Πάσχα στη Γεωργία - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

ΓΕΩΡΓΙΑ-Τιφλίδα-Τελάβι-Γκρέμι

ΑΠΟ 1260 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΤΙΦΛΙΔΑ - ΤΕΛΑΒΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  της Αθήνας και πτήση για Τιφλίδα. Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Τιφλίδας στις 4:30. Από το αεροδρόμιο θα αναχωρήσουμε για την πόλη Telavi/Τελάβι-το κέντρο της περιοχής Kakheti/Καχέτι, που απέχει 70 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Μια περιοχή της Γεωργίας γνωστή για τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα περίφημα κρασιά της.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Chateau Mere, που είναι και οινοποιείο, και ξεκούραση.
2η ημέρα ΤΕΛΑΒΙ - ΓΚΡΕΜΙ - ΝΕΚΡΕΣΙ - ΑΛΑΒΕΡΝΤΙ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ)
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιήγησή μας με  το μοναστήρι Nekresi,  μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στη Γεωργία. Το μοναστήρι  Nekresi ήταν ένα σημαντικό πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Gremi Archangels’ Church complex/ Εκκλησιαστικό συγκρότημα  Γκρέμι (συγκρότημα του 16ου αι. με τα γεωργιανά και περσικά στοιχεία), το οποίο από το 2007 προτάθηκε και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων υπό την προστασία της UNESCO. Ακολουθεί η επίσκεψη στα οινοτούνελ Kvareli, μήκους 7,7 χλμ, που αποτελούν την μεγαλύτερη αποθήκη κρασιών στην Γεωργία. Προαιρετική δοκιμή κρασιών.  Μεταφορά  στο ξενοδοχείο μας στο Τελάβι όπου θα μας μάθουμε την  γεωργιανή τέχνη του κρασιού μέσα στα παραδοσιακά  «κβεβρί». Πρόκειται για μεγάλα πήλινα σκεύη που θάβονται στη γη και  χρησιμοποιούνται για τη ζύμωση και την αποθήκευση του κρασιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δείπνο με ζωντανή μουσική.  Στις 22:30 θα μεταφερθούμε στο ναό Alaverdi/Αλαβέρντι (11ος αι.) - σύμβολο της ακμής του Γεωργιανού πολιτισμού. Θεωρείται ο δεύτερος ψηλότερος ναός ανάμεσα στους ορθόδοξους Ναούς στον κόσμο. Παρακολούθηση της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΤΕΛΑΒΙ - ΜΠΟΝΤΜΠΕ - ΣΙΓΝΑΓΙ
Πρωινό  και ξεκινάμε την ημέρα μας με μία επίσκεψη στο Bodbe/Μπόντμπε, το μοναστήρι της Αγ. Νίνω (4ος αι.), ένα από τα σημαντικά χριστιανικά κέντρα της Γεωργίας, όπου βρίσκεται ο τάφος της  Αγ. Νίνω, η οποία έφερε το χριστιανισμό στη Γεωργία τον 4ο αιώνα. Θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη  Σιγνάγι/Sighnaghi,  την ορεινή πολιτεία που χτίστηκε  στον 18ο αι. και περιβάλλεται από τείχος, που σε μέγεθος είναι δεύτερο στον κόσμο, μετά από το Σινικό τείχος της Κίνας. Θα απολαύσουμε τη θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Αλαζάνι. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην κωμόπολη Τσιναντάλι/ Tsinandali, όπου βρίσκεται η οιναποθήκη του 19ου αιώνα και θα δοκιμάσουμε κρασιά 7 ειδών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τελάβι, όπου θα λάβουμε μέρος στο  μαγείρεμα παραδοσιακού γλυκού churchkhela και του φαγητού khinkali, στο ψήσιμο του παραδοσιακού γεωργιανού ψωμιού, καθώς και σε γευσιγνωσία γεωργιανών κρασιών.  Παραδοσιακό, Γεωργιανό, εορταστικό, Πασχαλινό δείπνο με ζωντανή μουσική και διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΤΕΛΑΒΙ - ΑΧΑΛΤΣΙΧΕ - ΜΠΟΡΖΟΜΙ - ΡΑΜΠΑΤΙ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη Αχαλτσίχε.  Αχαλτσίχε σημαίνει "νέο κάστρο" και είναι μια μικρή πόλη στη νοτιοδυτική περιοχή της Γεωργίας. Βρίσκεται στις δύο όχθες ενός μικρού ποταμού Potskhovi , που χωρίζει την πόλη στην παλιά πόλη στα βόρεια και νέα στο νότο. Στο παλιό τμήμα της πόλης μπορεί κανείς να δει το μεγάλο κάστρο Rabati , που χτίστηκε από τους Οθωμανούς γύρω από ένα τζαμί, και την εκκλησία του Αγίου Ναυτικού. Επίσκεψη στο κάστρο Ραμπάτι το οποίο εκτείνεται σε επτά εκτάρια και περιλαμβάνει εκκλησία, τζαμί, συναγωγή και μιναρέ. Ακολουθεί επίσκεψη στο πάρκο μεταλλικού νερού Μπορζόμι, που χρονολογείται από το 1850, όπου θα απολαύσουμε την βόλτα μας.  Εδώ ανακαλύφθηκε η πρώτη πηγή του μεταλλικού νερού Μπορζόμι, που λένε ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.  Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο στο Αχαλτσίχε και χρόνος ελέυθερος. Το βράδυ δείπνο σε εστιατόριο κάτω από τα αστέρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 
