Πράγα - Bιέννη - Μπρατισλάβα - Χριστουγεννιάτικες αγορές

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Πράγα-Βιέννη-Σάλτσμπουργκ-Σένμπρουν-Μπρατισλάβα

ΑΠΟ 215 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Πράγα (ξενάγηση πόλης)
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Άφιξη στη ‘‘χρυσή πόλη’’ και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από τη γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής Οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Αποστόλων’’, καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.
2η ημέρα Πράγα - Βιέννη (πανοραμική ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βιέννη όπου θα ξεκινήσουμε μία πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος.
3η ημέρα Βιέννη - Σάλτσμπουργκ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγ. Πέτρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
4η ημέρα Βιέννη - Σένμπρουν (ξενάγηση πόλης) - Μπρατισλάβα (πανοραμική ξενάγηση)
Πρωινό και η ξενάγηση μας στην παραμυθένια Βιέννη συνεχίζεται σήμερα με πρώτο σταθμό το ανάκτορο και τον κήπο του Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Θηρεσία προσέλαβε το Ν. Πακάσι. Έπειτα θα ξεκινήσουμε την περιπατητική μας ξενάγηση. Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Χόφμπουργκ. Το σύμπλεγμα του Χόφμπουργκ περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα δούμε την Ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα θαυμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωμένη στο Γάμο του Ιωσήφ με την Μαρία, την Πλατεία Γκράμπεν με τον μεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος απεικονίζει έναν άγιο και έναν άγγελο που παρακολουθούν την εξόντωση μιας μάγισσας. Η μάγισσα αυτή, στην ουσία, είναι η πανούκλα. Αναχώρηση για Μπρατισλάβα για μια πανοραμική περιήγηση του Staremestro, της παλιάς πόλης, του καθεδρικού του Αγίου Μαρτίνου, του αρχιεπισκοπικού μεγάρου, της εθνικής πινακοθήκης, του θεάτρου και του εθνικού μουσείου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
5η ημέρα Μπρατισλάβα - πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ή 5* με πρωινό
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 6 κιλών
  • Bαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρους αεροδρομίων 145€
  • Δημοτικοί φόροι 10€
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο