Πάσχα στην Εύβοια

Οδικώς, 4 ημέρες

Έυβοια-Εύβοια -Χαλκίδα-Αιδηψός-Γλύφα

ΑΠΟ 219 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΕΡΕΤΡΙΑ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στην πόλη της Χαλκίδας. Την πρωτεύουσα και κύριο λιμένα του νομού Εύβοιας, η οποία είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην νήσο Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα. Στην ηπειρωτική πλευρά της στον λόφο της Κανήθου δεσπόζει το ενετικό κάστρο του Καράμπαμπα που μαζί με την γέφυρα του Ευρίπου και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα μίας ώρας στασιμότητας αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της. Από τα αναρίθμητα αξιοθέατά της θα δούμε τη νέα εντυπωσιακή Καλωδιακή (κρεμαστή) Γέφυρα στην είσοδό της, ένα σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα, η οποία συμβάλλει στην ευκολότερη προσέγγιση της πόλης. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο το οποίο στεγάζεται στο Μέγαρο Κότσικα στην παραλία της πόλης με την όμορφη αρχιτεκτονική του και τη θαυμαστή ισορροπία των όγκων. Το Τουρκικό Τζαμί του Εμίρ Ζαδέ, το μόνο από τα τρία Οθωμανικά τεμένη της Χαλκίδας που διασώζεται σήμερα. Το Φρούριο του Βελή-Μπαμπά, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο και την Μαρμαρένια Βρύση. Θα συνεχίσουμε και θα καταλήξουμε στην Ερέτρια, μια από τις αρχαιότερες πόλεις. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας για λίγη ξεκούραση. Αργά το απόγευμα, μετά το νηστίσιμο δείπνο, θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου στην πόλη της Χαλκίδας.
2η ημέρα ΕΡΕΤΡΙΑ - ΑΛΙΒΕΡΙ - ΚΑΡΥΣΤΟΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα περάσουμε από το χωριό Αλιβέρι όπου θα δούμε τον Θολωτό Τάφο, το Σπήλαιο ανατολικά του Αλιβερίου, δίπλα στο ποτάμι με πολύ χαμηλή είσοδο, τον Πύργο στον χαμηλό βραχώδη λόφο Ρίφι, το Ύψωμα Πλάτωμα όπου παλαιότερα είχαν εντοπιστεί λείψανα προϊστορικής κατοίκησης και το Αρχαίο λατομείο μαρμάρου. Θα συνεχίσουμε για την πόλη της Καρύστου. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζουμε είναι το Μπούρτζι, στο ανατολικό άκρο του λιμανιού. Πρόκειται για έναν επιλιμένιο προμαχώνα, δημιούργημα των Ενετών. Απέναντι από το Μπούρτζι, βρίσκεται το Γιοκάλειο Πνευματικό Ίδρυμα, όπου στεγάζεται η Bιβλιοθήκη και το Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα από την προϊστορική ως τη ρωμαϊκή εποχή της Καρύστου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα εκθέματα από τα δρακόσπιτα της Καρύστου και των Στύρων. Στο κέντρο της πόλης, το αρχοντικό της οικογένειας Μοσχονά, καθώς και το Καρυστινό Σπίτι”, στο οποίο υπάρχουν τοπικές ενδυμασίες, υφαντά, παλιά αντικείμενα αλλά και φωτογραφίες από μια άλλη εποχή. Στη διαδρομή μας θα δούμε όσα με το λεωφορείο μπορούμε να προσεγγίσουμε. Στο δρόμο μεταξύ Μύλων και Γραμπιάς, βόρεια της πόλης, βρίσκεται το Castello Rosso, το λεγόμενο Κοκκινόκαστρο, που χτίστηκε από τους Λομβαρδούς το 1205 μ.