ΠΑΡΙΣΙ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Παρίσι-Πύργος του Άιφελ--Λουξεμβούργο-Ντιναντ-Βρυξέλλες-Κρουαζιέρα Σηκουάνα-Γάνδη-Μπρυζ

ΑΠΟ 615 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ - ΠΑΡΙΣΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 18.30, έλεγχος και πτήση για Παρίσι. Άφιξη και γνωριμία με τον τοπικό συνοδό και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Στη διαδρομή θα πάρουμε κάποιες πρώτες απαραίτητες πληροφορίες για την φημισμένη αυτή πόλη. Διανυκτερεύουμε για να είμαστε έτοιμοι και ξεκούραστοι την επόμενη ημέρα για μια μοναδική περιήγηση!
2η ημέρα 2η ημέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΥΡΓΟΣ ΑΪΦΕΛ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας στα αναρίθμητα αξιοθέατα της πόλης του Φωτός. Θα θαυμάσουμε τα κοσμοπολίτικα Ηλύσια πεδία, τον περίφημο Πύργο του Άιφελ, το Γκραντ και το Πετί Παλαί χτισμένα ταυτόχρονα με την εντυπωσιακή γέφυρα του Τσάρου Αλεξάνδρου του 3ου, την πλατεία Ομονοίας, την όπερα Γκαρνιέ, ένα ακόμη εντυπωσιακό κτίριο, όπου θα δούμε την ξεχωριστή βασιλική είσοδο και τις προτομές των μεγάλων μουσικοσυνθετών, όπως του Μότσαρντ και του Μπετόβεν, την πολυτελή πλατεία Βαν Ντομ με την στήλη του Ναπολέοντα κατασκευασμένη από το μέταλλο κανονιών που αντινάχτηκαν στη μάχη, το ξενοδοχείο RITZ, από όπου ξεκίνησε η μοιραία πορεία της πριγκίπισσας Ναϊάνας, την γέφυρα των ερωτευμένων (Πον Ντες Αρ), όπου συρρέουν οι ανά τον κόσμο ερωτευμένοι για να κλειδώσουν την αγάπη τους πετώντας το κλειδί στα νερά του Σηκουάνα και το νησάκι Ιλ Ντε Λα Σιτέ όπου “γεννήθηκε” το Παρίσι. Θα καταλήξουμε στους κήπους του Λουξεμβούργου και θα κατέβουμε από το λεωφορείο για να τους απολαύσουμε, με το ομώνυμο παλάτι κτισμένο κατά παραγγελία της Μαρίας των Μεδίκων. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε μπροστά από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης και περνώντας μέσα από την γειτονιά των Λατίνων θα καταλήξουμε στην Παναγία των Παρισίων, η οποία παρόλη την πρόσφατη πυρκαγιά, συνεχίζει να αποτελεί την πιο γνωστή εκκλησία γοτθικού ρυθμού παγκοσμίως. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στα Ηλύσια Πεδία. Θα ξεκινήσετε από την Αψίδα του Θριάμβου, όπου θα κατηφορίσετε τη φωταγωγημένη οδό με κατεύθυνση προς την πλατεία Ομονοίας. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανηφορήσουν και πάλι, ή να κατευθυνθούν προς το παγκοσμίου φήμης Budha bar. Συνεχίστε την βόλτα, περνώντας από την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, κατευθυνθείτε προς την Όπερα Γκαρνιέ και καθίστε στο Καφέ της ειρήνης (Καφέ Ντε Λα Πε).
3η ημέρα 3η ημέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ - ΚΗΠΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - LA DEFENSE - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΚΟΥΑΝΑ
Πρόγευμα και μετάβαση στο μουσείο του Λούβρου. Θα δούμε στην ελληνική πτέρυγα την Αφροδίτη της Mήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, τις “Εργαστίνες”, την “Κενταυρομαχία”, κομμάτι από μετόπη του Παρθενώνα, το μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς κ.α. Προχωρώντας θα δούμε τον πιο διάσημο πίνακα του Ντα Βίντσι, την περίφημη Τζοκόντα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους Κήπους του Κεραμικού, τον άλλοτε βασιλικό κήπο του Λούβρου. Από εκεί, θα κατευθυνθούμε περπατώντας προς το Palais Royal, ένα ακόμα πολύ σημαντικό και ιστορικό κτίριο του Παρισιού, χτισμένο από τον Καρδινάλιο Ρισελιε. Κατά την επίσκεψη αυτή θα περάσουμε το κτίριο από την εσωτερική του αυλή, όπου θα νιώσουμε πραγματικά πως βρισκόμαστε σε μια άλλη εποχή. Συνεχίζουμε την πορεία μας με μια επίσκεψη στις γκαλερί Vivienne και Colbert. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από σκεπαστούς διαδρόμους, περιτριγυρισμένους από πολυτελείς boutique και καφέ. Η βόλτα μας θα καταλήξει στο ιστορικό κτίριο της όπερας Γκαρνιέ, την οποία σας προτείνουμε να επισκεφτείτε.Τελειώνοντας, χρόνος ελεύθερος για αγορές στα πολυκαταστήματα Galleries Lafayette και Printemps. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο εξ ιδίων. Το βραδυ ελάτε προαιρετικά να ανακαλύψουμε μαζί τον λόφο της Μονμάρτης, μια από τις πιο γραφικές γειτονιές του Παρισιού και να κάνουμε μια μεγάλη βόλτα στα φωταγωγημένα μνημεία της πόλης. Θα δούμε το νοητό άξονα που συμπληρώνεται από τη Νέα αψίδα του Θριάμβου στην περιοχή La Defense, το κέντρο του Λούβρου, την αψίδα Καρουζέλ, τον Οβελίσκο του Λούξορ και την Αψίδα του Θριάμβου. Aν δεν σας ήταν αρκετή αυτή η περιήγηση μπορείτε να συνεχίσετε με μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα.
