Πάσχα στη Benelux - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Ολλανδία-Λουξεμβούργο-Αμβέρσα-Ρότερνταμ-Βρυξέλλες-Βατερλώ-Γάνδη-Μπρυζ-Βέλγιο-Volendam-Ντέλφ-Χάγη-Άμστερνταμ-Ζάανσε Σάνς

ΑΠΟ 759 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βρυξέλλες. Ξεκινάμε την ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις, που είναι το σύμβολο της πόλης ,το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. 
2η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΑΤΕΡΛΩ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Νωρίς το πρωι θα κάνουμε Αναχωρούμε για το μνημείο του Βατερλό στο σημείο που έγινε η τελευταία μάχη του Ναπολέοντα Α΄ στις 18 Ιουνίου 1815 και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ευρώπης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το μικρότερο κρατίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λουξεμβούργο, θα διασχίσουμε τις Αρδέννες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα.. Στη περιήγηση μας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. 
3η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥΖ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Ξεκινάμε για την γραφική Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας. Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη. Εκεί θα δούμε έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρυζ. Θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, τη πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι της πόλης . Στην συνέχεια αργά το απόγευμα επιστροφή στις Βρυξέλλες. 
4η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΜΒΕΡΣΑ - ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ - ΝΤΕΛΦΤ - ΧΑΓΗ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για την Αμβέρσα, γνωστή ως «πόλη των διαμαντιών», καθώς πάνω από το 70% του συνόλου των διαμαντιών διακινούνται εκεί. . Έπειτα συνεχίζουμε για το Ρότερνταμ , στις εκβολές του ποταμού Ρήνου, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με τους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem & Erasmus. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη μεσαιωνική πόλη Ντελφτ, που αποτελεί την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο & μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Αναχώρηση για την πόλη της «Ειρήνης», Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης», τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή, καθώς και τη μεγαλύτερη και κοσμική παραλία της Ολλανδίας, Scheveningen. Τελικός προορισμός μας μία από τις πιο όμορφες πόλεις του Άμστερνταμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 
5η ημέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Άφιξη και επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης που «επιπλέει», τον παραδοσιακό “Μύλος του Rembrandt” στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», το επιβλητικό “Rijksmuseum”, η πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το «μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά» και ο «πλωτός» Κεντρικός Σταθμός. Θα θαυμάσουμε επίσης την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και την Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, θα νιώσουμε την ζωντάνια της πόλης στο γραφικό Ροκινκάι και θα καταλήξουμε στην μεγάλη πλατεία με την Λυρική Σκηνή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο απόγευμα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε στο Ρέικσμουζεουμ (Εθνικό Μουσείο) ή το Μουσείο Βαν Γκονγκ, ή να κάνετε μια βόλτα στην Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ, που είναι και η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά στην Ευρώπη. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικό περίπατο στην περίφημη συνοικία «Τα Κόκκινα Φανάρια» - Red Light District.
6η ημέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΖΑΑΝΣΕ ΣΑΑΝΣ - ΦΟΛΕΝΤΑΜ - ΜΑΡΚΕΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχωρούμε διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια. Στο φημισμένο & πανέμορφο χωριό Zaanse Schans θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα γραφικά ολλανδικά ψαροχώρια Φόλενταμ & Μάρκεν. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, θα επισκεφτούμε κι ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «Η Μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πώς παρασκευάζουν τα περίφημα ολλανδικά τυριά και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Επιστροφή στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Θεσ/νικη – Αθήνα – Βρυξέλλες | Άμστερνταμ – Αθήνα – Θεσ/νικη
  • 8kg χειραποσκευή & βαλίτσα 23kg. 
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων (Άμστερνταμ 4,5€ - Βρυξέλλες 4.25€ ανά άτομο τη διανυκτέρευση)
  • Περίπατος στη Red Light District «Τα κόκκινα φανάρια» 12€
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται