Περού - Machu Picchu - Λίμνη Τιτικάκα

Αεροπορικώς, 12 ημέρες

Λίμα-Πούνο-San Pedro-Rainbow Mountain-Cuzco- Salinas de Maras-Ollantaytambo-Machu Picchu -Buggies -Ica-Ballestas Islands-Magic Water Circuit-Περού -Λίμνη Τιτικάκα  

ΑΠΟ 2620 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για Περού – Άφιξη Λίμα  
Αν είσαι travel addicted, σίγουρα ξέρεις τι πάει να πει ενθουσιασμός πριν από το ταξίδι! Πόσο μάλλον όταν αυτό το ταξίδι είναι στο Περού. Εμείς σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα. Μόλις φτάσουμε κατά τη διαδρομή μας προς το ξενοδοχείο, θα σου δοθούν χρήσιμες πληροφορίες, για να μπορέσεις να “προσαρμοστείς” όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κουλτούρα της χώρας.
2η ημέρα Lima City Tour – Magic Water Circuit
Σήμερα θα γνωρίσεις την τοπική μας φίλη, Πατρίτσια, που σίγουρα θα λατρέψεις! Ξεκινάμε τη ξενάγησή μας από το ιστορικό κέντρο και κάνουμε την πρώτη στάση σε ένα από τα πιο ιστορικά θρησκευτικά αξιοθέατα της Λίμα, το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου. Είναι ο τελευταίος χώρος ανάπαυσης για τρεις σημαντικούς Περουβιανούς αγίους. Τους Σαν Χουάν Μάσις, Σάντα Ρόζα ντε Λίμα και Σαν Μαρτίν ντε Πορρέ (ο πρώτος μαύρος άγιος της ηπείρου). Το μοναστήρι είναι ένα συγκρότημα με αυλές, μπαρόκ πίνακες και επιχρυσωμένα vintage ισπανικά πλακάκια, αλλά και τους τάφους των αγίων. Αυτό το μοναστήρι όμως είναι γνωστό για την αξιοθαύμαστη βιβλιοθήκη του, που φιλοξενεί 25.000 κείμενα – αντίκες και για τις κατακόμβες του (με περίπου 70.000 υπολείμματα), οι οποίες δεν ενδείκνυται για κλειστοφοβικούς! Συνεχίζουμε προς την πανέμορφη πολύχρωμη Πλατεία των Όπλων όπου βρίσκονται το Κυβερνητικό Μέγαρο και ο εκπληκτικός μπαρόκ καθεδρικός ναός, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε ένα σύμπλεγμα συντριβανιών, το Magic Water Circuit, που κατέχει Ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο σύμπλεγμα συντριβανιών στον κόσμο. Κάποια από αυτά είναι διαδραστικά, γι’ αυτό ετοιμάσου να βραχείς!
3η ημέρα Ballestas Islands – Ica – Buggies – Sandboarding – Lima
Η σημερινή ημέρα θα είναι ιδιαιτέρως κουραστική, αλλά αξίζει τον κόπο! Έχουμε βέβαια φροντίσει η προηγούμενη ημέρα να είναι πιο χαλαρή και την επόμενη να ξυπνήσουμε πιο αργά. Θα αναχωρήσουμε στις 04.30 για το Paracas και η επιστροφή μας πίσω στη Λίμα ίσως να είναι κοντά στα μεσάνυχτα. Η εκδρομή αυτή περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, ωστόσο εάν κάποιος δεν επιθυμεί να ακολουθήσει, μπορεί να απολαύσει την ημέρα του στη Λίμα. Μόλις φτάσουμε στο Paracas παίρνουμε speed boat, για να φτάσουμε στα νησιά Ballestas, γνωστά και ως μικρά Γκαλαπάγκος! Στο δρόμο προς τα νησιά, θα δεις το “The Candelabro”, ένα τεράστιο γεωγλυφικό με τη μορφή τρίαινας. Φήμες λένε ότι τη δημιούργησαν εξωγήινοι. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι φήμες.. Οι ναυτικοί το χρησιμοποιούσαν εκατοντάδες χρόνια ως παράκτιο σημείο αναφοράς. Μόλις φτάσουμε στα νησιά Ballestas θα δεις σκηνές βγαλμένες από το National Geographic. Αυτή η μοναδική περιοχή είναι το σπίτι για εκατοντάδες είδη ψαριών, πολλών ειδών μεταναστευτικών πουλιών και απειλούμενων ειδών, όπως η θαλάσσια αγριόγατα, οι πιγκουίνοι Humboldt και τα θαλάσσια λιοντάρια του Ειρηνικού. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Ica και την όαση Huacachina. Αφού χαλαρώσουμε και φάμε το μεσημεριανό μας γύρω από την όαση, βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες, θα επιβιβαστούμε σε 9θέσια buggies. Έχοντας στην παρέα μας έναν έμπειρο οδηγό, θα ανεβάσει τη ταχύτητα και θα μας κάνει κόλπα στους χρυσούς αμμόλοφους! Σε έναν από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους του κόσμου, θα κάνεις sandboarding. Πίστεψέ μας.. η σημερινή ημέρα θα σου μείνει αξέχαστη!
