Πράγα - Δρέσδη - Κάρλοβυ Βάρυ - Τσέσκυ Κρούμλοβ (Από Αθήνα)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Πράγα-Δρέσδη-Κάρλοβυ Βάρυ-Τσέσκυ Κρούμλοβ

ΑΠΟ 395 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΠΡΑΓΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα .Άφιξη και μεταφορά στο κάστρο της πόλης  και η ξενάγηση μας αρχίζει με το μοναστήρι του Στράχοβ  και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας .Στη  συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Θα συνεχίσουμε με το  ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το  Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Aποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.
2η ημέρα ΠΡΑΓΑ - (ΔΡΕΣΔΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και προαιρετική εκδρομή στην Δρέσδη. Με μεγάλη χαρά θα ταξιδέψουμε σήμερα στην πιο όμορφή πόλη και πρωτεύουσα της Σαξονίας, μια πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς από επιδρομή των συμμάχων τον Φεβρουάριο του 1945. Η πόλη αυτή αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Ειδικά στην παλιά πόλη, στην οποία και θα ξεναγηθούμε, αφιερώθηκαν αρκετές δεκαετίες για την αναστήλωση της όπως επίσης και τεράστια χρηματικά ποσά. Τα κυριότερα κτίρια είναι ο Καθεδρικός ναός (Frauenkirche), στην καρδιά της Παλιάς πόλης, η υπέροχη όπερα Σέμπερ , η παλιά Ορανζερί Τσβίνγκερ σε ρυθμό αναγεννησιακό , που στεγάζει σήμερα πολλά μουσεία με παγκοσμίου κύρους συλλογές. Επίσης η μοναδική τοιχογραφία στην Fürstenzug, απεικονίζει την πομπή των πεζών και έφιππων  ηγεμόνων της Σαξονίας. Το μήκος είναι 102 μέτρα και αποτελείται από 23.000 πλακάκια  πορσελάνης Meissen. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο Μπαλκόνι της Ευρώπης με την καταπληκτική θέα στον Έλβα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Πράγα.
3η ημέρα ΠΡΑΓΑ – (ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ)
Μετά το πρωινό,προαιρετκά θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την Πράγα. Βράδυ ελεύθερο.
4η ημέρα ΠΡΑΓΑ - (ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ)
Πρωινό στη συνέχεια προαιρετικά θα αναχωρήσουμε για την δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Mολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘‘κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Επιστροφή στην Πράγα και χρόνος ελεύθερος.
5η ημέρα ΠΡΑΓΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερη ημέρα. Το μεσημέρι  με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Πράγα – Αθήνα με πτήσεις Aegean Airlines
  • 1 αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο.
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
  • 4 διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4*,5* με πρωινό.
  • Ξενάγηση στην Παλιά πόλη της Πράγας.
  • Ξενάγηση στο Κάστρο της Πράγας
  • Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια με επιπλέον παροχές.
  • Ενημερωτικά έντυπα.
  • Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.