Παρίσι

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Παρίσι-Κρουαζιέρα Σηκουάνα-Πύργος του Άιφελ-Λούβρο-Κάστρο Σαντιγύ-Disneyland

ΑΠΟ 495 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ - ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΚΟΥΑΝΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’. Έλεγχος και πτήση για Παρίσι. Άφιξη στο αεροδρόμιο και γνωριμία με τους τοπικούς μας συνοδούς, τη Σοφία και το Γιώργο, οι οποίοι μένουν μόνιμα στο Παρίσι και θα μας ξεναγήσουν, φροντίζοντας να γνωρίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη φημισμένη πόλη και τις συνήθειες των Παριζιάνων. Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο θα πάρουμε τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες και θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια. Για την πρώτη βραδιά σας στο Παρίσι ελάτε προαιρετικά να ανακαλύψουμε μαζί τον λόφο της Μονμάρτης, μια από τις πιο γραφικές γειτονιές του Παρισιού και να κάνουμε μια μεγάλη βόλτα στα φωταγωγημένα μνημεία της πόλης. Θα δούμε το νοητό άξονα που συμπληρώνεται από τη Νέα αψίδα του Θριάμβου στην περιοχή La Defense, το κέντρο του Λούβρου, την αψίδα Καρουζέλ, τον Οβελίσκο του Λούξορ και την Αψίδα του Θριάμβου. Aν δεν σας ήταν αρκετή αυτή η περιήγηση μπορείτε να συνεχίσετε με μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα.
2η ημέρα ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΥΡΓΟΣ ΑΪΦΕΛ - ΒΕΡΣΑΛΙΕΣ
Μετά το πρόγευμά μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στα αναρίθμητα αξιοθέατα της πόλης του Φωτός. Θα θαυμάσουμε τα κοσμοπολίτικα Ηλύσια πεδία, τον περίφημο Πύργο του Άιφελ, το Γκραντ και το Πετί Παλαί χτισμένα ταυτόχρονα με την εντυπωσιακή γέφυρα του Τσάρου Αλεξάνδρου του 3ου, την πλατεία Ομονοίας, την όπερα Γκαρνιέ, ένα ακόμη εντυπωσιακό κτίριο, όπου θα δούμε την ξεχωριστή βασιλική είσοδο και τις προτομές των μεγάλων μουσικοσυνθετών, όπως του Μότσαρντ και του Μπετόβεν, την πολυτελή πλατεία Βαν Ντομ με την στήλη του Ναπολέοντα κατασκευασμένη από το μέταλλο των κανονιών, τα οποία του αντινάχτηκαν στη μάχη καθώς και το ξενοδοχείο RITZ, από όπου ξεκίνησε η μοιραία πορεία της πριγκίπισσας Ναϊάνας, την γέφυρα των ερωτευμένων (Πον Ντες Αρ), όπου συρρέουν οι ανά τον κόσμο ερωτευμένοι προκειμένου να κλειδώσουν την αγάπη τους πετώντας το κλειδί στα νερά του Σηκουάνα και το νησάκι Ιλ Ντε Λα Σιτέ όπου γεννήθηκε το Παρίσι. Θα καταλήξουμε στους κήπους του Λουξεμβούργου, όπου και θα κατέβουμε από το λεωφορείο προκειμένου να απολαύσουμε τους κήπους με το ομώνυμο παλάτι κτισμένο κατά παραγγελία της Μαρίας των Μεδίκων, στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε μπροστά από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης και περνώντας μέσα από την γειτονία των Λατίνων θα καταλήξουμε στην Παναγία των Παρισίων, η οποία αποτελεί την πιο γνωστή εκκλησία γοτθικού ρυθμού παγκοσμίως και θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της με τις εντυπωσιακές αντηρίδες και τα τεράστια Βιτρό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα περίφημα ανάκτορα των Βερσαλλιών. Εδώ θα ακούσουμε με λεπτομέρεια την πορεία του Βασιλιά Ήλιου και θα μάθουμε την ιστορία της δημιουργίας μιας ολόκληρης πόλης από το μηδέν. Αξίζει ακόμη μια επίσκεψη στους απέραντους και μοναδικά σχεδιασμένους κήπους, ενώ στο ανάκτορο μπορείτε να δείτε μεμονωμένα τα βασιλικά διαμερίσματα και την περίφημη αίθουσα των κατόπτρων. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στα Ηλύσια Πεδία. Θα ξεκινήσετε από την Αψίδα του Θριάμβου, όπου θα κατηφορίσετε τη φωταγωγημένη οδό με κατεύθυνση προς την πλατεία Ομονοίας. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανηφορήσουν και πάλι, ή να κατευθυνθούν προς το παγκοσμίου φήμης Budha bar. Όσοι πάλι το επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουνε την βόλτα, όπου περνώντας από την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής θα κατευθυνθείτε προς την Όπερα Γκαρνιέ, όπου και σας προτείνουμε να καθίσετε στο Καφέ της ειρήνης (Καφέ Ντε Λα Πε). το οποίο κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Γκαρνιέ.
