Πράγα - Βουδαπέστη

Οδικώς, 6 ημέρες

Νις-Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Νόβισαντ-Πράγα-Ζάγκρεμπ

ΑΠΟ 299 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΝΙΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση το πρωί και άμεση αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Στάση στα αφορολόγητα για τις πιθανές σας αγορές και φθάνουμε το βράδυ στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρόγευμα και αμέσως μετά θα αρχίσουμε την περιήγησή μας στην πόλη, αρχικά με το λεωφορείο και αργότερα με τα πόδια. Τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης είναι χτισμένα πάνω στις όχθες του Δούναβη, μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Πεζή περιήγηση: H συνοικία του Πύργου και η Παλιά Πόλη έχουν πεζοδρομηθεί και επανέκτησαν την αρχική τους γοητεία. Στην περιοχή του λόφου του Πύργου, μπορεί κανείς να επισκεφθεί εκτός από το Ανάκτορο των Aψβούργων, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, την κρήνη του Mατθία, το Θέατρο του Πύργου, το Ανάκτορο Σάντορ αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα πολυτιμότερα έργα ουγγρικής τέχνης. Αξίζει να δείτε την Εκκλησία του Aγίου Mατθία, τον «Προμαχώνα των Ψαράδων» με τους κωνικούς πύργους και την υπέροχη θέα. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε κατ ιδίαν στο κέντρο της πόλης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη. 
3η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΠΡΑΓΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βιέννη. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.
4η ημέρα ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρόγευμα και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της παλιάς πόλης, το μεσαιωνικό δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το πανεπιστήμιο του Καρόλου, το θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ, την εθνική βιβλιοθήκη, το μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με τριάντα αγάλματα αγίων. Θα επιβιβαστούμε σε καραβάκι όπου θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα με γεύμα. Το βράδυ προτείνουμε παράσταση Μαύρου θεάτρου.
5η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ. Θα δούμε τα ιστορικά μνημεία, τα στενά δρομάκια, τους ποδηλατόδρομους, τα μικρά καφέ. Επίσης θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, το κοινοβούλιο και το προεδρικό Μέγαρο. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.
6η ημέρα ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση. Με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.
Περιλαμβάνονται:
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.