Πάτμος Πάσχα

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Πάτμος

ΑΠΟ 425 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΣΑΜΟΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο <ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>. Έλεγχος και πτήση για ΣΑΜΟ. Άφιξη και ξεναγηση στον αρχαιολογικο χωρο του Ηραιου, οπου θα δουμε τον Ναό της Ήρας «το μεγαλύτερο και επιβλητικότερο ναό στην Ελλάδα της εποχής του Πολυκρατη». Η UNESCO συμπεριέλαβε το ναό στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Συνεχιζουμε για την πολη της Σαμου (Βαθύ), σύντομη περιήγηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την λειτουργια των δωδεκα ευαγγελιων. Διανυκτερευση.
2η ημέρα 2η ημέρα: ΣΑΜΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ
Μετα το πρωινο,αναχωρουμε για το Πυθαγορειο,όπου θα δούμε το φημισμένο Ευπαλίνειο Όρυγμα, την αρχαία σήραγγα που αναφέρεται από τον Ηρόδοτο και ως Αμφίστομο Όρυγμα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του αρχαίου κόσμου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 550 π.Χ., διήρκησε 10 χρόνια και είναι μήκους 1036 μέτρα. Στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο υδραγωγείο, που διασχίζει όλο το Όρος Κάστρο και έφερνε νερό από την πηγή Αγιάδες, για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της πόλης. Επίσκεψη στο πρότυπο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη συνέχεια λιγος χρόνος ελεύθερος στην πόλη.Στις 15.30 θα αναχωρησουμε με το πλοίο για την ΠΑΤΜΟ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου στο λιμάνι της Σκάλας, όπου συναντιούνται οι επιτάφιοι από τις δυο ενορίες και γίνεται πανηγυρική τελετουργία. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα 3η ημέρα: ΠΑΤΜΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Θα ξεκινήσουμε απο το ‘’Σπήλαιο της Αποκάλυψης’’, όπου εδώ έγραψε ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος την ‘Αποκάλυψη’ όταν έφτασε το 95 εξόριστος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δομιτιανού. Η Πατμιάδα σχολή βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1713, λειτούργησε σαν εκκλησιαστική σχολή και υπήρξε κέντρο των υπόδουλων Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε στη Νοτιοδυτική πλευρά της χώρας στην ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου που κτίστηκε από τον ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ Νικηφόρο Κρήτα το 1613. Η συλλογή των εικόνων της Μονής χρονολογείται από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα. Μεταξύ των πιο πρόσφατων εικόνων της Μονής συγκαταλέγονται μερικές φιλοτεχνημένες από την μακαριστή αδελφή Ολυμπιάδα, η οποία μαθήτευσε πλάι στον φημισμένο αγιογράφο Φώτη Κόντογλου. Μετά θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα του νησιού την Χώρα με τα κάτασπρα σπίτια, τις μικρές εκκλησίες, τα στενά δρομάκια, τα πεζούλια, τις πλατείες με θέα στο Αιγαίο που αγκαλιάζουν τον περίβολο του καστρομοναστηριού, Στην κορυφή του νησιού υψώνεται το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο υπάγεται στο πατριαρχείο Κων/πόλης. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Επισκεψη στη Μονή της Ζοωδόχου Πήγής. Απογευμα ελευθερο.Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας στη Σκάλα, στην ενορία του Αγίου Νικολάου ή την Ενορία του Αγίου Γιάννη (Αναστάσιμο δείπνο σε ταβέρνα, προαιρετικά). Διανυκτέρευση.
4η ημέρα 4η ημέρα: ΠΑΤΜΟΣ
Ελεύθερος χρόνος και το μεσημέρι φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα με μουσική (προαιρετικά). Επίσκεψη, στο Μοναστήρι του Αγ. Ιωαννη του Θεολόγου, όπου στις 3 το απόγευμα γίνεται η 2η Ανάσταση κατά την οποία το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο διαβάζεται σε επτά γλώσσες και από τον ηγούμενο μοιράζονται κόκκινα αυγά στους πιστούς. Το απογευμα αναχώρηση για το Γροικο οπου θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του Κάβου, του 17ου αιώνα. Ο Γροικος είναι ένας παραλιακός οικισμός σε μικρή κοιλάδα 5 χιλ. Νοτιοδυτικά από τη Χώρα. Συνεχίζουμε για το πολύ εύφορο χωριό τον Κάμπο. Εδώ βρίσκονται οι εκκλησίες της Παναγιάς του Απόλλου και του Γερανού. Επίσης, θα επισκεφτούμε την Βορειότερη παραλία την Λάμπη με τα χρωματιστά βότσαλα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση
5η ημέρα 5η ημέρα: ΠΑΤΜΟΣ - ΣΑΜΟΣ
Πρωινό. Στη συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι, όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη ΣΑΜΟ. Άφιξη στη ΣΑΜΟ (Πυθαγόρειο). Ελεύθερος χρονος στην πόλη, για να θαυμάσουμε το άγαλμα του Πυθαγόρα που δεσπόζει στο λιμάνι, το παλιό Βυζαντινό Κάστρο, τον Πύργο του στρατηγού Λυκούργου Λογοθέτη, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, ο οποίος οικοδομήθηκε το 1831 από τον Λογοθέτη και άλλους αρχηγούς του νησιού, εκπληρώνοντας τάμα μετά την νικηφόρα ναυμαχία της Μυκάλης το 1824.Μεταφορα στη πολη της Σαμου (Βαθύ) και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
6η ημέρα 6η ημέρα: ΣΑΜΟΣ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Πρόγευμα.Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Σάμου. Έλεγχος και πτήση για Θεσ/νικη.

