Πράγα - Δρέσδη - Βερολίνο

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Πράγα-Βερολίνο-Δρέσδη-Γερμανία-Τσεχία-Κρουαζιέρα Μολδάβα-Κάρλοβυ Βάρυ

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Βερολίνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ξενάγηση πόλης) - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ (349 χλμ)
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκατεν. Το τέλος της ξενάγησης  αφιερώνεται στο ωραιότερο μουσείο της Ευρώπης , αυτό της  Περγάμου, όπου θα επισκεφτούμε την Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου,  την Πύλη της Βαβυλωνίας / Αστάρτης, το Ξύλινο δωμάτιο από Συρία και την πρόσοψη κάστρου από Ιορδανία  ( το ελληνικό τμήμα εκτός από την Πύλη Αγοράς της Μιλήτου και ο Βωμός της Περγάμου είναι όλο κλειστό λόγω ανακαίνισης ). Ελεύθεροι  στην πόλη. Μπορείτε να ψωνίσετε στα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου που βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfustendam. Οι Galleries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής άποψης κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Quartier 206 αξίζουν επίσης μια επίσκεψη. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. 
 
3η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΔΡΕΣΔΗ - ΠΡΑΓΑ (342 χλμ)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Δρέσδη. Η «Φλωρεντία του Βορρά» όπως την αποκαλούν, βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία στο κρατίδιο της Σαξονίας. Θα δούμε τα ωραία αρχιτεκτονικά κτίρια ρυθμού Μπαρόκ και αναγέννησης, όπως την όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων αλλά και το μουσείο της μπλε πορσελάνης. Θα δούμε την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Έπειτα αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.
4η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΟΛΔΑΒΑ (προαιρετική)
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε με τη ξενάγηση της Καστρούπολης και Κάστρου όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α.  Στο τέλος της ξενάγησης θα επιβιβαστούμε (προαιρετικά ) από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι – θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα στο Μολδάβα με γεύμα όπου θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική πόλη, με όλα της τα ιστορικά κτίρια. Έπειτα χρόνος ελεύθερος στην υπέροχη πόλη για να απολαύσετε την φημισμένη αγορά, να δοκιμάσετε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις και να περπατήσετε στην περίφημη πλατεία με το ρολόι. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή την Εθνική Πινακοθήκη.
5η ημέρα ΠΡΑΓΑ (ξενάγηση Παλιάς Πόλης) - ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε με τη ξενάγηση της Παλιάς πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων.  Έπειτα αναχώρηση (προαιρετικά) για την  όμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβι Βάρι, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Στην συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό    
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 10 κιλών και βαλίτσα 23 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Φόρους αεροδρομίων 145€
  • Check points 10€
  • Δημοτικοί φόροι 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο

Σημειώσεις:

Προαιρετική εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι: Ενήλικας 30€ Παιδί 2-12 20€. (στον προορισμό η τιμή συμμετοχής αυξάνεται κατά 10€ το άτομο)

Προαιρετική κρουαζιέρα στο Μολδάβα