ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Σκανδιναβία-Κοπεγχάγη--Γκέτενμποργκ-Σουηδία

ΑΠΟ 679 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα : ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση το πρωί στις 06.30 στο αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” και απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Άφιξη και ξεκινάμε την γνωριμία μας με την πανέμορφη και την πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας. Η πόλη με το κοσμικό λιμάνι, τα γραφικά αρχοντικά, τα δεκάδες κανάλια της, τους προσεγμένους λιθόστρωτους δρόμους και τα καταπράσινα πάρκα είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την πλατεία Δημαρχείου, περνάμε από το Tivoli το δεύτερο παλαιότερο θεματικό πάρκο στον κόσμο που αποτελεί μια εμπειρία ζωής και κατευθυνόμαστε προς το παλάτι της Δυναστείας των Κρίστιαν “Christiansborg”, το πιο εντυπωσιακό από τα παλάτια της Κοπεγχάγης, που σήμερα φιλοξενεί την έδρα του Δανικού κοινοβουλίου. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας και επισκεπτόμαστε το Εθνικό μουσείο της Δανίας, όπου εκεί θα δούμε και θα μάθουμε τα πάντα γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό των Βίκινγκς. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το διάσημο Rundetaarn, τον κυκλικό πύργο που από την κορυφή του μπορούμε να θαυμάσουμε τη θέα ολόκληρης της πόλης. Τελειώνοντας, χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στο πολυτελές COPENHAGEN ISLAND 4* στο κέντρο της πόλης και τακτοποίηση στα δωμάτια. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το θεματικό πάρκο Tivoli που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο, λειτουργεί από το 1843 και είναι το δεύτερο παλαιότερο λούνα παρκ του κόσμου με περισσότερους από 4.5 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.Στο Τίβολι θα βρείτε ρόλερ κόστερ, καρουζέλ και πολλά ακόμα ψυχαγωγικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Από τα παιχνίδια του λούνα παρκ ξεχωρίζει το Rutschebanen, το ξύλινο ρόλερ κόστερ που λειτουργεί από το 1914 και είναι ένα από τα τελευταία, παγκοσμίως, του είδους του.
2η ημέρα 2η ημέρα : ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Θα επισκεφτούμε το Κάστρο του Rosenborg, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι του κέντρου της πόλης και φιλοξενεί ένα μουσείο με βασιλικές συλλογές, ενώ οι επισκέπτες του μπορούν να θαυμάσουν και τους εντυπωσιακούς κήπους του. Συνεχίζουμε με τα ανάκτορα Amalienborg, που αποτελούν τη χειμερινή κατοικία της Βασιλικής οικογένειας της Δανίας, όπου εκεί καθημερινά στις 12:00 πραγματοποιείται η εντυπωσιακή αλλαγή της βασιλικής φρουράς, που καθηλώνει το βλέμμα χιλιάδων επισκεπτών. Αναχωρούμε για το λιμάνι, όπου θα δούμε το διάσημο γλυπτό της μικρής γοργόνας. Φιλοτεχνημένη από τον Δανό καλλιτέχνη Edvard Eriksen το 1913, η Μικρή Γοργόνα είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι του Χ.Κρ. Άντερσεν. Μάλιστα, θεωρείται σύμβολο της πόλης, αν και οι περισσότεροι Δανοί τη θεωρούν... μικρή για σύμβολο. Επιστρέφοντας στο κέντρο της πόλης επισκεπτόμαστε τον καθεδρικό ναό (Vor Frue Kirke) μια εκκλησία που είναι αφιερωμένη στη Παναγία και εξωτερικά θυμίζει έντονα αρχαιοελληνικό ναό και την μαρμάρινη εκκλησία Frederiks Kirke ένα από τα πιο φωτογραφημένα μνημεία της πόλης με τον επιβλητικό της τρούλο με άνοιγμα 31 μέτρων και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της. Ελεύθερος χρόνος στο Nyhavn την πιο αναγνωρίσιμη και πολυφωτογραφημένη εικόνα της Κοπεγχάγης, με ένα συγκρότημα πολύχρωμων κτιρίων του 17ου αιώνα, που βρίσκονται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα. Εκεί βρίσκονται δεκάδες εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, όμως θα δείτε πολλούς Δανούς να απολαμβάνουν τις μπύρες τους καθισμένοι έξω, αδιαφορώντας για τον καιρό. Σε αυτό το σημείο της πόλης έζησε για περίπου 20 χρόνια και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γράφοντας μερικά από τα πιο διάσημα έργα του. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον πεζόδρομο Strøget, τον μεγαλύτερο εμπορικό πεζόδρομο της Ευρώπης και χωρίς αμφιβολία το μέρος στο οποίο χτυπάει η καρδιά της πόλης. Εκεί θα συναντήσετε εστιατόρια, μαγαζιά που πωλούν παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά, πολυτελή μαγαζιά γνωστών οίκων μόδας και μπαρ.
3η ημέρα 3η ημέρα : ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ / ΛΙΜΝΗ LYNGBY / ΠΕΡΙΟΧΗ CHRISTIANIA
Τη σημερινή ημέρα σας προτείνουμε μια εκδρομή στα σημαντικότερα κάστρα της Δανίας. Αρχικά θα μεταφερθούμε στο κάστρο Frederiksborg, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το πιο εντυπωσιακό κάστρο που υπάρχει και βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της Κοπεγχάγης. Οι εικόνες που θα αντικρίσουμε είναι μαγευτικές. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το κάστρο Kronborg, που είναι γνωστό από το έργο του Σαίξπηρ “Άμλετ”. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Χέλσινγκορ στα σύνορα της Δανίας με την Σουηδία και από το 2000 έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς. Το κάστρο έχει μεγάλη συμβολική σημασία για τους Δανούς και έπαιξε ρόλο-κλειδί στη ιστορία της βόρειας Ευρώπης από το 16ο έως το 18ο αιώνα. Έχει παραμείνει άθικτο έως σήμερα κι έχει μείνει γνωστό, γιατί ο Σαίξπηρ τοποθέτησε εκεί, στο κάστρο της Ελσινόρης, τα γεγονότα της τραγωδίας του, «Άμλετ». Στην περίπτωση που δεν προτιμάτε την επίσκεψη σε κάστρα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε μια χαλαρωτική μέρα στην πανέμορφη λίμνη Lyngby. Θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε σε μια βόλτα με κανό περνώντας μέσα από δάση, λιβάδια απολαμβάνοντας μια καταπληκτική βόλτα σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Κοπεγχάγη. Εναλλακτικά, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την “ελεύθερη” πόλη Christiania που ιδρύθηκε από μία ομάδα χίπηδων το 1971 και εκεί θα συναντήσετε μικρό-επιχειρήσεις όπως ξυλουργοί, σιδηρουργοί, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, γκαλερί, συναυλιακούς χώρους και τέλος ένα μικρό παζάρι με μικροαντικείμενα. Αυτός ο διαφορετικός τρόπος ζωής, οι χειροποίητες κατοικίες γεμάτες γκράφιτι, το πανέμορφο φυσικό τοπίο, συν το μυστήριο, καθώς απαγορεύονται οι φωτογραφίες, προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες καθημερινά.
