Πάσχα στη Ζάκυνθο

Οδικώς, 5 ημέρες

Ελλάδα-Ζάκυνθος

ΑΠΟ 320 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΥΛΛΗΝΗ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση νωρίς το πρωί.Με ενδιάμεσες στάσεις  διασχίζουμε την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία μέσω της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού, και με μία ωραία διαδρομή πάνω από την Γέφυρα Χαριλάου Τρικούπη περνάμε στην Πελοπόννησο.Φτάνουμε στο λιμάνι της Κυλλήνης όπου επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Ζάκυνθο.Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την όμορφη πρωτεύουσα του νησιού. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε να ανακαλύψουμε το κέντρο της πόλης της Ζακύνθου.Θα δούμε την  πλατεία Σολωμού, στο κέντρο της παράκτιας λεωφόρου Λομβάρδου (Στράτα Μαρίνα),που περιβάλλει τα νεοκλασικά κτίρια της Εθνικής Τράπεζας, του Μεταβυζαντινού Μουσείου, του Δημαρχείου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και  φιλοξενεί το άγαλμα του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Πηγαίνοντας προς το εσωτερικό της πόλης και μέσω ενός γραφικότατου πεζόδρομου συναντάμε καφετεριες, μπαρ και εστιατόρια με έντονη κίνηση. Φθάνοντας στη παραδοσιακή πλακόστρωτη πλατεία του Αγίου Μάρκου συναντάμε το νεοκλασικό κτίριο του Μαυσωλείου Σολωμού- Κάλβου και Επιφανών Ζακυνθινών καθώς επίσης τη Καθολική Εκκλησία του Αγίου Μάρκου και το παραδοσιακό ρολόι. Η καθολική εκκλησία ακολουθεί το παραδοσιακό πρότυπο, στοιχείο που δίνει μια μεγαλοπρέπεια και γοητεία στον επισκέπτη. Θα προσκυνήσουμε τον προστάτη του νησιού τον Άγιο Διονύσιο όπου φυλάσσεται και το ιερό του λείψανο. Το πανύψηλο καμπαναριό και η πληθώρα έργων τέχνης, εικόνων και τοιχογραφιών στο εσωτερικό της εκκλησίας πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.  Την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι και Ώρα 2.00. Θα παρακολουθήσουμε το αποκορύφωμα του Ζακυνθινού Μεγαλοβδόμαδου. Ο κόσμος, Ζακυνθινοί και επισκέπτες, συρρέουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου, στην πλατεία Σολωμού, απ όπου θα ξεκινήσει η -μοναδική στην Ορθοδοξία- λιτανεία του Εσταυρωμένου. Ο Μητροπολίτης, οι Ιερείς, οι Διάκονοι είναι ντυμένοι στα μαύρα τους άμφια και ο κόσμος αναμένει με αγωνία την έξοδο του Εσταυρωμένου από το ναό. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Το απόγευμα επιστροφή στο Ξενοδοχείο και ξεκούραση γιατί αναμένεται αφύπνιση νωρίς το ξημέρωμα.
3η ημέρα ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ - ΝΑΥΑΓΙΟ - ΒΟΛΙΜΕΣ
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου προαιρετικά, κατεβαίνουμε στις 4.00 περίπου το πρωί στην Μητρόπολη,  όπου γίνεται η έξοδος του χρυσωμένου και ξυλόγλυπτου Επιταφίου, ο οποίος επιστρέφει γύρω στις 5.30 στο ναό, όπου συνεχίζεται η Ακολουθία, που αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε.Ο ωραιότερος ύμνος "Τον Κύριον υμνείτε...", τονισμένος κι αυτός στη ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική, που ψάλλεται από όλο το λαό, και η ξακουστή " Gloria" (Γκλόρια) ή το "κομμάτι" και το σπάσιμο των πήλινων σταμνών από τις νοικοκυρές όλων των σπιτιών που διαδραματίζονται κατά την Πρώτη Ανάσταση, θα σας εντυπωσιάσουν.Επιστρέφουμε για ξεκούραση και μετά το  Πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για τον γύρο του νησιού.Πρώτη μας στάση το χωριό Μαχαιράδο όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Αγίας Μαύρας. Συνεχίζουμε για να προσκυνήσουμε το Μοναστήρι της Αναφωνήτριας με την θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου. Θα συνεχίσουμε με πανοραμική διαδρομή μέχρι την χιλιοφωτογραφημένη παραλία του Ναυαγίου. Στάση για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα από ψηλά και συνεχίζοντας διερχόμαστε από το χωριό Βολίμες στα βόρεια και περνάμε στην Ανατολική πλευρά του νησιού. Άφιξη στο Ξενοδοχείο το απόγευμα, χρόνος για ξεκούραση.Τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου, στις 11.15, θα παρακολουθήσουμε την  Ακολουθία στο Μητροπολιτικό Ναό, που, εν τω μεταξύ, έχει αλλάξει τελείως όψη, έχοντας ντυθεί στα κόκκινα. Στις 11.45 ξεκινά η Αναστάσιμη πομπή για την πλατεία Αγίου Μάρκου, όπου γίνεται η Ανάσταση. Το "Χριστός Ανέστη", από τα χείλη του Μητροπολίτη, ψαλλόμενο κι αυτό κατά την ιδιόμορφη ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική, μεταδίδει σ όλους τους χριστιανούς, που κατακλύζουν την πλατεία και τους γύρω χώρους, το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού, ενώ αμέσως μετά η Εικόνα της Ανάστασης, με τη συνοδεία πάντοτε των Ιερέων και της Φιλαρμονικής, επιστρέφει στο Μητροπολιτικό Ναό, όπου διαδραματίζονται τα του "Αρατε Πύλας...". Επιστροφή στο Ξενοδοχείο, Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΝΗ - ΜΠΟΧΑΛΗ - ΠΟΛΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψή στον ξακουστό λόφο του Στράνη πάνω από την πόλη της Ζακύνθου, εκεί όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον Εθνικό μας Ύμνο και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το προάστιο της Μπόχαλη με τον οικισμό γύρω από το Κάστρο και τη ωραία θέα που θα σας γοητεύσουν. Το μεσημέρι ακολουθεί Πασχαλινό εορταστικό Γλέντι και για το απόγευμα σας προτείνουμε μία βόλτα στα γραφικά στενάκια της πόλης όπου μπορείτε να προμηθευτείτε λαδοτύρι, χοιρομέρι και το περίφημο τοπικό κρασί.Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετική διασκέδαση με τη συνοδεία των ζακυνθινών καντάδων.Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΚΥΛΛΗΝΗ - ΠΑΤΡΑ - ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ζακύνθου από όπου θα πάρουμε το καράβι που θα μας μεταφέρει πίσω στην Κυλλήνη. Συνεχίζουμε για την Πάτρα όπου θα προσκυνήσουμε τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό της χώρας, τον Άγιο Ανδρέα. Ελεύθερος χρόνος στην Πλατεία Γεωργίου στο Κέντρο της Πάτρας για καφέ και με ενδιάμεσες στάσεις παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.
Περιλαμβάνονται: 
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελές  λεωφορείο όπως αναφέρεται στο αναλυτικά μας πρόγραμμα.
  • Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογό μας.
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας.
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής και  επαγγελματικής ευθύνης
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη- Ζάκυνθο-Κυλλήνη
  • Ότι αναφέρεται στο αναλυτικό έντυπο ή στο τιμοκατάλογο ως προσφορά ή Δώρο.
  • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται: 
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο και προαιρετικό
  • Φιλοδωρήματα  & αχθοφορικά
  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων αναψυχής  & αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο.