θεάτρου της Πράγας.
3η ημέρα Πράγα - Δρέσδη (προαιρετικά)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, στη συνέχεια αναχωρούμε για την ολοήμερη εκδρομή στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, την αποκαλούμενη και «Φλωρεντία του βορρά» λόγω της αναγεννησιακής της αύρας, του πολιτισμού και των μνημείων της, χτισμένη στις όχθες του Έλβα. Καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκόσμιου πόλεμου και τα τελευταία χρόνια επιστρέφει στην παλιά της μορφή, χάρη στο ενδιαφέρον των κατοίκων της που επιθυμούν να διατηρήσουν την πόλη όπως ήταν στο παρελθόν. Μερικά από τα εντυπωσιακότερα σημεία ενδιαφέροντος είναι η όπερα Semperoper, το περίφημο Zwinger, το ανάκτορο της Δρέσδης, η εκκλησία Frauenkirche και ο περίφημος τοίχος μήκους 102 μέτρων, όπου βρίσκονται απεικονισμένοι οι άρχοντες της δυναστείας Βετίν. Επιστροφή στην Πράγα. 
4η ημέρα Πράγα - Κάστρο Chyse - Ζυθποιείο - Κάρλοβυ Βάρυ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για ολοήμερη εκδρομή στη λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβυ Βάρυ. Μερικά χιλιόμετρα πριν από την πόλη του Κάρλοβυ Βάρυ θα επισκεφθούμε ένα από τα ομορφότερα νεογοτθικά κάστρα της Βοημίας, το κάστρο CHYSE. Η πανέμορφη αρχιτεκτονική και η μαγευτική ατμόσφαιρα της περιοχής αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για έναν από τους σημαντικότερους Τσέχους συγγραφείς, του Κάρελ Τσάπεκ, παγκόσμια γνωστός για τα έργα του «Τα ρομπότ» (R.U.R) και «Υπόθεση Μακρόπουλος». Δίπλα στο κάστρο λειτουργεί ζυθοποιείο όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε ή να αγοράσουμε εκπληκτικές μπύρες, που παρασκευάζονται σύμφωνα με αυθεντικές, παλιές τσέχικες συνταγές. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για τη λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ. Χτισμένο κατά μήκος του ποταμού Τέπλα, αποτέλεσε αγαπημένο προορισμό προσωπικοτήτων όπως ο Μεγάλος Πέτρος, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ. H πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με τη φύση και τα υπέροχα κτίριά της, τα οποία συνθέτουν μια μοναδική εικόνα. Η περιήγησή μας είναι πεζή και διαρκεί περίπου μία ώρα, όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το θέατρο της πόλης, τα αυτοκρατορικά λουτρά, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών τα οποία στεγάζουν τις θεραπευτικές πηγές και τον εντυπωσιακό φυσικό θερμοπίδακα. Στη συνέχεια, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ψώνια. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Πράγα.
5η ημέρα Πράγα - Πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος και στην συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μετάβαση στο αεροδρόμιο της Πράγας. Έλεγχος εισιτηρίων και αναχώρηση για την πτήση επιστροφή μας. 
ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ +50€

- H προσφορά Early Booking ισχύει για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων - Διατροφή : Πρωινό καθημερινά σε όλα τα ξενοδοχεία - Το ατομικό ταξίδι περιλαμβάνει : Αεροπορικά εισιτήρια & φόροι, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, διαμονή για 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο επιλογής σας, αποσκευή 20kg και χειραποσκευή 8 kg κατά άτομο. - Το εκδρομικό ταξίδι περιλαμβάνει τα παραπάνω καθώς και τις εκδρομές που αναφέρονται στη κατηγορία ''ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ''. - Προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη 50 € ενήλικας / 30 € το παιδί 

Σημειώσεις: Στην 4ήμερη εκδρομή διαμορφώνεται έτσι το πρόγραμμα έτσι ώστε να μη παραλειφθεί τίποτα Η ροή του προγράμματος είναι ενδεικτική και ενδέχεται να αλλάξει για καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος

Περιλαμβάνονται
• Aεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
• Μία αποσκευή 20kg ανά άτομο και μία χειραποσκευή 8kg ανά άτομο
• Μεταφορές από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
• Διαμονή για 3 ή 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
• Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας
• Ασφάλιση αστικής ευθύνης
• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται
• Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα & αρχαιολογικούς χώρους κτλ.
• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 145€ 
• Προαιρετικές εκδρομές και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
• Δημοτικοί φόροι πληρωτέοι απευθείας στη reception του ξενοδοχείου