4η ημέρα 4η ημέρα : ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ - ΜΑΛΜΕ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το Μάλμε, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Θα διασχίσουμε την εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα Øresund που συνδέει την Δανία με τη Σουηδία και θα φτάσουμε στο Mάλμε. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε τo περίφημο Turning Torso που βρίσκεται στις σύγχρονες παράκτιες συνοικίες, σχεδιασμένο από τον πασίγνωστο αρχιτέκτονα Santiago Calatrava και είναι το ψηλότερο κτίριο της Σουηδίας, την πλατεία Γερουσίας, το κάστρο του Malmö και την παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια. Τα τελευταία χρόνια έχει ιδρυθεί ένα πανεπιστημιακό κολέγιο (Malmo hogskola) και η πόλη προσπαθεί να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Ακόμη είναι γνωστή για τα εκτενή πάρκα, χώρους πρασίνου και θεωρείται ως ένα μοντέλο αειφόρου αστικής ανάπτυξης. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης με ειδικές γόνδολες. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την πόλη από μια διαφορετική οπτική γωνία και να ανακαλύψετε άλλες πτυχές της πόλης. Αργά το απόγευμα μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το βράδυ σας προτείνουμε νυχτερινή έξοδο στην πιο όμορφη πλατεία της πόλης Lilla Torg Square. Το όνομα της σημαίνει πολύ μικρή πλατεία. Αυτό όμως δεν της αφαιρεί την ομορφιά, ίσα ίσα την κάνει πιο σαγηνευτική. Εκεί θα βρείτε τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα σπίτια, που υπάρχουν σε κάθε Σκανδιναβική πόλη που σέβεται τον εαυτό της, αλλά και πολλά μαγαζιά για φαγητό και καφέ.
5η ημέρα 5η ημέρα : ΜΑΛΜΕ - ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, το Γκέτεμποργκ, γνωστό για τη θαλασσινή αύρα και τη μακραίωνη παράδοση στη ναυτιλία. Κλασικό κι εναλλακτικό ταυτόχρονα, το Γκέτεμποργκ θυμίζει ακουαρέλα με τα γαλήνια κανάλια του και τα νησιά-μικρά διαμαντάκια στο Αρχιπέλαγος της Βόρειας Θάλασσας. Αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Σουηδίας. Με την άφιξή μας, θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με το μουσείο τέχνης που βραβεύτηκε μουσείο της χρονιάς το 2018 και θα δούμε αριστουργήματα των Albert Edelfelt, Ernst Josephson, P.S. Krøyer και πολλών άλλων. Θα δούμε την γερμανική εκκλησία με τις 42 καμπάνες, το Universeum το μεγαλύτερο επιστημονικό κέντρο της Σκανδιναβίας. Εκεί θα συναντήσουμε τροπικά δάση, τεράστια ενυδρεία αλλά και συναρπαστικά πειράματα. Τέλος θα επισκεφτούμε τον πεζόδρομο της πόλης Ηaga το πρώτο προάστιο της πόλης που χρονολογείται από το 1648 και έχει τον τίτλο της πιο hipster γειτονιάς, περικλείοντας ταυτόχρονα μια τεράστια ιστορία. Η γοητεία της ξετυλίγεται νωχελικά με τα ξύλινα σπιτάκια του 19ου. Vintage κτίρια, καφέ, μοντέρνα καταστήματα και μπουτίκ αποτελούν αυτή την μαγευτική γειτονιά. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, τον Avenyn, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και το άγαλμα του Ποσειδώνα και το Konstmuseum. Στην οδό αυτή θα βρείτε πολλά μαγαζιά για φαγητό.
6η ημέρα 6η ημέρα : ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και για την τελευταία ημέρα σας προτείνουμε μια επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο του Γκέτεμποργκ. Ο Βοτανικός Κήπος προσφέρει μια τεράστια και εντυπωσιακή συλλογή φυτών και λουλουδιών και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε όλο το χρόνο. Με πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής. Εκεί θα συναντήσουμε θερμοκήπια με τη μεγαλύτερη συλλογή τροπικών ορχιδέων στη Σουηδία, σαρκοφάγα φυτά και το σπάνιο δέντρο του νησιού του Πάσχα, το οποίο εξαφανίζεται στο φυσικό του περιβάλλον. Στην κορυφή του κήπου στο Håberget μπορούμε να πάρουμε μια πανοραμική άποψη της πόλης από το πάρκο Slottsskogen ως το λιμάνι με το επιβλητικό κάστρο Älvsborgs Fästning. Το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήσης επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις και δίνοντας ραντεβού για το επόμενο ταξίδι
Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά.
Σύνολο φόρων +145 ευρώ

Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια 
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω 
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος. 
  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία 
  • Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο 
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα  
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται
  •  Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες. 
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.