Πολωνία - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Πολωνία-Βαρσοβία-Κρακοβία-Άουσβιτς

ΑΠΟ 495 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βαρσοβία. Άφιξη και αναχωρούμε για τη Κρακοβία. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στη Τσεστοχόβα με το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα, όπου θα έχουμε σύντομη επίσκεψη στο παρεκκλήσι της μονής. Συνεχίζουμε τη πορεία μας για τη Κρακοβία, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ
Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό ναό, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, τη μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την περιοχή της Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για τη Βαρσοβία. Ενδιάμεσα θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Βαρσοβία. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Ξεκινήστε με την κλασική περαντζάδα από την πλατεία της Παλιάς Πόλης, με τα ανάκτορα (Zamek Krolewski - Βασιλικό κάστρο), μέχρι τη Nέα Πόλη, θαυμάστε τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και πιείτε άφθονη μπύρα στις συνοικίες των hipser! Με τα φαρδιά πλακόστρωτα πεζοδρόμια της η βορειορευρωπαϊκή πρωτεύουσα, παρά το κρύο, είναι αφορμή για έναν πολύωρο περίπατο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη ξενάγηση στην ιστορική πόλη της Βαρσοβίας. Η πόλη περιβάλλεται από παλιές οχυρώσεις, βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. Στην πρωινή ξενάγηση θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο (Zamek Krolewski), πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μετά το πρωινό μας χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βαρσοβία - Αθήνα με πτήσεις της Aegean Airlines
  • 4 διανυκτέρευσες σε ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές βάσει προγράμματος
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Άουσβιτς, αλατωρυχεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρόμιου & επίναυλος καυσίμων 160€
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις:
  • Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά.
  • Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  • Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  • Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας.
  • Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.