ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Οδικώς, 3 ημέρες

Πάτρα-Γαλαξίδι-Ναύπακτος

ΑΠΟ 119 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση - Λαμία - Μέγα Σπήλαιο - Καλάβρυτα - Μονή Αγίας Λαύρας - Πάτρα
Αναχώρηση το πρωί από τα γραφεία μας για την Πάτρα. Πρώτος μας σταθμός τα πανέμορφα Καλάβρυτα, περνώντας και από το Μέγα Σπήλαιο. Στη συνέχεια, ανεβαίνουμε στην ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας. Γεύμα (εξ ιδίων) στα Καλάβρυτα και στη συνέχεια αναχώρηση για την Πάτρα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.
2η ημέρα Πάτρα - Πατρινό Καρναβάλι
Πρόγευμα και θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού, την κυριότερη έκφραση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας με θέμα «υπέρ, περί, ανά, κύκλο κάνω στη χαρά». Το πρόγραμμα προβλέπει συμμετοχή πολλών πληρωμάτων με έμφαση, μεταξύ άλλων, σε σημαντικά ελληνικά και διεθνή γεγονότα, άρματα με ειδικά εφέ και πολλές εκπλήξεις πάντα υπό το βλέμμα της σάτιρας και της κωμωδίας. Είστε λοιπόν ελεύθεροι για να γνωρίσετε από κοντά τις μαγικές στιγμές του πατρινού καρναβαλιού. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Πάτρα - Ναύπακτος - Καρναβάλι στο Γαλαξίδι (Αλευρομουτζουρώματα)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Ναύπακτο, με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, τον ανδριάντα του Καραϊσκάκη και τη γραφική πλατεία. Επιστρέφουμε στο ιστορικό Γαλαξίδι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο γραφικό χωριό, θαυμάζοντας πανέμορφα σπίτια, εκκλησίες και ιστορικές γωνίες. Παράλληλα θα παρακολουθήσουμε τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, τα γνωστά «αλευρομουντζουρώματα», έθιμο με έντονο διονυσιακό χρώμα. Το μεσημέρι όλοι οι κάτοικοι κατεβαίνουν στο λιμάνι όπου στεφανώνουν ένα ζευγάρι «ραίνοντάς» το με «φούμο» και αλεύρι. Μετά την τελετή οι νιόπαντροι παρελαύνουν στην παραλία μουντζουρώνοντας τους πάντες. Όσοι πάντως δεν θέλουν να αλευρωθούν μπορούν να παρακολουθήσουν το έθιμο από την απέναντι μεριά του λιμανιού από την «πέρα πάντα». Στη συνέχεια αναχωρούμε για Αλαμάνα (γεύμα εξ ιδίων), Βόλο, Τέμπη και άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.
Περιλαμβάνονται:
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι διαμονής ξενοδοχείων (2* 0,50€, 3* 1,50€, 4* 3€, ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο).
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.