4η ημέρα Πτήση για Cusco – Ollantaytambo – Chocolate Workshop  
Σήμερα με εσωτερική πτήση και φτάνουμε στο Cusco, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 3.399 μέτρων. Μόλις παραλάβουμε τις αποσκευές μας, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και κατευθυνόμαστε προς το Ollantaytambo, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 2,792 μέτρων. Έτσι θα μπορέσεις να προσαρμοστείς καλύτερα στο υψόμετρο. Σύμφωνα με τους ντόπιους, σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και το τσάι από φύλλα κόκας. Το γραφικό χωριό του Ollantaytambo, γνωστό στους ντόπιους και στους επισκέπτες και ως Ollanta, μας αποκαλύπτει τον τρόπο σχεδιασμού μιας πόλης των Ίνκας, με στενά πλακόστρωτα δρομάκια που κατοικούνται από τον 13ο αιώνα. Το Ollantaytambo ήταν επίσης ένα εξαιρετικό φρούριο, αλλά και τελετουργικό κέντρο των Ίνκας. Εδώ μπορούμε να δούμε τις Piedras cansadas, δηλαδή τις κουρασμένες πέτρες, ενώ κοιτάζοντας πίσω προς το Ollantaytambo μας δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι βλέπουμε μια πυραμίδα. Σε αυτό το μέρος, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τον εκπληκτικό πολιτισμό των Ίνκας. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του πολιτισμού είναι και το… κακάο! Εναλλακτικά λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα εργαστήρι σοκολάτας! Θα μάθουμε όλα τα βήματα, από τη συγκομιδή του κακάο έως ότου γίνει σοκολάτα. 
5η ημέρα Machu Picchu – Ollantaytambo  
Σήμερα απολαμβάνουμε το πρωινό μας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και.. τσάι από φύλλα κόκας! Μην ανησυχείς όμως.. Η μόνη επίδραση που έχει πάνω σου είναι να σε βοηθήσει με το υψόμετρο, αφού πρόκειται για ακατέργαστο προϊόν. Κατευθυνόμαστε προς το σταθμό των τρένων, όπου θα επιβιβαστούμε στο Inca Rail. Ως ταξιδιώτες κι εμείς, έχουμε πάρει πολλά τρένα.. Κανένα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό. Οι δερμάτινες πολυθρόνες, ο ζεστός καφές και τα σνακ που σου προσφέρονται, όσο να’ ναι βοηθούν στο να απολαύσεις ακόμα περισσότερο τη διαδρομή προς το Μάτσου Πίκτσου (κι όχι Ματσου Πίτσου), όπως μας έχουν διορθώσει οι ντόπιοι! Το Machu Picchu είναι ο τόπος μιας αρχαίας πόλης των Incas, ψηλά στις Άνδεις του Περού. Βρίσκεται στα 2430μ., και αναφέρεται συχνά ως “Η χαμένη πόλη των Incas”. Είναι ένα από τα πιο διάσημα και εντυπωσιακά αξιοθέατα στον κόσμο, που όσες φορές κι αν πήγαμε μας προκαλεί το ίδιο δέος με την πρώτη φορά. Από το 1983 είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, λαμβάνει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως και είναι ένα από τα Νέα 7 Θαύματα του Κόσμου. Ο local friend μας θα σου πει τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον συναρπαστικό πολιτισμό των Ίνκας που θα σε κάνουν να ενθουσιαστείς ακόμα πιο πολύ με το Machu Picchu. Εκεί γύρω θα δεις και χαριτωμένα αλπάκα να βόσκουν ανέμελα.. Μάλιστα αν νιώσουν ενοχλημένα, να είσαι σίγουρος ότι θα σε φτύσουν.
6η ημέρα Salinas de Maras – Περιήγηση στο Cuzco
Κοντά στο Moray υπάρχει ένας εξίσου ενδιαφέρον τόπος, που χρονολογείται πριν την Αυτοκρατορία των Ίνκας. Οδεύουμε προς το Cusco, πρώτα όμως θα κάνουμε μια μικρή στάση στα Salinas de Maras. Το αλάτι που δημιουργήθηκε στις πλαγιές του φαραγγιού συλλεγόταν από τους Ίνκας και ύστερα από τους Ισπανούς, όταν οι τελευταίοι κατέλαβαν τις περιοχές της κοιλάδας Urubamba. Εδώ εγκαταστάθηκε μια μεγάλη κοινότητα Ιησουιτών και είναι εμφανές σε ποια σπίτια έμεναν οι ιερείς των κοντινών χωριών, αφού αυτά τα σπίτια έχουν όμορφες ξυλόγλυπτες πόρτες. Η παράδοση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τους ντόπιους, οι οποίοι δουλεύουν εδώ και χρόνια σε κάθε μία από τις σχεδόν 3.000 πισίνες αλατιού. Συνεχίζουμε προς το Cusco, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Φυσικά, δεν θα παραλείψουμε να κάνουμε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο, τον κεντρικό καθεδρικό ναό, και το μοναστήρι του Santo Domingo, αλλά και στην Plaza San Francisco. Λίγα τετράγωνα μακριά, βρίσκεται η Plaza de Armas, όπου θα βρεις πολλά ωραία μαγαζιά που πωλούν ενδύματα, αλλά και αναμνηστικά. Εκτός από την ιστορική της σπουδαιότητα, το Cusco είναι μια πόλη με ζωντανή κουλτούρα και με εξαιρετικά φημισμένη κουζίνα στην παγκόσμια σκηνή!
7η ημέρα Rainbow Mountain  
Το Rainbow Mountain θα πρέπει να βρίσκεται στην checklist όλων όσων επισκέπτονται το Cusco. Έχει μάλιστα αναφερθεί στα “100 Places To Visit Before You Die” του National Geographic. Το βουνό βρίσκεται σε υψόμετρο 5.200 μέτρων και προσφέρει ένα τοπίο γεμάτο χρώματα από τα ορυκτά της περιοχής. Ανακαλύφθηκε πρόσφατα λόγω των πάγων που λιώνουν στα βουνά. Ένας από τους λόγους που θεωρούμε το Περού έναν υπέροχο προορισμό, σίγουρα είναι και το Rainbow Mountain. Το Vinicunca Mountain προσφέρει ένα ονειρικό τοπίο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο θυμίζοντας έναν πολύχρωμο μανδύα ή μια αντανάκλαση του ουράνιου τόξου στη Γη. Νωρίς το πρωί, θα οδηγήσουμε για περίπου 1μιση ώρα, όπου θα σταματήσουμε για λίγο στην περιοχή Cusipata (3310 μέτρα υψόμετρο). Θα συνεχίσουμε προς την Fulawasipata για μια ακόμη ώρα (4660 μέτρα υψόμετρο). Από εκεί, στους πρόποδες του ιερού βουνού Ausangate, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, όπου θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες μέχρι τον προορισμό μας Vinicunca (5200 μέτρα). Κατά μήκος του δρόμου έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε αλπάκα, λάμα και βικούνες. Αν μάλιστα δεν το έχεις πολύ με την πεζοπορία με μερικές soles μπορείς να ιππεύσεις άλογο για να φτάσεις στην κορυφή. Όταν φτάσουμε στην κορυφή, θα έχεις χρόνο για να ξεκουραστείς, να απολαύσετε το εντυπωσιακό τοπίο και να τραβήξεις φωτογραφίες του βουνού με τα συναρπαστικά χρώματα: κόκκινο, ροζ, τυρκουάζ και κίτρινο. Η κάθοδός μας θα διαρκέσει μία ώρα περίπου. Ύστερα από αυτήν τη μοναδική μας εμπειρία επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και επιστρέφουμε στο Cusco. Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν σε αυτήν την εκδρομή μπορούν να έχουν ελεύθερο χρόνο στο Κούσκο.
8η ημέρα San Pedro – Cuzco  
Σήμερα ξεκινάμε την ημέρα μας από την αγορά του San Pedro για να δεις πώς είναι η καθημερινή ζωή στο Κούσκο. Μόλις μπεις στην αγορά, οι αισθήσεις σου θα βρεθούν σε έξαρση. Ντόπιες γυναίκες θα φωνάζουν την πραμάτεια τους για να σου κεντρίσουν την προσοχή! Εδώ δεν θα βρεις χειροτεχνήματα ή πολλά αναμνηστικά, αλλά είναι μια πολυσύχναστη αγορά, όπου αγοράζουν τα τρόφιμά τους οι Περουβιανοί. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις ένα φρεσκοστυμμένο χυμό! Στη συνέχεια θα έχουμε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, τον κεντρικό καθεδρικό ναό, και το μοναστήρι του Santo Domingo, αλλά και στην Plaza San Francisco. Στην Plaza de Armas, θα βρεις πολλά ωραία μαγαζιά που πωλούν ενδύματα, αλλά και αναμνηστικά. Εκτός από την ιστορική της σπουδαιότητα, το Cusco είναι μια πόλη με ζωντανή κουλτούρα και με εξαιρετικά φημισμένη κουζίνα στην παγκόσμια σκηνή!
