Πάτμος

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 5 ημέρες

Πάτμος-Λειψοί

ΑΠΟ 245 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΑΤΜΟ
Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις  06.00. Με καθ’ οδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 14.00 για το νησί της Αποκάλυψης την Πάτμο. Άφιξη στο νησί στις 22.20. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  
2η ημέρα ΠΑΤΜΟ
Πρωινό. Αναχώρηση για το σπήλαιο της Αποκάλυψης όπου αποσύρθηκε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης για να γράψει το προφητικό του έργο την Αποκάλυψη , που όπως λέγεται την έγραψε ο μαθητής του Πρόχορος καθ’ υπαγόρευσή του. Συνεχίζουμε για τη ξακουστή Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου  (1088 μ.Χ.) που δεσπόζει πάνω από τη Χώρα.  Επίσκεψη και προσκύνημα στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής και στην Παναγία Διασώζουσα. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε το κάθισμα του Αγίου Νεκταρίου στα Λουκάκια. Διανυκτέρευση. 
3η ημέρα ΠΑΤΜΟ – ΛΕΙΨΟΙ - ΠΑΤΜΟ
Πρωινό. Αναχώρηση για ημερήσια προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς, που η παράδοση τους θέλει να είναι η μυθική Ωγυγία, το νησί της νύμφης Καλυψούς. Στους Λειψούς θα επισκεφθούμε την Παναγία του Χάρου, σε μια ειδυλλιακή ως σήμερα τοποθεσία, κτισμένη από μοναχούς της Πάτμου, σε βυζαντινό ρυθμό, στα τέλη του 16ου αιώνα μ.Χ.  Ιερό κειμήλιο της εκκλησίας η εικόνα της Παναγίας, η οποία ιστορείται να κρατά τον Χριστό όχι ως βρέφος αλλά κρεμασμένο νεκρό στο σταυρό του μαρτυρίου. Γι' αυτό και ονομάστηκε «Παναγιά του Χάρου». Επιστροφή στην Πάτμο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΠΑΤΜΟΣ εν πλώ
Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου. Στη συνέχεια επίσκεψη και προσκύνημα στο Κάθισμα των Αγίων Πάντων, στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της Σκάλας. Η παρουσία όμως της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, "της πάντων χαράς" επεσκίασε την τιμή των Αγίων Πάντων και καθιέρωσε στη λαϊκή συνείδηση το χώρο, ως "Κάθισμα Παναγιάς Κουμάνας". Συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε τις παραθαλάσσιες περιοχές Κάμπο και Μελόη. Γεύμα. Επιστροφή στη Χώρα. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 00.05 για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.
5η ημέρα ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Άφιξη στον Πειραιά στις 08:05. Επίσκεψη και προσκύνημα στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Μήλεσι, το οποίο ιδρύθηκε από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στην πόλη μας, γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.
Περιλαμβάνει:
  • Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας, το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και συνοδεύει τους εκδρομείς καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τα ακτοπλοϊκά  εισιτήρια από Πειραιά-Πάτμο - Πειραιά σε οικονομική θέση.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις και παραμονή την τελευταία ημέρα ως αργά σε ξενοδοχείο στην Πάτμο
  • Πρωινό
  • Ξεναγήσεις –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.   
Δεν περιλαμβάνει :
Εισόδους σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, η εκδρομή με καραβάκι στους Λειψούς , φόρος διαμονής και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 
Για το ταξίδι σας είναι απαραίτητα:
  1. Η χρήση προστατευτικής μάσκας καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  2. Η συμπλήρωση του έντυπου προεπιβίβασης για το πλοίο, το οποίο δίνεται από το γραφείο μας και συμπληρώνεται με την συνεργασία σας έχοντας τις παρακάτω προϋποθέσεις:
  • εμβολιασμό και με τις 2 δόσεις τουλάχιστον 14 ημέρες προ του ταξιδιού που αποδεικνύεται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  • πιστοποιητικό αρνητικού test PCR τελευταίων 72 ωρών που αποδεικνύεται με έγγραφο αποτέλεσμα.
  • Rapid test των τελευταίων 24 ωρών με έγγραφο αποτέλεσμα
  • Self-test των τελευταίων 24 ωρών, το αποτέλεσμα του οποίου θα πρέπει να δηλωθεί στο έντυπο προεπιβίβασης.
      3. Για την επιστροφή σας από το νησί, δεν χρειάζεται επανεξέταση.