Πράγα - Βερολίνο - Δρέσδη - Πότσνταμ (Χριστούγεννα)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Πράγα-Βερολίνο-Δρέσδη-Πότσνταμ-Τσεχία-Γερμανία

ΑΠΟ 389 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΔΡΕΣΔΗ (ξενάγηση πόλης) - ΠΟΤΣΝΤΑΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Άφιξη και αναχώρηση για την Δρέσδη.Η «Φλωρεντία του Βορρά» όπως την αποκαλούν, βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία στο κρατίδιο της Σαξονίας. Θα δούμε τα ωραία αρχιτεκτονικά κτίρια ρυθμού Μπαρόκ και αναγέννησης, όπως την όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων αλλά και το μουσείο της μπλε πορσελάνης. Θα δούμε την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Αναχώρηση για Βερολίνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ξενάγηση) - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαρξ. Εκεί όπου εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκαρτεν. Το τέλος της ξενάγησης αφιερώνεται στο ωραιότερο μουσείο της Ευρώπης , αυτό της Περγάμου, όπου θα επισκεφτούμε την Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου, την Πύλη της Βαβυλωνίας / Αστάρτης, το Ξύλινο δωμάτιο από Συρία και την πρόσοψη κάστρου από Ιορδανία. Ελεύθεροι στην πόλη. Μπορείτε να ψωνίσετε στα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου που βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfurstendamm. Οι Galeries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής άποψης κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Quartier 206 αξίζουν επίσης μια επίσκεψη. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο
3η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΝΤΑΜ - ΠΡΑΓΑ (394 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Στη σημερινή μας περιήγηση θα επισκεφθούμε τη γραφική πόλη Πότσνταμ που αποτελούσε μια από τις πρωτεύουσες της άλλοτε μεγάλης Γερμανίας και σήμερα είναι η πρωτεύουσα του Βρανδεμβούργου. Θα επισκεφθούμε τη θερινή Βασιλική κατοικία, το περίφημο ανάκτορο Σανσουσί και θα περπατήσουμε στο νέο Κήπο (Νοϊερ Γκάρντεν) με το μαρμάρινο ανάκτορο. Έπειτα αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
4η ημέρα ΠΡΑΓΑ (ξενάγηση Καστρούπολης και κρουαζιέρα στο Μολδάβα)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε με τη ξενάγηση της Καστρούπολης και Κάστρου όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβεργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Στο τέλος της ξενάγησης θα επιβιβαστούμε (προαιρετικά) από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι – θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα στο Μολδάβα με γεύμα όπου θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική πόλη, με όλα της τα ιστορικά κτίρια. Έπειτα χρόνος ελεύθερος στην υπέροχη πόλη για να απολαύσετε την φημισμένη αγορά, να δοκιμάσετε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις και να περπατήσετε στην περίφημη πλατεία με το ρολόι. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή την Εθνική Πινακοθήκη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

 
5η ημέρα ΠΡΑΓΑ (ξενάγηση παλιάς πόλης) - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με τη ξενάγηση της Παλιάς πόλης, που μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα της μετάβασης στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.


 
Περιλαμβάνονται:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό    
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 10 κιλών και βαλίτσα 23 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 

Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Φόρους αεροδρομίων 145€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 10€
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο