ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Κύπρος-Πάφος-Λευκωσία-Λεμεσός

ΑΠΟ 275 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: πτήση για ΠΑΦΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και με απευθείας πτήση της Ryanair, πετάμε με για Πάφο. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε τη στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολομονής, που λειτουργείται από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Θα επισκεφθούμε την έπαυλη του Διονύσου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου με το υπέροχο φρούριό της. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για Λεμεσό. Καθοδόν θα δούμε την Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά την παράδοση μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη. Άφιξη στη Λεμεσό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στη «μοιρασμένη» Κυπριακή πρωτεύουσα, τη Λευκωσία. Μια πόλη  περιτριγυρισμένη από Βενετσιάνικα Τείχη, με την «εντός των τειχών» παλιά πόλη. Πρώτη στάση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των πεσόντων Ελλήνων από την  τουρκική εισβολή. Ακολουθώντας την πράσινη γραμμή καταλήγουμε στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του  αντιαποικιακού αγώνα. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε την εξέλιξη του Κυπριακού πολιτισμού από τη νεολιθική εποχή. Συνεχίζουμε με το αρχιεπισκοπικό μέγαρο και τον Καθεδρικό Ναό του  Αγίου Ιωάννη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Λευκωσίας και σας προτείνουμε  γεύμα (εξ’ ιδίων) στη  γραφική «Λαϊκή Γειτονιά» μια συνοικία του 19ου αιώνα. Το απόγευμα επιστροφή στην Λεμεσό. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο. Μετά την Ανάσταση, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, μαζί με πασχαλινά πολύχρωμα αυγά, φλαούνες και τσουρέκια. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ημέρα ελεύθερη
Πλούσιο Πασχαλινό πρόγευμα με κόκκινα αυγά και φλαούνες. Το μεσημέρι Πασχαλινό μπουφέ με ψητά αρνιά, κοκορέτσι, χοιρινή σούβλα, εντυπωσιακές σαλάτες – κυπριακές specialite, φρέσκα φρούτα και ποικιλία γλυκών. Το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα κατά μήκος της εντυπωσιακής υπερσύγχρονης μαρίνας για να καταλήξετε στο παλιό ψαράδικο λιμάνι και το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ–ΟΜΟΔΟΣ –πτήση για Ελλάδα
Πρόγευμα και αναχώρηση για τους πρόποδες του όρους Τρόοδος, όπου θα επισκεφθούμε το πιο όμορφο και γραφικό χωριό, το Όμοδος, με το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και καφέ στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πάφου για την πτήση της επιστροφής μας.
Περιλαμβάνονται:
 
• Αεροπορικά εισιτήρια με Ryan Air
• 1 βαλίτσα 20 κιλών
• 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο
• Πρωινό καθημερινά + 2 δείπνα + Μαγειρίτσα
• Εορταστικό Πασχαλινό Γεύμα (μέρος Ημιδιατροφής)
• Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις
• Δαπάνη επίσημου τοπικού ξεναγού
• Ασφάλιση Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
• Χειραποσκευή 
• Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων
• Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Σημειώσεις:
  • Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει κατά την δημιουργία του παραπάνω προγράμματος, όλοι οι επισκέψιμοι χώροι που αναφέρονται θα είναι ανοιχτοί. Υπάρχει περίπτωση όμως λόγω των ημερών κάποιος από αυτούς να μην λειτουργήσει εκτάκτως, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.