Πάσχα στην Πάτμο

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 6 ημέρες

Ελλάδα-Πάτμος

ΑΠΟ 399 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΤΜΟΣ
Συγκέντρωση και αναχώρηση από το γραφείο μας το πρωί και μέσω Λαμίας άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και απόπλους για την Πάτμο. Άφιξη τα ξημερώματα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΠΑΤΜΟΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΝΙΠΤΗΡΟΣ - 12 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ
Πρόγευμα και μετάβαση στην πλατεία της Χώρας και παρακολούθηση της αναπαράστασης του Θείου Δράματος (Μυστικός Δείπνος) και την τελετή του Νιπτήρα από τον Ηγούμενο και τους μοναχούς της μονής του Ευαγγελιστή Ιωάννη. Ελεύθεροι στη πόλη. Το απόγευμα αναχώρηση για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε την λειτουργία των 12 Ευαγγελίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΠΑΤΜΟΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Χώρα όπου θα επισκεφτούμε το καστρομοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολογου με τις βυζαντινές εικόνες, λείψανα Αγίων και το ιδρυτικό χρυσόβουλο της μονής. Περιήγηση στον μεσαιωνικό οικισμό και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στη μονή του Ευαγγελισμού που διαθέτει πανοραμική θέα και θα παρακολουθήσουμε την Αποκαθήλωση σύμφωνα με το ιδιαίτερο τυπικό της μονής. Επιστροφή και το βράδυ παρακολούθηση των δύο Επιταφίων που συναντώνται στο λιμάνι της Σκάλας.
4η ημέρα ΠΑΤΜΟΣ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ
Πρόγευμα και μέρα διαθέσιμη στους εκδρομείς για περίπατο στην όμορφη Πάτμο. Παράλληλα σας προτείνουμε ημερήσια θαλάσσια εκδρομή στο μαγευτικό πολυνήσι των Λειψών με τα λευκά σπιτάκια και τα διάσπαρτα εκκλησάκια. Προσκύνημα στην Παναγιά του Χάρου τη μοναδική εικόνα που η Παναγία δεν κρατά το Θείο βρέφος. Χρόνος ελεύθερος στο όμορφο νησί. Επιστροφή το απόγευμα. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης. Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα.
5η ημέρα ΠΑΤΜΟΣ
Μέρα ελεύθερη στο υπέροχο και ευλογημένο νησί που ντυμένο στα άσπρα και τα γαλάζια, στέκει στο βόρειο άκρο των Δωδεκανήσων. Περίπατος στα αξιοθέατα, Γεύμα εορταστικό πασχαλινό. Ελεύθεροι στην πόλη. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΠΑΤΜΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και αργότερα μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής
Περιλαμβάνονται:
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρος διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.