Πράγα - Βουδαπέστη

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Μπρατισλάβα-Βιέννη-Δάση Μάγιερλινγκ-Βουδαπέστη

ΑΠΟ 319 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ (ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπρατισλάβα. Άφιξη και αναχώρηση για την Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν πρώτη γνωριμία με τη πόλη με την βοήθεια του αρχηγού μας.
2η ημέρα ΠΡΑΓΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ & ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ) – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΟΛΔΑΒΑ
Πρόγευμα. Θα ξεκινήσουμε με την περιήγηση της Καστρούπολης και Κάστρου όπου θα δούμε το μοναστήρι Στράχοβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Θα συνεχίσουμε με τη ξενάγηση της Παλιάς πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staroměstské náměstí), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας του Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Στο τέλος της περιήγησής μας θα επιβιβαστούμε (προαιρετικά) από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι – θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα στο Μολδάβα με γεύμα όπου θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική πόλη, με όλα της τα ιστορικά κτίρια.
3η ημέρα ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρόγευμα & αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη και θα ακολουθήσει η ξενάγηση στην πόλη της Βιέννης. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, θα περάσουμε από τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. 
4η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Mαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Hρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Eκκλησία του Matthias στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Gellert, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Nίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄ Παγκόσμιου πόλεμου. Το απόγευμα σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο Δούναβη για να θαυμάσετε από μια άλλη οπτική γωνία τα μεγ
5η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΌΛΗΣ) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος για τελευταία βόλτα στη Βουδαπέστη. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας . Άφιξη και θα ξεκινήσουμε με μια περιήγηση του Staremestro, της παλιάς πόλης, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένο, του καθεδρικού του Αγίου Μαρτίνου, του αρχιεπισκοπικού μεγάρου, της εθνικής πινακοθήκης, του θεάτρου και του εθνικού μουσείου. Έπειτα αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Θεσ/νίκη- Μπρατισλάβα – Θεσ/νίκη 
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο 
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα 
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται: 
  • Κρουαζιέρα Μολδάβα διάρκειας 2 ωρών (περιλαμβάνει φαγητό σε μπουφέ) 25€ το άτομο 
  • Κρουαζιέρα Δούναβη περιλαμβάνει ποτήρι σαμπάνια 15€ το άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά 
  • ίσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται