Περήφανα Γιάννενα

Οδικώς, 4 ημέρες

Μέτσοβο-Ιωάννινα-Δωδώνη-Σπήλαιο Περάματος-Καλπάκι-Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπαστής-Κόνιτσα-Γιάννενα

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί. Στάση για καφέ και επίσκεψη στο μουσείο ελληνικής ιστορίας και κέρινων ομοιωμάτων του Βρέλλη. Ακολούθως μεταβαίνουμε στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, επίσκεψη στο κάστρο της πόλης, με τα τζαμιά, το παλάτι του Αλή Πασά και το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ - ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Καλπάκι, όπου θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε στην είσοδο του χωριού το στρατιωτικό μουσείο. Συνεχίζουμε εκεί που οι πρόποδες του όρους Νεμέρτσικα συναντούν τον Αώο ποταμό, κοντά στη συμβολή του με το Σαραντάπορο. Σε εκείνο το σημείο βρίσκεται η μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκέπαστης. Το όνομα του μοναστηριού προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες που παλαιότερα σκέπαζαν το καθολικό της αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες. Άφιξη στην Κόνιτσα, επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του Αγίου Παϊσίου. Συνεχίζουμε για τα Ζαγοροχώρια και συγκεκριμένα στο Μονοδένδρι. Επίσκεψη στη μονή Αγίας Παρασκευής και από ψηλά θα θαυμάσουμε το φαράγγι του Βίκου. Έπειτα, αναχωρούμε για το γραφικό Τσεπέλοβο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και καφέ. Επιστροφή στα Γιάννενα, διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - ΝΗΣΑΚΙ
Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό το σπήλαιο Περάματος, ένα από τα σπουδαιότερα σπήλαια του κόσμου. Η ύπαρξη του σπηλαίου ήταν ήδη γνωστή από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1940 μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο των κατοίκων κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών από τους Ιταλούς. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο να θαυμάσουμε την ομορφιά της λίμνης Παμβώτιδας και να επισκεφθούμε το νησάκι που φημίζεται για την εκλεκτή κουζίνα του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΔΩΔΩΝΗ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Δωδώνη όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο όπου βρισκόταν το δεύτερο σημαντικότερο μαντείο της αρχαιότητας μετά τους Δελφούς. Θεωρείται ως το αρχαιότερο ελληνικό μαντείο. Το όνομα Δωδώνη προέρχεται από την Ωκεανίδα νύμφη Δωδώνη ή Δότειρα, που σημαίνει μητέρα γη. Αναχώρηση για το γραφικό Μέτσοβο με τα φημισμένα τοπικά προϊόντα, πλούσια ιστορία και γενέτειρα γνωστών ευεργετών. Στάση για γεύμα και έπειτα επιστροφή στην πόλη μας αργά το βράδυ.
Περιλαμβάνει:
 
  • Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • ∆ιαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
  • Πρωινο
  • Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 

∆εν περιλαμβάνει:
 
  • Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Φόρος διαμονής