Γύρος Πελοποννήσου Αγ. Πνεύμα

Οδικώς, 5 ημέρες

Γύρος Πελοποννήσου-Μυκήνες-Επίδαυρος-Μυστράς-Σπάρτη

ΑΠΟ 235 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΜΥΚΗΝΕΣ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΤΟΛΟ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί με πρώτο προορισμό τις Μυκήνες. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Αναχωρούμε στη συνέχεια για την Αρχαία Επίδαυρο και να θαυμάσουμε το αρχαίο θέατρο. Ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας, κτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συνετέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλία. Βρίσκεται 12 χλμ από την κωμόπολη της Παλαιάς Επιδαύρου. Επόμενη στάση για καφέ στο Άργος και άφιξη στο Ναύπλιο. Περιήγηση στην γραφική πόλη, πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας και πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, ανάβαση στο βράχο του Παλαμιδίου με την πανοραμική θέα. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για το Τολό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.
2η ημέρα ΤΟΛΟ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΓΥΘΕΙΟ - ΣΠΑΡΤΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την μεσαιωνική, βυζαντινή και βενετσιάνικη πόλη της Μονεμβασιάς. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο που αποτελεί στην κυριολεξία μικρή νησίδα που συνδέεται με γέφυρα σε σχηματιζόμενο λαιμό συνολικού μήκους 400 μέτρων με τη σημερινή παράλια κατ΄ έναντι πόλη επί της λακωνικής ακτής. Στα διασωθέντα κτήρια και τις δομές στο κάστρο περιλαμβάνονται αμυντικές κατασκευές του εξωτερικού κάστρου και αρκετές μικρές βυζαντινές εκκλησίες. Πολλές από τις οδούς είναι στενές και κατάλληλες μόνο για τους πεζούς. Το παρωνύμιο της Μονεμβασιάς είναι «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ. Μπαίνοντας στην πόλη ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στη Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε την μοναδική θέα, την ομορφιά του τοπίου. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας επισκεπτόμαστε το Γύθειο, γραφικό λιμάνι, κτισμένο αμφιθεατρικά σε πλαγιά λόφου, με νησιώτικο χρώμα και καταλήγουμε στην Σπάρτη, την πρωτεύουσα της Λακωνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για γνωριμία με την όμορφη πόλη. Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΣΠΑΡΤΗ - ΜΥΣΤΡΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ - ΜΑΝΗ
Πρωινό και ξεκινάμε για μια πρώτη επίσκεψη στην ερειπωμένη βυζαντινή καστροπολιτεία Μυστρά, περιήγηση και συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στον Δυρό και τα περίφημα σπήλαιά του, που θεωρούνται ως ένα από τα τρία ωραιότερα λιμναία σπήλαια της γης. Καταλήγουμε στην θρυλική Μάνη, την ξερή γη με τους παραδοσιακούς πέτρινους πύργους, η οποία απλώνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο και επάνω. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στην Σπάρτη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα ή ξεκούραση. Το βράδυ θα έχουμε και πάλι το δείπνο μας στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΣΠΑΡΤΗ - ΟΛΥΜΠΙΑ - ΠΥΡΓΟΣ - ΠΑΤΡΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση τον Πύργο, την πρωτεύουσα του νομού Ηλείας, όπου θα κάνουμε μια σύντομη στάση. Συνεχίζουμε για την Πάτρα και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας. θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, βόλτα ή καφέ. Το βράδυ μας περιμένει το δείπνο μας στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΠΑΤΡΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΔΕΛΦΟΙ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχωρούμε μέσω Ρίου για την Ναύπακτο. Συνεχίζουμε για το όμορφο και γραφικό Γαλαξίδι. Περιήγηση και καταλήγουμε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το μουσείο. Μετά την ξενάγησή μας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Μέσω Λάρισας, Τεμπών με στάσεις καθ’ οδόν για καφέ και φαγητό, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Περιλαμβάνονται:

  1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  3. Ημιδιατροφή
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.