Η διαμόνη στη Σάμο γίνεται στο AEOLIS 3* στην πόλη της Σαμου.
Αναστάσιμο Δείπνο +25ε Πασχαλινό Γεύμα +25ε 

Δρομολόγια πλοίου 17/04 ΣΑΜΟΣ -
ΠΑΤΜΟΣ 15.30 - 19.00 20/04
ΠΑΤΜΟΣ - ΣΑΜΟΣ 10.00 - 13.30


Αξίζει να δειτε..

  • Τη Χωρα
  • Το σπηλαιο της  Αποκαλυψης
  • Την ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου
  • Το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου
  • Τη Μονή της Ζοωδόχου Πήγής
  • Το Γροικο
  • Λειψους

Η Πάτμος – το νησί της Αποκάλυψης ή Ιερουσαλήμ του Αιγαίου, όπως διεθνώς αποκαλείται, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει τον μυστικισμό και την κατάνυξη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που κάθε αρχοντική γωνιά της προσφέρει, καλώντας σας σε ένα ταξίδι ατελείωτων και ποικίλων εμπειριών. Το παραδοσιακό λευκό χρώμα, τα αρχοντικά και τα σοκάκια της Χώρας (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco), οι τρεις Ανεμόμυλοι του νησιού, η νυχτερινή ζωή στο γραφικό λιμάνι της Σκάλας αλλά και την κοσμοπολίτικη Χώρα, τα μονοπάτια και διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσουν οι επισκέπτες, το ειδυλλιακό τοπίο, οι όμορφες παραλίες και τα γύρω νησάκια όλα αρμονικά συνδυασμένα συνθέτουν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.  

ΣΚΑΛΑ

Το μοναδικό λιμάνι του νησιού, η Σκάλα είναι και το γραφικό τουριστικό κέντρο του νησιού. Είναι, επίσης, ο μεγαλύτερος και πιο πυκνοκατοικημένος οικισμός και ο χώρος, όπου βρίσκονται τα εμπορικά – τουριστικά καταστήματα, οι τράπεζες, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία απο καφενεία, μεζεδοπωλεία, εστιατόρια. Εδώ κτυπά και η καρδιά της νυκτερινής ζωής του νησιού: μπαράκια και κέντρα με ζωντανή μουσική λειτουργούν μέχρι τα ξημερώματα, αποδεικνύοντας οτι η Σκάλα τα συνδυάζει όλα.


ΓΡΟΙΚΟΣ
Ο κόλπος του Γροίκου με την υπέροχη θέα προς τον βράχο «Καλλικατσού» και την παραλία της Πέτρας έχει χαρακτηρισθεί από τον διεθνή οργανισμό «Most Beautiful Bays in the world» ως ένας από τους ωραιότερους κόλπους του κόσμου, ενώ τμήμα της παραλίας του είναι οργανωμένο διαθέτοντας ταβέρνες με ντόπια κουζίνα και υπέροχους μεζέδες, ενοικιαζόμενα καταλύματα καθώς και ξενοδοχεία έως πέντε αστέρων.

 
ΚΑΜΠΟΣ
Ο Κάτω Κάμπος χαρακτηρίζεται από μικρά, ολόλευκα σπίτια, περιβόλια και αλμυρίκια κατά μήκος της γνωστής παραλίας του Κάμπου, η οποία διαθέτει μικρό μώλο για βάρκες και σκάφη αναψυχής στο ανατολικό της άκρο. Στον Κάτω Κάμπο θα βρείτε επίσης, ταβέρνες, παραθαλάσσια μπαρ, καθώς και ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.