4η ημέρα 4η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΝΤΙΝΑΝΤ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Έχοντας πάρει μια καλή δόση από την “πόλη του Φωτός” αναχωρούμε για ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λουξεμβούργο. Φθάνοντας, θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και σήμερα αποτελεί ένα από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών και τραπεζικών ιδρυμάτων. Μεταξύ άλλων θα δούμε, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα με την απροκάλυπτη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής και την κεντρική πλατεία ‘των όπλων’ - Place d’Armes. Στην επόμενη διαδρομή θα διασχίσουμε τον Βελγικό νότο, μέσα από μια κεντρική πεδιάδα με καταπράσινες εκτάσεις, γραφικά χωριουδάκια και μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στην Βαλλώνια θα οδηγήσει σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις, την Ντινάντ, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στον ποταμό Λέσσε. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς τις Βρυξέλλες, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων του νοτιοανατολικού Βελγίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και με την καθοδήγηση του συνοδού της εκδρομής απολάυστε μια βραδινή βόλτα στην φημισμένη πόλη.
5η ημέρα 5η ημέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Ένα καλό πρόγευμα στο ξενοδοχείο και άλλη μια μοναδική ημέρα αρχίζει! Θα ξεκινήσουμε με μια πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα του Βελγιου όπου θα δούμε το Atomium, τα Βασιλικά Παλάτια του Λακεν με τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, τον Γιαπωνέζικο Πύργο με την Κινέζικη Παγόδα, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας Γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, την Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, την ‘Ευρωπαϊκή Γειτονιά’, την Αψίδα του Θριάμβου και θα καταλήξουμε στην Grand Place, μια από τις πιο όμορφες πλατειές της Ευρώπης με το Δημαρχείο και τα σπίτια των συντεχνιών.Το υπολοιπο της ημερας ειναι στη διαθεση σας.Αξιοποιηστε το,διαλεγοντας επισκεψεις στο Μουσειο μουσικων οργανων,στο Parlamentarium,στο Μini Europe,στο Βελγικο κεντρο κινουμενων σχεδιων,στο Μουσειο φυσικων επιστημων, η ανεβαινοντας στο Αtomium.
6η ημέρα 6η ημέρα: ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥΖ
Αν νομίζετε πως δεν υπάρχουν άλλα όμορφα μέρη σε αυτές τις περιοχές, περιμένετε το τέλος της σημερινής ημέρας. Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για για τη Γάνδη. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλεως, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο, το ναό του Αγ. Νικόλα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη διάσημη Μπρυζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Μια πόλη, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Μεταξύ άλλων, το πάρκο με τη ‘Λίμνη της Αγάπης’, το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, ο Ναός της Παναγίας, η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το διοικητήριο, και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες
7η ημέρα 7η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τελευταία μας ημέρα σήμερα, οπότε ο χρόνος είναι στη διάθεσή σας για να τον αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Ο συνοδός μας είναι εκεί για να σας παρέχει κάθε απαραίτητη πληροφορία. Ανακαλύψτε το Μουσείο μουσικών οργάνων (κορυφαίο του είδους στον κόσμο), το μουσείο Καλών Τεχνών η το μουσείο των κόμικς. Απολαύστε μια τελευταία βόλτα στο κέντρο της Βελγικής πρωτεύουσας και μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τις διάσημες βελγικές σοκολάτες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλων για την πτήση της επιστροφής.
Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά. Σύνολο φόρων +145 ευρώ

Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια 
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω 
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  •  Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία - Διατροφή στο ξενοδοχείο  
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται -
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες. 
Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.