Πράγα - Βιέννη

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Πράγα-Βιέννη-Μπρατισλάβα-Καστρούπολη-Κάρλοβυ Βάρυ

ΑΠΟ 369 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Μπρατισλάβας – Βιέννη – ξενάγηση πόλης
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και με απευθείας πτήση της Aegean πετάμε για τη Μπρατισλάβα. Άφιξη και επιβίβαση στο λεωφορείο μας για να επισκεφτούμε τη πόλη της μουσικής Βιέννη . Μετά από μια όμορφη διαδρομή μέσω Μπρνό θα φτάσουμε νωρίς το μεσημέρι στη πόλη της μουσικής και θα ξεκινήσουμε αμέσως τη περιήγηση μας με το ανάκτορο Mπελβεντέρε και την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Τέλος θα επισκεφτούμε Χριστουγεννιάτικες αγορές και ιδιαίτερα αυτές που στήνονται στο Δημαρχείο και στο Τετράγωνο των μουσείων . Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε πιο καλά τη Βιέννη συμμετέχοντας σε μια περιπατητική ξενάγηση. Θα επισκεφτούμε το Νεογοτθικό Δημαρχείο , το παλάτι Χόφμπουργκ, χειμερινή κατοικία των Αψβούργων, την υπέροχη Ισπανική Σχολή Ιππασίας και θα καταλήξουμε μέσω Heumarkt και Graben , στον Καθεδρικό Ναό της Πόλης, τον Άγιο Στέφανο .Σ τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία της Βιέννης, όπως την πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλίμτ, Μονέ, Ρενουάρ, Βαν Γκόγκ, το μουσείο Αλμπερτίνα με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60.000 πίνακες ζωγραφικής, το περίφημο Μuseums Quartier, με παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, που περιλαμβάνει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας, το Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ. Ελεύθερος χρόνος στη πόλη . Νωρίς το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο το βράδυ σας για να παρακολουθήσετε είτε κάποιο κοντσέρτο κλασσικής μουσικής είτε να πιείτε ποτό στο Sky bar στο Do & Co.
2η ημέρα Βιέννη – Ανάκτορα Σεμπρούν – περιπατητική ξενάγηση Βιέννης
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για τα ανάκτορα Σενμπρούν, ένα από τα σημαντικότερα και πιο ιστορικά ανάκτορα της Ευρώπης. Αποτελούσαν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων από το 18ο αιώνα έως το 1918 στην Βιέννη της οποίας και αποτελεί σήμερα σπουδαίο τουριστικό πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες . Το Σεμπρούν έχει συνολικά 1.441 δωμάτια, εκτός των 139 μαγειρείων που περιλαμβάνονται σε αυτό. Ο χώρος γύρω από το Ανάκτορο διαμορφώθηκε σ΄ ένα τεράστιο κήπο με πανέμορφα λουλούδια περιτριγυρισμένα από 32 μαρμάρινα αγάλματα. Απέναντι από το παλάτι υπάρχει η περίφημη δεξαμενή του Ποσειδώνα. Αξίζει πραγματικά να το δείτε εσωτερικά για να μεταφερθείτε στην εποχή των βασιλιάδων και να νιώσετε τι σημαίνει να ζεις σαν βασιλιάς!! Να κάνετε οπωσδήποτε περίπατο στον υπέροχο και τεράστιο κήπο του παλατιού για να απολαύσετε μοναδικό τοπίο και να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες . Στη συνέχεια αναχωρούμε για να γνωρίσουμε πιο καλά τη Βιέννη συμμετέχοντας σε μια περιπατητική ξενάγηση. Θα επισκεφτούμε το Νεογοτθικό Δημαρχείο , το παλάτι Χόφμπουργκ, χειμερινή κατοικία των Αψβούργων, την υπέροχη Ισπανική Σχολή Ιππασίας και θα καταλήξουμε μέσω Heumarkt και Graben , στον Καθεδρικό Ναό της Πόλης, τον Άγιο Στέφανο .Σ τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία της Βιέννης, όπως την πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλίμτ, Μονέ, Ρενουάρ, Βαν Γκόγκ, το μουσείο Αλμπερτίνα με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60.000 πίνακες ζωγραφικής, το περίφημο Μuseums Quartier, με παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, που περιλαμβάνει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας, το Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ. Ενδιαφέρον επίσης για τους μικρούς μας φίλους είναι το παιδικό μουσείο Zoom, το Haus der Musik, κ.α. που μπορείτε να επιλέξετε, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση ή για όσους επιθυμούν Χριστουγεννιάτικο δείπνο με μουσική μπορούν να ετοιμαστούν για τα γνωστά «Κρασοχώρια» Πρόκειται βασικά για γραφικές παραδοσιακές ταβέρνες, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει παραδοσιακά φαγητά και ντόπιο κρασί συνοδεία βέβαια βιενέζικων βιολιών και λοιπών οργάνων. Διανυκτέρευση .
3η ημέρα Βιέννη - Πράγα – ξενάγηση παλιάς πόλης
Πρωινό και επιβίβαση στα λεωφορεία μας για την επιστροφή μας στη Πράγα. Άφιξη το μεσημέρι στη ‘‘χρυσή πόλη’’ , συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας και η ξενάγησή θα ξεκινήσει με το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε εξωτερικά την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Aποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την ξενάγηση θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα σας προτείνουμε 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την φωταγωγημένη Πράγα από μια άλλη οπτική . Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.
4η ημέρα Πράγα - Ξενάγηση Καστρούπολης – Κάρλοβυ Βάρυ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική Kαστρούπολη, που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι Δούκες και οι Βασιλιάδες της Βοημίας, το πύργο του Ντάλιμπορ και το «Χρυσό σοκάκι» που τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Το δρομάκι αποτελείται από μικρά πολύχρωμα σπιτάκια ,τα οποία ξανά ζωγραφίστηκαν με φωτεινά χρώματα στη δεκαετία του 1950. Πολλά από τα σπίτια είναι τώρα καταστήματα με σουβενίρ και υπάρχει ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου μέσα στην πρώην οχύρωση του 14ου αιώνα. Ο αριθμός 22 ανήκε στην αδελφή του συγγραφέα Φρανς Κάφκα, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το σπίτι για να γράψει τα κείμενά του για περίπου δύο χρόνια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την ξενάγησή μας για μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε παραμύθι. Η λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβι Βάρι, που υπήρξε στο παρελθόν τόπος συνάντησης επιφανών προσώπων των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής, είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Γνωστό για τις ιαματικές πηγές του, έχει καθιερωθεί από τον 14ο αιώνα ως θεραπευτικό κέντρο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ προτείνουμε Χριστουγεννιάτικο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο στο κέντρο της παλιάς πόλης . Διανυκτέρευση 
5η ημέρα Πράγα– πτήση επιστροφής
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.
Στο πακέτο εκδρομής περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Μπρατισλάβα & Πράγα - Θεσσαλονίκη με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.Επισκέψεις – περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
  • Τη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα.
  • Έμπειρος αντιπρόσωπος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρος διαμονής. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αλατωρυχεία , θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€.