5η ημέρα ΒΑΡΤΖΙΑ - ΚΕΡΤΣΒΙΣΙ - ΣΑΠΑΡΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε θα επισκεφτούμε το Monastery Sapara/ Μοναστήρι Σάπαρα (10ος αι.) - συγκρότημα τριγυρισμένο με δάση και βουνά.  Ακολουθεί το Khertvisi Fortress /Φρούριο του Κερτβίσι . Το φρούριο Khertvisi είναι ένα από τα παλαιότερα φρούρια στη Γεωργία και ήταν λειτουργικό σε όλη τη διάρκεια της γεωργιανής φεουδαρχικής περιόδου. Βρίσκεται στο Νότια Γεωργία, στην περιοχή Meskheti. Το φρούριο χτίστηκε αρχικά τον 2ο αιώνα π.Χ. Ο ναός χτίστηκε το 985 και οι σημερινοί τοίχοι χτίστηκαν το 1354. Όπως λέει ο θρύλος το φρούριο καταστράφηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο.  Ύστερα θα  φτάσουμε στη Vardzia/ Βάρτζια ,πόλη υπόσκαφη  στην αριστερή όχθη του ποταμού Mtkvari. Ιδρύθηκε το 12-13ο αι. κατά τη διάρκεια της βασιλείας της βασίλισσας Tamar. Αρχικά σχεδιάστηκε ως μια πόλη-φρούριο, αλλά αργότερα το συγκρότημα έγινε καλά υπερασπισμένο μοναστήρι, το οποίο είχε πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτική, πολιτιστική, εκπαιδευτική και πνευματική ζωή της χώρας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα ΓΚΟΡΙ - ΟΥΠΛΙΣΤΣΙΧΕ - ΜΤΣΧΕΤΑ - ΤΙΦΛΙΔΑ
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την πόλη Μτσχέτα (παλιά πρωτεύουσα της Ιβηρίας). Θα έχουμε ξενάγηση στον Svetitskoveli Cathedral/Ιερό καθεδρικό ναό Σβέτιτσκοβέλι (το σύμβολο του εκχριστιανισμού της Γεωργίας (ανοικοδομημένο μεταξύ 1010-1029) και στο Jvari Monastery/Μοναστήρι Τζβάρι (σταυρός) (6-7ος αι.). Και τα δύο ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομία της UNESCO.  Συνεχίζουμε για τον ορθόδοξο ναό Sioni of Ateni/Σιόνι Ατένι (7ος αι.) - με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και θα έχουμε ξενάγηση στο “Fortress ofGod”-Uplistsikhe/ Ουπλιστσίχε (φρούριο του Θεού) - αρχαίος υπόσκαφος οικισμός του 6ου-4ου αι. π.Χ. Θα έχουμε δείπνο σε ένα γραφικό εστιατόριο στο δρόμο προς την Τιφλίδα και θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά γεωργιανά φαγητά (Khinkali/Χινκάλι και Chacha/Τσάτσα). Διανυκτέρευση στην Τιφλίδα.
7η ημέρα ΤΙΦΛΙΔΑ
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Museum of Georgian Arts/Μουσείο της Γεωργιανής Τέχνης - όπου στον θησαυρό του μουσείου μπορούμε να δούμε τις αρχαίες εικόνες,  έργα γεωργιανού σμάλτου και άλλα έργα τέχνης. Θα ξεναγηθούμε στην παλιά και στην σύγχρονη  πόλη της  Τιφλίδας, που αποτελεί σύνθεση διάφορων και διαφορετικών  πολιτισμών. Εδώ συνδυάζονται  τα ευρωπαϊκά και ανατολικά στοιχεία  καταλήγοντας στο γεωργιανό πολιτισμό. Η αρμονική σύνδεση του παλιού και του  μοντέρνου δεν αφήνουν ψυχρό και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μόνο εδώ στην Τιφλίδα, σε μια γειτονιά της παλιάς πόλης μπορείς να δεις να συνυπάρχουν η ορθόδοξη  εκκλησία, η συναγωγή,  το τζαμί και η αρμένικη εκκλησία. Κάθε άνθρωπος στο δρόμο προσπαθεί να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Metekhi / Μετέχι (13ος. αι), το Φρούριο του Narikala/Ναρικάλα (4ος αι.), τα Sulphur Baths/Ιαματικά Λουτρά – αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Τιφλίδας, καθώς και των ξένων, τον Sioni Cathedral /Καθεδρικό ναό Sioni (6-7 ος αι.), όπου βρίσκεται ο σταυρός της Αγίας Νίνω και ο ήλος του Χριστού, την βασιλική Anchiskhati/Anchiskhati -6ος αι., ένα από τα παλαιότερα μνημεία του είδους των  βασιλικών ναών και το Georgian Museum of Arts/Γεωργιανό Μουσείο Τεχνών, την λεωφόρο Ρουσταβέλι με τα πολυτελή καταστήματα και τα επιβλητικά κτίρια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο κ.α.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση στην Τιφλίδα.
8η ημέρα ΤΙΦΛΙΔΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό σε πακέτο και μετάβαση στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας, για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικό εισιτήριο με Aegean Airlines
  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων.
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Τιφλίδα
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Τελάβι
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Αχαλτσίχε
  • Ημιδιατροφή (6 πρωινά και 6 δείπνα)
  • Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
  • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός & συνοδός.
Δεν περιλαμβάνονται: 
  • Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο.
  • Οινοπνευματώδη ποτά.
  • Τα έξοδα του μεσημεριανού.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό – προτεινόμενο.
Σημειώσεις:
  • Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες  πραγματοποίησης του ταξιδιού.
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.
  • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με  τις συνθήκες  που προκύπτουν.
  • Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό.
  • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Υπάρχει επιλογή αναχώρησης απο Θεσσαλονίκη (μέσω Αθηνών) με επιβάρυνση 80€ ανα άτομο