Χ. Το όνομά του προήλθε από το κεραμιδί χρώμα της τοιχοποιίας του. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν τα Δρακόσπιτα που βρίσκονται στο όρος Όχη, σε υψόμετρο 1400 μέτρων. Πρόκειται για κατασκευές από πέτρα που εντυπωσιάζουν με τις αναλογίες τους και τη στατικότητά τους. Μία από τις επικρατέστερες απόψεις για τη χρησιμότητα των μνημείων αυτών, είναι ότι ήταν ναοί στους οποίους τελούνταν θυσίες. Στα Καλύβια της Καρύστου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, το δρακόσπιτο της Όχης προβάλλεται με τη χρήση σύγχρονων πολυμέσων. Στον Πλατανιστό, το μεγαλύτερο από τα χωριά του Κάβο Ντόρο θα σας εντυπωσιάσει το πέτρινο γεφύρι, ο παραδοσιακός νερόμυλος και τα ερείπια του αρχαίου οικισμού του 8ου αιώνα στη θέση Ελληνικό. Τέλος, το σπήλαιο της Αγίας Τριάδας. Η Ελλάδα είναι ένας μικρός παράδεισος για τους σπηλαιολόγους και η Εύβοια είναι από τις πλούσιες σε σπήλαια περιοχές της. Οι διαδρομές μέσα σε αυτό είναι μοναδική εμπειρία. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε και θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στο φημισμένο γραφικό χωριό Αμάρυνθος που βρίσκεται μόλις 4χλμ από το ξενοδοχείο μας, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Μετά το φιλί της Αγάπης, θα μας περιμένει στο ξενοδοχείο η παραδοσιακή Μαγειρίτσα με πλούσιο μενού.
3η ημέρα ΕΡΕΤΡΙΑ – ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ - ΧΑΛΚΙΔΑ
Το πρωινό της Κυριακής του Πάσχα, θα είναι χαλαρό για να έχουμε χρόνο για λίγο παραπάνω ύπνο. Μετά το πρωινό μας θα έχουμε περιήγηση στην περιοχή της Ερέτριας. θα θαυμάσουμε τους ναούς του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, του Διονύσου, της Δήμητρας, της Ίσιδος κ.ά., την «οικία των ψηφιδωτών», τον αρχαίο θόλο και τον μακεδονικό τάφο. Τη Δυτική Πύλη, που ήταν η κύρια πύλη της αρχαίας Ερέτριας. τον πύργο με τα αγάλματα στην παραλία, που φέρει τη χαρακτηριστική επιγραφή «Aμαρυνθίας Aρτέμιδος» και ανήκει στην οικογένεια Κανάρη. Το νεοκλασικό σπίτι της οικογένειας Κανάρη. Ο Ψαριανός πυρπολητής Kων/νος Kανάρης έζησε στην Eρέτρια από το 1847 ως το 1864. Το πευκόφυτο Πεζονήσι ή Nησί των Oνείρων, που συνδέεται με την Ερέτρια με γέφυρα και τον Γέροντα, μικρό οικισμό στο όρος Όλυμπος. Θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μας για να συμμετέχουμε στις ετοιμασίες του οβελία με συνοδεία ούζου, μεζέ και χορού στον κήπο. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να απασχοληθούν στα γήπεδα τένις, μπάσκετ ή 5x5, ή να παίξουν στις νεροτσουλήθρες, σε ένα ασφαλές περιβάλλον με εξειδικευμένο προσωπικό και πρωτότυπα παιχνίδια για όλες τις ηλικίες. Θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανή ξεκούραση και το απόγευμα θα επισκεφθούμε την πόλη της Χαλκίδας. Θα περπατήσουμε, θα πιούμε καφέ και θα γοητευθούμε από τις ομορφιές της πόλης.
