Περού

Αεροπορικώς, 10 ημέρες

Περού -Λίμα-Κούσκο

ΑΠΟ 2160 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΛΙΜΑ
Αναχώρηση από Αθήνα (μέσω ευρωπαϊκού σταθμού) για την Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού. Με την άφιξη στο αεροδρόμιο, υποδοχή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση
2η ημέρα ΛΙΜΑ
Μετά το πρωινό, ακολουθεί η ξενάγηση στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, που ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον Ισπανό κατακτητή Φραγκίσκο Πισάρο. Ξεκινώντας το πάρκο αγάπης στο Miraflores, με την εντυπωσιακή θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, θα κατευθυνθούμε προς το Huaca Pucllana, τελετουργικό κέντρο του πολιτισμού της Λίμα. Στην συνέχεια, θα πάμε στο San Isidro, οικονομικό κέντρο της πόλης και μετά στην κεντρική πλατεία, όπου βρίσκονται το Κυβερνητικό Παλάτι και το Δημαρχείο. Θα επισκεφθούμε την Μητρόπολη και θα εξερευνήσουμε το μοναστήρι του San Francisco, χτισμένο τον δέκατο έβδομο αιώνα, για να ανακαλύψουμε τα μυστήρια από τις κατακόμβες του. Διανυκτέρευση. 
3η ημέρα ΛΙΜΑ – ΝΑΖΚΑ
Μεταφορά στο σταθμό λεωφορείων και αναχώρηση για την Νάζκα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο
4η ημέρα ΝΑΖΚΑ - ΠΑΡΑΚΑΣ
Το πρωί θα μεταφερθούμε στο τοπικό αεροδρόμιο για να πετάξουμε πάνω από τις γραμμές της Νάζκα, ένα τεράστιο σχέδιο που μπορεί κάποιος να το δει μόνο από τον ουρανό και που αναπαριστά διάφορα έντομα και ζώα όπως έναν πίθηκο, κολιμπρί, κόνδορα ή μια αράχνη. Η προέλευσή τους είναι άγνωστη, ενώ πολλοί πιστεύουν είναι ένα μεγάλο αστρονομικό ημερολόγιο. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε με το λεωφορείο προς τον κόλπο του Paracas. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΠΑΡΑΚΑΣ - ΛΙΜΑ
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε με μια βαρκάδα στα νησιά του Ballesta. Στον δρόμο μας προς τα νησιά θα δούμε τον «πολυέλαιο», ένα γιγάντιο σχήμα στην άμμο στο στυλ των γραμμών της Νάζκα. Στα νησιά θα μπορέσουμε να δούμε θαλάσσια λιοντάρια, πελεκάνους, πιγκουίνους και άλλα θαλάσσια πτηνά. Το απόγευμα αναχωρούμε με το λεωφορείο για την Λίμα. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΛΙΜΑ – ΚΟΥΣΚΟ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση προς Cusco (Ομφαλός της Γης). Υποδοχή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα η ξενάγηση της πόλης ξεκινά με επίσκεψη στο San Cristobal Plaza απ’ όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την αγορά San Pedro, που πλημυρίζει από τοπικές γεύσεις και να μάθουμε περισσότερα για τα προϊόντα που καλλιεργούνται στην περιοχή και που προμηθεύουν όλη την πόλη. Ο ναός Korikancha μας καλωσορίζει με όλο του το μεγαλείο, όπου το όνομά του στην γλώσσα των Κέτσουα σημαίνει «Χρυσό Περίβλημα» εξακολουθεί να γοητεύει με τους επικαλυμμένους τοίχους από χρυσό. Είναι η σειρά να επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Δομήνικου. Θα περπατήσουμε από San Blas, την γειτονιά των τεχνιτών, στο δρόμο της Hatun Rumiyoc, σταματώντας στο παλάτι Roca Inca, όπου σήμερα είναι το παλάτι του Αρχιεπισκόπου και επίσης στον περίφημο δωδεκάγωνο λίθο. Θα συνεχίσουμε τα πόδια για την Κεντρική Πλατεία για να επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό με τα πολύτιμα και όμορφο αποικιακά αριστουργήματα.
7η ημέρα ΚΟΥΣΚΟ
Το πρωί θα επισκεφθούμε την Sacsayhuaman, ένα τεράστιο και εντυπωσιακό κάστρο, με κολοσσιαίες κατασκευές που περιβάλλεται από όμορφες εικόνες που εναλλάσσονται τέλεια μεταξύ τους. Συνεχίζουμε στο Ιερό Inca Qenqo, για να δούμε τον βωμό των θυσιών ενσωματωμένο μέσα σε μια σπηλιά. Τέλος θα φτάσουμε στο Puca Pucara και το Tambomachay, μνημείο εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής γνώσης θεωρείται ως ένας από τους πυλώνες του οράματος του κόσμου των Άνδεων. Ελεύθερο απόγευμα για εξερεύνηση της πόλη
8η ημέρα ΚΟΥΣΚΟ
Ένα ταξίδι με το τραίνο για να δούμε ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου. Φθάνουμε στο σταθμό Aguas Calientes όπου στην συνέχεια θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο να ανέβουμε τον ελικοειδή δρόμο προς το Machu Picchu, ανάμεσα σε μια εντυπωσιακή θέα του ποταμού Urubamba και του φαραγγιού του. Η χαμένη πόλη των Ίνκας, το Machu Picchu, θα μας εκπλήξει με τις πεζούλες, τους τελετουργικούς χώρους προσκυνήματος, το σύστημα ύδρευσης, τα πάνω από 240 κτίσματα στην σχεδόν κάθετη πλαγιά του βουνού. Η ενέργεια βρίσκεται παντού γύρω μας. Μετά από την ξενάγηση, θα γευματίσουμε σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής. Στην συνέχεια θα πάρουμε το τρένο για την επιστροφή στο Cusco και μετά στο ξενοδοχείο. 
9η ημέρα ΚΟΥΣΚΟ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Λίμα και στην συνέχεια προς Αθήνα μέσω ευρωπαϊκού σταθμού.
10η ημέρα ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Αθήνα
ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ  ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι τιμές περιλαμβάνουν :
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης από/προς Αθήνα προς/από Λίμα (μέσω ευρωπαϊκού σταθμού)
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης από/προς Λίμα προς/από Κούσκο
  • Πτήση πάνω από τις Γραμμές Νάζκα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (8-διανυκτερεύσεις, όπως αναφέρεται παραπάνω)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Γεύμα κατά την διάρκεια της εκδρομής στο Machu Picchu
  • Μεταφορές - όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις - Εκδρομές όπως αναλυτικά αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία ναούς και αρχαιολογικούς χώρους
  • Τοπικός αγγλόφωνος συνοδός/ ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :
  • Φόροι αεροδρομίων/ καυσίμων (περίπου € 600/ άτομο – το ποσό οριστικοποιείται με την έκδοση)
  • Προαιρετικές εκδρομές/ Προσωπικά έξοδα 

Ταξιδιωτικά έγγραφα
  • Διαβατήριο με ελάχιστη 6-μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα.