Παρίσι Like a Local 6, 7, 8 ημέρες (D)

Αεροπορικώς, 6,7,8 ημέρες

Παρίσι-Συνοικία Λε Μαραί--Νορμανδία---Πλατεία Ομονοίας-Petit Palais-Grand Palais-Ηλύσια Πεδία-Κρουαζιέρα στον Σηκουάνα-Γαλλία

ΑΠΟ 500 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Απευθείας πτήση για το Παρίσι
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και απευθείας πτήση για το Παρίσι. Μετά τις διατυπώσεις και την παραλαβή των αποσκευών μας, συνάντηση με τον τοπικό μας συνοδό. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς μας στο ξενοδοχείο, θα λάβετε τις αρχικές πληροφορίες για τον προορισμό και τις καθημερινές δραστηριότητες. Τακτοποίηση στο δωμάτιο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση
2η ημέρα Ξενάγηση πόλης & Paris By Night με κρουαζιέρα στο Σηκουάνα
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε την Παναγία των Παρισίων και το ιστορικό πανεπιστήμιο της Σορβόνης, για να φθάσουμε στο Πάνθεον, σημείο ταφής των επιφανέστερων Γάλλων. Ακολούθως, θα θαυμάσουμε τους κήπους και τα ανάκτορα του Λουξεμβούργου, όπου στεγάζεται η Γερουσία της Γαλλίας. Έπειτα, θα οδηγηθούμε στη γειτονιά Σεν Ζερμέν με τα δημοφιλή καφέ ντε Μαγκό και ντε Φλορ, αλλά και τον ναό του Αγίου Γερμανού. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από το μουσείο Ορσέ, την πανέμορφη γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ΄, το Μέγαρο των Απομάχων, τον τάφο του Ναπολέοντα Α ́ για να ολοκληρώσουμε την πορεία μας με το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Πύργο του Άιφελ. Συνεχίζοντας τη ξενάγησή μας, θα θαυμάσουμε την Πλατεία του Αστέρα, όπου κυριαρχεί η μεγαλύτερη σε όγκο Αψίδα θριάμβου στον κόσμο. Στην πλατεία Ομόνοιας θα δούμε το γαλλικό κοινοβούλιο, τον οβελίσκο του Λούξορ, τις μπαρόκ Φοντάνες του Μπερνίνι, τους κήπους του Κεραμικού και τον Πορτοκαλεώνα. Προσεγγίζοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης, θα περάσουμε από τον ναό της Αγίας Μαγδαληνής και την Όπερα Γκαρνιέ, την Εθνική Ακαδημία της Μουσικής και την πλατεία Βαντόμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε έναν νυχτερινό γύρο πόλης (προαιρετικά) με μια μοναδική κρουαζιέρα μιας ώρας στο Σηκουάνα και ανάβαση στο υψηλότερο φυσικό σημείο της πόλης, τον λόφο της Μονμάρτης, όπου κυριαρχεί η βασιλική Σακρ Κερ, η πλατεία των υπαίθριων ζωγράφων και η οικεία του Σαλβαδόρ Νταλί.
 