4η ημέρα ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ ΑΙΔΗΨΟΣ – ΓΛΥΦΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό και αναχώρηση για το Προκόπι, ένα από τα πιο φημισμένα και μεγαλύτερα χωριά της Εύβοιας, στην βόρειο-κεντρική πλευρά του νησιού. Η μοναδική ομορφιά της περιοχής, και το προσκύνημα στο σκήνωμα του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου (που έφεραν οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία), κάνουν την επίσκεψη ξεχωριστή. Μοναδικό επίσης και το πλατανόδασος δεξιά και αριστερά στην κοίτη του ποταμού Κηρέα, μια τοποθεσία που μοιάζει σαν μικρογραφία της κοιλάδας των Τεμπών στην Θεσσαλία. Έξω από το Προκόπι στην τοποθεσία Παρασκευόρεμα, κοντά στην κοίτη του ποταμού βρίσκεται ο Μεγάλος Πλάτανος, (η ηλικία του υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 2000 χρόνια), ο οποίος θεωρείται σαν ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα της Ευρώπης. Θα ανηφορίσουμε στη συνέχεια και εφόσον το επιτρέπει ο καιρός και η διαδρομή προς τους καταρράκτες του Δρυμώνα, οι οποίοι συνθέτουν μια τοποθεσία ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς. Σε υψόμετρο 620 μέτρων και 4 μόλις χιλιόμετρα μετά το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, η διαδρομή γίνεται ανάμεσα στο κατάμεστο από βλάστηση περιβάλλον. Δύο είναι οι εκδοχές για το πώς πήρε η περιοχή το όνομά της: Είτε από το πυκνό δάσος από δρυς (βελανιδιές) που την περιβάλλει, είτε από το δριμύ ψύχος που επικρατεί στη περιοχή τους χειμερινούς μήνες. Το Δασαρχείο της περιοχής έχει δημιουργήσει με πολύ προσοχή και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, ένα ξύλινο περίπτερο με μια μικρή έκθεση τοπικών φυτών καθώς και απολιθωμάτων που έχουν βρεθεί στη περιοχή. Επίσης, έχει κατασκευάσει με φυσικά υλικά, κορμούς δέντρων και σχοινιά, γέφυρες και στηρίγματα, προκειμένου να απολαύσει ο περιηγητής τις ανεπανάληπτες υδατοπτώσεις μέσα από μια σύντομη οδοιπορική διαδρομή. Ο ποταμός Σηπιάς δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα διασκορπίζοντας το νερό του στους ονειρεμένους καταρράκτες. Η κατάφυτη αυτή λίμνη είναι μεγάλης οικολογικής αξίας λόγω του πυκνού ελατοδάσους που την περιβάλλει και συνδυάζεται με τα σπάνιας ομορφιάς μαύρα πεύκα. Αφού περάσουμε από την γνωστή λουτρόπολη της Αιδηψού, θα καταλήξουμε στον Αγιόκαμπο από όπου και θα πάρουμε το πλοίο για να περάσουμε στη Γλύφα. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε το βράδυ στην πόλη μας. 
Περιλαμβάνονται
- Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
- Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία
- Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
- Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής
- Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα  
- Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται
- Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων και δραστηριοτήτων
- Δημοτικοί φόροι πόλεων, πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
- Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν)
- Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
- Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Τα παιδία έως 6 ετών είναι δωρεάν

MIRAMARE 4*
Το Miramare Hotel 4*, διαθέτει εστιατόριο με βεράντα και πανοραμική θέα προς τον Ευβοϊκό κόλπο και την ακτή της Ανατολικής Αττικής. Μπάρμπεκιου εστιατόριο γύρω από την πισίνα, pool-bar, 2 αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, 2 πισίνες με γλυκό νερό. Aσύρματη υπηρεσία Internet, γυμναστήριο, γήπεδο τένις, μπάσκετ, Aqua Park με νερουτσουλήθρες για παιδιά ως 12 ετών. Πλήρως ανακαινισμένα και εξοπλισμένα δωμάτια, το καθένα με ιδιωτικό μπαλκόνι ή βεράντα. Η διάταξη των κτιρίων είναι τέτοια ώστε τα περισσότερα δωμάτια να έχουν υπό γωνία θέα στη θάλασσα. Διαθέτουν ξύλινα έπιπλα, μπάνια επενδυμένα με μάρμαρο Σκύρου, ξύλινα κουφώματα και δάπεδα. Όλα είναι ευρύχωρα, φωτεινά και ευάερα ενώ είναι εξοπλισμένα με Α/C, δορυφορική τηλεόραση, χρηματοκιβώτιο, ψυγείο, σεσουάρ και διαθέτουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.