9η ημέρα Αναχώρηση για Πούνο  
Σήμερα το πρωί οδεύουμε προς το Πούνο. Μόλις 45 χιλιόμετρα έξω από το Κούσκο, έχουμε την πρώτη μας στάση στο χωριό Andahuaylillas. Το χωριό είναι γνωστό για την εκκλησία του, την Iglesia de San Pedro, γνωστή και ως Cusquenian Sixtine Chapel ή αλλιώς Sistine Chapel της Αμερικής. Το μπαρόκ εσωτερικό είναι γεμάτο γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής. Πολλοί είναι “φορτωμένοι” με φύλλα χρυσού. Η εκκλησία έχει φρουρά όλο το εικοσιτετράωρο για να προστατεύσει όλους τους θησαυρούς χρυσού και αργύρου που λέγεται ότι κρατούνται στην εκκλησία. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το Puno θα κάνουμε όμορφες στάσεις για φωτογραφίες. 
10η ημέρα Λίμνη Τιτικάκα  
Το όνομα Titicaca προέρχεται από δύο λέξεις Quechua, Titi που σημαίνει Puma και Caca που σημαίνει βουνό. Αυτό το όνομα είναι μια υπενθύμιση των αιλουροειδών που έζησαν εδώ και πολλούς αιώνες κοντά στην περιοχή. Η λίμνη Titicaca βρίσκεται στο οροπέδιο των κεντρικών Άνδεων, με υψόμετρο 3812 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μεταξύ του Περού και της Βολιβίας, με επέκταση 8562 χιλιόμετρα, βάθους 281 μέτρων. Η λίμνη χωρίζεται σε δύο μέρη: τη μεγαλύτερη λίμνη που ονομάζεται Chucuito, με επιφάνεια 6450 χιλιόμετρα, και τη μικρή λίμνη που ονομάζεται Huiñamarca με επιφάνεια 2112 χιλιόμετρα. Είναι η ψηλότερη πλωτή λίμνη στον κόσμο και το σπίτι για μια από τις πιο συναρπαστικές αυτόχθονες ομάδες στην ήπειρο. Οι Uros είναι μια μοναδική γηγενής φυλή που μετανάστευσε στη λίμνη Titicaca περίπου 3700 χρόνια πριν. Λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην περιοχή, ειδικά με την άφιξη των Incas, οι Uros έχτισαν μια κινητή πλωτή πόλη για να αποφύγουν τους εχθρούς τους. Δυστυχώς, οι Ίνκας βρήκαν τελικά την αποικία τους και ανάγκασαν πολλούς Uros να δουλέψουν γι’ αυτούς. Σύμφωνα με την παράδοση, οι Uros έχουν μαύρο αίμα που τους προστατεύει από το κρύο και από τον πνιγμό. Ενώ η ιστορία του αίματος μπορεί να μην είναι αλήθεια, οι Uros έχουν μια απίστευτη ανοχή στο κρύο, αφού τα αποξηραμένα καλάμια που συνθέτουν τα σπίτια τους δεν τους επιτρέπει να θερμαίνουν τα σπίτια τους λόγω κινδύνου πυρκαγιάς. Εκεί θα μάθουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των ντόπιων, ενώ οι εικόνες που θα δεις θα σου μείνουν αξέχαστες!
11η ημέρα Επιστροφή Λίμα – Παραπέντε  
Σήμερα θα αφήσουμε το νότιο Περού και επιστρέφουμε στη Λίμα. Εάν θέλεις να δεις τη Λίμα από ψηλά και να πετάξεις πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, τότε ετοιμάσου για παραπέντε. Θα πάμε σε έναν γκρεμό, όπου μαζί με έναν εκπαιδευτή θα περιμένετε τον κατάλληλο άνεμο. Μόλις σου πει τρέξε, θα νιώσεις για τα καλά την αδρεναλίνη να διαπερνά το σώμα σου. Αυτό που θα αντικρίσεις όμως, θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω.
12η ημέρα Ελεύθερη ημέρα στη Λίμα – Επιστροφή στην Ελλάδα  
Η πρωτεύουσα του Περού έχει πολλά να προσφέρει. Σήμερα η μέρα, μέχρι να κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο θα είναι στη διάθεσή σου για να την αξιοποιήσεις με όποιο τρόπο επιθυμεις. Μπορείς να φας το ceviche που τόσο λάτρεψες εδώ, να περπατήσεις στην κεντρική πλατεία ή να επισκεφθείς ένα από τα πολλά μουσεία της πόλης. Αργά το απόγευμα παίρνουμε την πτήση της επιστροφής.Αυτό το ταξίδι θα σου χαρίσει τόσες εικόνες και εμπειρίες, που τολμάμε να πούμε ότι δύσκολα θα βρεις προορισμό που θα μπορέσει να τον ξεπεράσει..!

