Πάσχα στην Τήνο

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 5 ημέρες

Ελλάδα-Τήνος

ΑΠΟ 165 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΡΑΦΗΝΑ - ΤΗΝΟΣ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας το βράδυ της Μ.Πέμπτης και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για Ραφήνα από όπου θα πάρουμε νωρίς το πρωί το πλοίο για την Τήνο.
2η ημέρα ΤΗΝΟΣ - ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ
Άφιξη στο νησί της Μεγαλόχαρης, γνωριμία με τον τοπικό μας φίλο, τον Στρατή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή και επίσκεψη στο ναό της Μεγαλόχαρης. Ελεύθερος χρόνος το μεσημέρι για ξεκούραση. Tο απόγευμα σας έχουμε ετοιμάσει ένα “μάθημα μαγειρικής” για να μάθετε μια παραδοσιακή τοπική συνταγή και φυσικά στο τέλος να την δοκιμάσετε. Αργά το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Η παράδοση είναι, πως οι 6 Επιτάφιοι από όλες τις ενορίες, στολισμένοι περίτεχνα με βιολέτες («μαντιές»), συγκεντρώνονται στην εξέδρα της παραλίας, στο λιμάνι, όπου ψάλλονται τα εγκώμια. Μετά την αποχώρησή τους, ο Επιτάφιος του Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου με τον εφημέριό του, ακολουθούμενος από πλήθος κόσμου, προχωράει προς την παραθαλάσσια περιοχή πρώην «Σπιτάλια», στην παραλία Βαθύ Κλαδάκι (λίγο έξω από το λιμάνι) όπου οδηγείται μέσα στη θάλασσα μαζί με τον παπά και ψέλνεται τρισάγιο για τους ναυτικούς. Μια στιγμή πραγματικά μοναδική, συγκινητική! Το έθιμο αυτό τελείται σε ανάμνηση όσων χάθηκαν για πάντα στην αγκαλιά της θάλασσας. Ο ξυλόγλυπτος Επιτάφιος της Παναγίας, που είναι ο πιο μεγαλόπρεπος, μετά τη συνάντηση των επιταφίων στο λιμάνι, ανηφορίζει για την εκκλησία, όπου κρατείται ψηλά μπροστά από την είσοδο, για να περάσουν όλοι οι πιστοί από κάτω. 
3η ημέρα ΤΗΝΟΣ - ΒΩΛΑΞ - ΠΥΡΓΟΣ - ΠΑΝΟΡΜΟΣ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το γύρο του νησιού. Θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας και συνεχίζουμε για το χωριό Βωλάξ, που είναι κτισμένο ανάμεσα σε σεληνιακό τοπίο. Περνώντας από τα καθολικοχώρια Λουτρά, Κρόκος, Κώμη, Καλλονή, Αγ. Μαρίνα, Καρδιανή και βλέποντας την επίδραση των Ενετών καταλήγουμε στον Πύργο. Θα δούμε το σπίτι και μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά. Από εκεί θα συνεχίσουμε για τον Πάνορμο, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Τελειώνοντας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για τη Χώρα, αφού σταματήσουμε στο χωριό Ταραμπάδος, που είναι γνωστό από το θαυμαστό συγκρότημα των αριστοτεχνικών περιστεριώνων που κοσμούν μια καταπράσινη πλαγιά. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε στην Μεγαλόχαρη την Ανάσταση, η οποία γιορτάζεται πανηγυρικά σε όλο το νησί. Στην Παναγία μοιράζονται κόκκινα αυγά, στον περίβολο της εκκλησίας. Γύρω από το ναό η νύχτα <γίνεται ημέρα> από τα πολλά πυροτεχνήματα.
4η ημέρα ΤΗΝΟΣ - ΚΙΟΝΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ - ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ
Η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει λίγο πιο αργά για να έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Θα πάρουμε το πρωινό μας και θα περιηγηθούμε στον Ναό της Εύρεσης, το μαυσωλείο της Έλλης, την πινακοθήκη και θα καταλήξουμε στα Κιόνια για καφέ. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν για Κοινωνία στο ναό της Μεγαλόχαρης. Το μεσημέρι, στο Πασχαλινό μας γεύμα θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και την δεύτερη Ανάσταση σε πολύ κοντινή απόσταση. Για το απόγευμα σας επιφυλάσσουμε μια βόλτα στις υπέροχες παραλίες του νησιού. θα δούμε τον Άγιο Φωκά, τον Άγιο Σώστη, το Λαούτι και θα επιστρέψουμε για διασκέδαση και βόλτα στην Χώρα αυτή την τελευταία νύχτα στο νησί. 
5η ημέρα ΤΗΝΟΣ - ΡΑΦΗΝΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στο νησί πριν την αναχώρησή μας. Το μεσημεράκι θα πάρουμε το πλοίο για Ραφήνα και θα επιβιβαστούμε στη συνέχεια στο λεωφορείο μας. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Ακτοποπλοϊκά εισιτήρια για Τήνο
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις του προγράμματος.
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:  

  • Προσφέρουμε διαμονή μόνο στη χώρα της Τήνου
  • Tο πρόγραμμα είναι πλήρες χωρίς άσκοπες προαιρετικές εκδρομές
  • Ο συνοδός μας είναι μόνιμος κάτοικος Τήνου
  • Το λεωφορείο θα σας συνοδεύει συνεχώς και μέσα στο νησί για να μην χρειαστεί να μεταφέρετε τις αποσκευές σας στο πλοίο
  • Δώρο μάθημα τοπικής μαγειρικής
  • Οργανωμένο Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα
  • Επίσκεψη στο μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά