Παρίσι-Λονδίνο

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Γαλλία-Παρίσι-Disneyland-Λονδίνο-Αγγλία

ΑΠΟ 599 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΡΙΣΙ (ΜΠΩΒΑΙ) - PARIS BY NIGHT
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση για τη γαλλική πρωτεύουσα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για όσους επιθυμούν προαιρετικά, μπορούν να συμμετέχουν στο Paris By Night Τour για να θαυμάσουμε τη μοναδική πόλη, φωταγωγημένη. Θα απολαύσουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Σηκουάνα όπου θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και θα ανακαλύψουμε τη μυστηριακή ατμόσφαιρα στο εορταστικό βραδινό Παρίσι. Στη συνέχεια διασχίζοντας την φωταγωγημένη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων θα κατευθυνθούμε για την ανάβαση στο ψηλότερο φυσικό σημείο της πόλης, το λόφο της Μονμάρτρης, όπου κυριαρχεί η βασιλική Σακρ Κερ, η πλατεία των υπαίθριων ζωγράφων και η οικία του Σαλβατόρ Νταλί, γνωρίζοντας ένα μέρος της νυχτερινής ζωής της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και θα αρχίσουμε την πανοραμική μας περιήγηση από τη δυτική αριστοκρατική πλευρά της πόλης και φυσικά από το πιο αντιπροσωπευτικό της αξιοθέατο, τη σιδηρά κυρία, la dame de fer όπως την αποκαλούν οι Γάλλοι. Πύργος του Άιφελ λοιπόν και ευκαιρία να βγάλουμε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες κάνοντας τη στάση μας στην πλατεία του Τροκαντερό. Θα περάσουμε από την πλατεία του αστέρα (place étoile), στο μέσο της οποίας φιλοξενείται η Αψίδα του θριάμβου (arc de Triomphe) και αποτελεί αφετηρία της πολυτραγουδισμένης λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων (Champs Élysées). Θα δούμε το μικρό και μεγάλο παλάτι (Petit et Grand Palais), θα διασχίσουμε την πιο εντυπωσιακή γέφυρα του Παρισιού, αυτή του Αλέξανδρου του Γ’ (Pont Alexandre III),θα θαυμάσουμε το μνημείο των απoμάχων και τον τάφο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Φτάνοντας στην πλατεία Ομονοίας (place de la Concorde) θα δούμε τον οβελίσκο του Λούξορ, τις μπαρόκ φοντάνες του Bernini, τον κήπο του Κεραμεικού και το γαλλικό κοινοβούλιο. Προσεγγίζοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης θα περάσουμε από το ναό της Μαρίας της Μαγδαληνής, την όπερα Garnier, την πλατεία Βαντόμ (Vendôme), έχοντας πάρει μόνο μια μικρή γεύση της απερίγραπτης ομορφιάς της πόλης. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τον προαύλιο χώρο του περίφημου μουσείου του Λούβρου, θαυμάζοντας τόσο την αρχιτεκτονική του κτιρίου όσο και την εντυπωσιακή πυραμίδα του αρχιτέκτονα Ming Pei. Ακολουθώντας τον ποταμό Σηκουάνα (la Seine) θα οδηγηθούμε προς το νησάκι της πόλης (île de la cité), πόλο έλξης για τους απανταχού επισκέπτες, αφού εκεί φιλοξενείται η λαβωμένη, αλλά πάντα επιβλητική Παναγία των Παρισίων (Notre Dame), ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής. Θα συνεχίσουμε με το ιστορικό πανεπιστήμιο της Σορβόνης για να φθάσουμε στο Πάνθεον, σημείο ταφής των επιφανέστερων Γάλλων, όπως ο Βίκτωρ Ουγκώ, ο Εμίλ Ζολά και το ζεύγος Κιουρί. Ακολούθως θα θαυμάσουμε τους κήπους, αγαπημένο σημείο των καλλιτεχνών και τα ανάκτορα του Λουξεμβούργου, χτισμένα στα πρότυπα της ιταλικής αναγέννησης, όπου στεγάζεται η Γερουσία της Γαλλίας καθώς επίσης τον ναό του Αγίου Σουλπικίου. Η κατασκευή του ναού χρονολογείται από το 13ο αιώνα, ενώ το νέο κτίριο θεμελιώθηκε το 1646 και μετά από εργασίες 140 ετών ολοκληρώθηκε, με τη διώροφη πρόσοψη και τις τρεις κιονοστοιχίες να συνιστούν το επίκεντρο της προσοχής στη συνολική αισθητική. Έπειτα θα οδηγηθούμε στη γειτονιά Σαιν Ζερμαίν με τα δημοφιλή καφέ ντε Μαγκό (deux Magots) και ντε Φλορ (de flore) , αλλά και το ναό του Αγίου Γερμανού και θα καταλήξουμε σε ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο, το μουσείο Ορσαί (Orsay), με την πλουσιότερη συλλογή έργων της περιόδου του Ιμπρεσιονισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα ΠΑΡΊΣΙ - ΛΟΎΒΡΟ - ΜΟΥΣΕΊΟ ΑΡΩΜΆΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΝΆΡ - ΠΤΉΣΗ ΓΙΑ ΛΟΝΔΊΝΟ
Πρωινό και αναχώρηση για τη ξενάγηση μας στο μουσείο του Λούβρου. Σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε μοναδικά εκθέματα από διαφορετικές περιόδους και πολιτισμούς. Αφροδίτη της Μήλου, Νίκη της Σαμοθράκης και Μόνα Λίζα μπορεί να αποτελούν τρία από τα πιο ηχηρά ονόματα του μουσείου, αλλά ακόμα 35.000 εκθέματα έχουν την τιμητική τους μέσα στον υπέροχο αυτό χώρο, μεταξύ των οποίων μοναδικοί πίνακες από την αναγέννηση, το νεοκλασικισμό και την περίοδο του ρομαντισμού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ (Fragonard), που στεγάζεται σε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της «Πόλης του Φωτός» και στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, όπως η Μαρία Κάλλας. Μυηθείτε στα μυστικά της αρωματοποιίας και εμπιστευθείτε την όσφρησή σας για τις αγορές σας. Στην συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για το Λονδίνο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.