3η ημέρα ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ - ΚΗΠΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Πρόγευμα και μετάβαση στο μουσείο του Λούβρου, στο μουσείο παγκόσμιας προβολής. Στην ξενάγησή μας θα δούμε στην ελληνική πτέρυγα την Αφροδίτη της Mήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, τις “Εργαστίνες”, την “Κενταυρομαχία”, κομμάτι από μετόπη του Παρθενώνα, το μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς κ.α. Προχωρώντας θα δούμε τον πιο διάσημο πίνακα του Ντα Βίντσι, την περίφημη Τζοκόντα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους Κήπους του Κεραμικού, τον άλλοτε βασιλικό κήπο του Λούβρου. Από εκεί, θα κατευθυνθούμε περπατώντας προς το Palais Royal, ένα ακόμα πολύ σημαντικό και ιστορικό κτίριο του Παρισιού κτισμένο από τον Καρδινάλιο Ρισελιε. Κατά την επίσκεψη αυτή θα περάσουμε το κτίριο από την εσωτερική του αυλή, όπου θα νιώσουμε πραγματικά πως βρισκόμαστε σε μια άλλη εποχή. Συνεχίζουμε την πορεία μας με μια επίσκεψη στις γκαλερί Vivienne και Colbert. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από σκεπαστούς διαδρόμους, περιτριγυρισμένους από πολυτελείς boutique και καφέ. Η βόλτα μας θα καταλήξει στο ιστορικό κτίριο της όπερας Γκαρνιέ, την οποία σας προτείνουμε να επισκεφτείτε. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1861, προορισμένη να γίνει η έδρα της όπερας του Παρισιού. Το θέατρο αποκαλείται και Opera Garnier, καθώς ήταν η πρωταρχική λυρική σκηνή στο Παρίσι. Τελειώνοντας, χρόνος ελεύθερος για αγορές στα πολυκαταστήματα Galleries Lafayette και Printemps. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο εξ ιδίων. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο φημισμένο καμπαρέ Λίντο.
4η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ - DISNEY - MIDNIGHT IN PARIS
Τη σημερινή ημέρα σας προτείνουμε με την καθοδήγηση του συνοδού μας να αφιερώσετε στον κόσμο των ονείρων της Disney. Αφήστε να σας συναρπάσουν τα χρώματα, η χαρούμενη μουσική, τα φαντασμαγορικά θεάματα, οι επιβλητικές παρελάσεις όλων των ηρώων της Disney. Σας προτείνουμε να ζήσετε στην εποχή του Φαρ Ουέστ με τα ποταμόπλοια και τα φαράγγια, να περιπλανηθείτε με το τρενάκι του Ιντιάνα Τζόουνς, να επισκεφθείτε το νησί των πειρατών με τους κρυμμένους θησαυρούς και τα μυθικά παζάρια. Γευματίστε εξ’ιδίων σε ένα από τα 29 εστιατόρια και επισκεφθείτε τον μαγικό κόσμο της Κοιμωμένης, του Πινόκιο και του Πήτερ Παν, της Χιονάτης και των επτά Νάνων. Ταξιδέψτε στο VISIONARIUM με τον Ιούλιο Βερν και ριψοκινδυνέψτε ένα ταξίδι μεταξύ μετεωριτών και διαστημοπλοίων στο STAR TOUR. Μετά την επιστροφή στο Παρίσι, προτείνουμε μια νυχτερινή βόλτα, το “Midnight in Paris”, εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία του Γούντι Άλεν. Θα συναντηθούμε στην πλατεία Δημοκρατίας και από εκεί θα περπατήσουμε προς την πλατεία της Βαστίλης. Θα περάσουμε και μέσα από το Μαραί, προκειμένου να δούμε και την πλατεία Ντε Βο, την οποία λίγοι τουρίστες φτάνουν να δουν. Από την πλατεία της Βαστίλης σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα γύρω στενά όπου θα βρείτε αναρίθμητα μπαράκια και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο εξ ιδίων,
5η ημέρα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ : ΝΟΡΜΑΝΔΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ / ΚΑΣΤΡΟ ΣΑΝΤΙΓΥ
Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι. Για τη σημερινή ημέρα σας προτείνουμε 2 εκδρομές. Η πρώτη, κοντά στο Παρίσι, στις νορμανδικές ακτές, πρώτο τουριστικό θέρετρο των Παριζιάνων. Θα ανακαλύψετε μέσα από μια μοναδική διαδρομή την πανέμορφή και κοσμοπολιτική Ντοβίλ, την Τρουβίλ και το παραδοσιακό, γραφικό ψαροχώρι Ονφλέρ. Η δεύτερη στο κάστρο Σαντιγύ. Είναι Χτισμένο μέσα σε ένα μεγάλο δάσος και περιτριγυρισμένο από λίμνη και τάφρο, κάνει τον επισκέπτη να νιώθει ότι βρίσκεται στον 18ο αιώνα. Η βιβλιοθήκη του Κάστρου φιλοξενεί μία μεγάλη συλλογή αυθεντικών χειρόγραφων βιβλίων, ενώ θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουμε πίνακες μεγάλης αξίας. Εδώ, ο μεγάλος μάγειρας Βιτέλ έκανε την περίφημη Σαντιγύ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Παρίσι.
6η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Την τελευταία ημέρα μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας πριν τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  1. Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  2. Διαμονή στο Παρίσι στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  3. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  4. Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  5. Συνοδός του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης


Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, δημοτικός φόρος, είσοδοι μουσείων, εισιτήρια Disney και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.