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με αναχώρηση από Αθήνα
  • Eσωτερική πτήση  Lima – Cuzco
  • Eσωτερική πτήση Juliaca – Lima
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Διαμονή
  • To γραφικό τρένο Inca Rail για την διαδρομή Ollantaytambo – Machu Picchu – Cusco
  • Πρωινό καθημερινά
  • Αναλυτικές οδηγίες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού, group στο fb!
  • Local friend καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση

  ΔΕΝ Περιλαμβάνονται :

  • Το κόστος και οι μεταφορές για τις προαιρετικές δραστηριότητες
  • Οι είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
  • H είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο του Machu Picchu κοστίζει 70€
 
  • Η τιμή αφορά τη διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο.
  • Περιλαμβάνει όλες τις αναγραφόμενες παροχές εκτός από αεροπορικά εισιτήρια και μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο του Περού.
  • Οι εσωτερικές πτήσεις Lima-Cusco-Lima περιλαμβάνονται.
 
Πληρωμή μέσω κατάθεσης ή πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας.
Προκαταβολή 1250€ κατ΄ άτομο (για την περίπτωση της κατάθεσης) Εξόφληση 20 μέρες πριν την αναχώρηση
 
Σημειώσεις για τις τιμές :
Όλες οι τιμές είναι ανά άτομο για το σύνολο των περιλαμβανομένων
 
  • Σε δίκλινο / τρίκλινο:
Eσύ και η παρέα σου σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο.
  • Solo Traveller: Ειδικότητα μας!
Αν δεν μπορεί να έρθει η παρέα σου μην ανησυχείς καθόλου! Έτσι κ αλλιώς θα γίνουμε αμέσως μια ομάδα – παρέα που δεν τελειώνει την τελευταία μέρα του ταξιδιού.
Το δωμάτιο σου θα είναι δίκλινο (σπάνια τρίκλινο) με άτομο του ίδιου φύλου. Τώρα η απόφαση για ένα ονειρικό ταξίδι είναι μόνο δική σου..join us!
  • Μονόκλινο:
Θέλεις να έρθεις στην παρέα μας αλλά να έχεις αποκλειστικά δικό σου δωμάτιο? Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά γίνεται!
  • Νο flight:
Περιλαμβάνουν όλες τις παροχές εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια και τη μεταφορά από/ προς αεροδρόμιο. Ταξίδεψε από όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς, βγάλε μόνος σου ή με τη βοήθεια μας τα αεροπορικά εισιτήρια και συνάντησέ μας την 1η ημέρα του ταξιδιού!