4η ημέρα ΛΟΝΔΊΝΟ - ΞΕΝΆΓΗΣΗ ΠΌΛΗΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ - LONDON BY NIGHT
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την Βρετανική πρωτεύουσα από το αριστοκρατικό προάστιο Σάουθ Κένσινγκτον, όπου θα θαυμάσουμε τα ογκώδη, επιβλητικά μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστημών, Βικτωρίας και Αλβέρτου. Θα δούμε το μνημείο αφιερωμένο στον πρίγκιπα Αλβέρτο και το Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Νάιτσμπριντζ με τα καλόγουστα πολυκαταστήματα Χάροντς και Χάρβεϊ Νίκολς. Διασχίζοντας την Park Lane, θα δούμε την Marble Arch και το αριστοκρατικό Mayfair. Συνεχίζουμε προς την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, και περνάμε από το Ουέστμινστερ με την πλατεία Κοινοβουλίου, όπου δεσπόζουν τα αγάλματα Εθνικών Ηρώων, το κτίριο του Κοινοβουλίου και το Αβαείο. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Βρετανικό Μουσείο, όπου θα επισκευτούμε την πτέρυγα με τα περίφημα και μοναδικά γλυπτά του Παρθενώνα. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης & μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε μια προαιρετική περιήγηση διάρκειας 4 ωρών στο νυχτερινό Λονδίνο (έξοδα ατομικά). Θα περπατήσουμε στο κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης του Λονδίνου και θα δούμε το West End με τα υπέροχα musical, το Soho με τα σκοτεινά και ιδιαίτερα σοκάκια, την China Town, την Leicester Square, την πλατεία όπου λαμβάνουν χώρα οι πρεμιέρες Χολιγουντιανών υπερπαραγωγών κλπ. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για μια νυχτερινή περιήγηση στον Τάμεση με στάσεις για φωτογραφίες στα ωραιότερα ορόσημα της πόλης, όπως τα London Eye, Big Ben, Millennium Bridge, Saint Paul’s, More London Place, Tower Bridge, Shard. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ. Διανυκτέρευση
5η ημέρα ΕΚΔΡΟΜΉ ΣΤΗΝ ΟΞΦΌΡΔΗ (90 χλμ.) & ΣΤΡ ΆΤΦΟΡΝΤ ΑΠ ΌΝ ΕΙΒ ΌΝ (86 χλμ.) - ΛΟΝΔΙΝΟ (150χλμ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και για όποιον επιθυμεί προαιρετικά θα αναχωρήσουμε για την κομητεία του Μπακιγχαμσάιρ. Πρώτος μας σταθμός θα είναι η Οξφόρδη, πασίγνωστη πανεπιστημιούπολη, θεμέλιο της Αγγλοσαξονικής εκπαίδευσης και σκέψης. Θα επισκεφθούμε κολλέγια όπως το Balliol, που από το 1263 έχει τη φήμη των πιο πολιτικά ενεργών φοιτητών, έως το πασίγνωστο από τις ταινίες του Harry Potter, Christchurch College. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τα χωριά των Cotswolds, το χαρακτηριστικότερο δείγμα της Αγγλικής επαρχίας, στην περιοχή των Μidlands, θα φτάσουμε στο πανέμορφο και γραφικό Στράτφορντ άπον Έιβον, κτισμένο στις όχθες του Έιβον, την πόλη που γεννήθηκε ο θεατροφιλόσοφος Σαίξπηρ. Οι γραφικές όχθες του ποταμού, τα βικτωριανά σοκάκια, τα ξυλόγλυπτα σπίτια που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, η εκκλησία της Αγίας Τριάδας όπου έχει ταφεί ο Σαίξπηρ, θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς της επίσκεψης μας. Αξίζει ένας περίπατος στα μικρά στενά σοκάκια, με τα χαρακτηριστικά σπίτια ή μια επίσκεψη στο γενέθλιο σπίτι του Σαίξπηρ και το Βασιλικό θέατρο. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
6η ημέρα ΛΟΝΔ ΊΝΟ - ΕΛΕ ΎΘΕΡΗ ΗΜ ΈΡΑ - ΠΤ ΉΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦ ΉΣ
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μία τελευταία βόλτα. Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής για Θεσσαλονίκη.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Paris by Night: 35 € Ενήλικας / 30 € Παιδί Οξφόρδη & Στράτφορντ απόν Έιβον : £ 65 ενήλικας, £ 40 παιδί London by Night: £ 40 ενήλικας / £ 20 παιδί ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επιτρεπτά όρια αποσκευών 20kg/ανά επιβάτη & μια μικρή χειραποσκευή

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Αεροπορικά εισιτήρια με βάση τις αναγραφόμενες πτήσεις.
- Αποσκευή 20kg & χειραποσκευή 8kg ανα άτομο
- Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό ή ημιδιατροφή όπου αναγράφεται.
- Εκδρομές - περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Τις μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
- Έμπειρο αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
- Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται είσοδος.
- Οι φόροι διαμονής των ξενοδοχείων.
- Είσοδοι πόλεων (check point) όπου αναγράφεται.
- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.