 
3η ημέρα Walking Tour στο ιστορικό κέντρο (Ηλύσια Πεδία, Grand Palais, Petit Palais, Πλατεία Ομονοίας, Αιγυπτιακός Οβελίσκος, Κήποι Κεραμικού, Αψίδα του Θριάμβου του Καρουζέλ) & Μουσείο του Λούβρου
Πρωινό και στη συνέχεια θα απολαύσουμε ένα μοναδικό walking tour σε σημεία ενδιαφέροντος του ιστορικού κέντρου της πολης. Θα θαυμάσουμε την πανέμορφη Αψίδα του Θριάμβου του Καρουζέλ η οποία χτίστηκε μεταξύ του 1806 και 1808 για να τιμήσει τις στρατιωτικές νίκες του Ναπολέοντα. Στη συνέχεια  περπατώντας ανάμεσα στα δέντρα και στα λουλούδια των πανέμορφων κήπων του Κεραμεικού (Jardin de Tuileries), που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το Μουσείο Λούβρου, θα φτάσουμε στην ωραιότερη πλατεία  της Γαλλίας την Πλατεία Ομονοίας (Place de la Concorde). Η “Πλατεία Ομονοίας” με την διόλου τυχαία ονομασία, είναι η μεγαλύτερη και ίσως η πιο ιστορική πλατεία του Παρισιού. Τοποθετείται στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού μεταξύ των Κήπων του Κεραμεικού και των Ηλυσίων Πεδίων, προσφέροντας απερίγραπτη και περίοπτη θέα προς την Αψίδα του Θριάμβου. Έχει συνολική έκταση περίπου 20 στρεμμάτων, ενώ το οκταγωνικό σχήμα της αποτελεί καινοτομία της εποχής που κατασκευάστηκε. Στο βάθος της ιστορίας της περίφημης αυτής πλατείας, υπάρχουν μέχρι και Αιγυπτιακές πτυχές με την γενναιόδωρη προσφορά του αντιβασιλέα της Αιγύπτου το 1831, ο οποίος πρόσφερε στον Λουδοβίκο Φίλιππο τρεις οβελίσκους αλλά μόνο ένας μεταφέρθηκε στο Παρίσι. Ο Αιγυπτιακός Οβελίσκος των 3200 ετών, από το ναό του Ραμσή ΙΙ στη Θήβα της Αιγύπτου εγκαταστάθηκε στο κέντρο της Πλατείας Ομονοίας. Στέκεται σε ύψος 23 μέτρων, συντελείται από ροζ γρανίτη και έχει βάρος 230 τόνων. Ο οβελίσκος, ο οποίος έχει ονομαστεί και “Καρφίτσα της Κλεοπάτρας” φέρει  στην επιφάνειά του ιερογλυφικά που απεικονίζουν τη βασιλεία του Φαραώ Ραμσή ΙΙ & Ραμσή. Στη συνέχεια συνεχίζουμε τη βόλτα μας προς τα Ηλύσια Πεδία όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το Grand Palais και το Petit Palais. Έπειτα για αυτούς που το επιθυμούν προαιρετικά μπορούν να συμμετέχουν στην ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων τη διάσημη Τζοκόντα, την Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης, όπως επίσης την ελληνική, την ρωμαϊκή, και ένα μέρος της αιγυπτιακής πτέρυγας. Επίσης θα θαυμάσουμε τους μοναδικούς πίνακες του “David” και του “De la Croix”. (Δήλωση συμμετοχής με την κράτηση σας) Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για αγορές και βόλτα στην πανέμορφη πόλη.
 
4η ημέρα Παρίσι – Hμερήσια εκδρομή στην Νορμανδία «Παριζιάνικη Ριβιέρα»
Πρωινό. Σήμερα σας προτείνουμε μία ανεπανάληπτη ολοήμερη εκδρομή στο βορειοδυτικό άκρο της Γαλλίας, τη Νορμανδία. Πρώτος σταθμός μας η πόλη της Ντοβίλ και στη συνέχεια η Τρουβίλ, δύο από τις πιο διάσημες παραλιακές πόλεις και από τα πιο γνωστά παραθεριστικά κέντρα στη Μάγχη. Συνεχίζοντας, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, θα φθάσουμε στην Ονφλέρ, γνωστή σαν η «Ανθισμένη Πόλη». Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Παρίσι, περνώντας δίπλα από τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης.
 
5η ημέρα Παρίσι – Walking Tour Like a Local (Πλατεία Βαστίλης, συνοικία Μαραί, Συνοικία των Λατίνων, Άγιος Σουλπίκιος)
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για να περπατήσετε στη μοναδική αυτή πόλη, να επισκεφτείτε τα μοναδικά καφέ και τα εκπληκτικά πολυκαταστήματα της. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να περιηγηθείτε σ’ ένα πολύ όμορφο και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης, την Πλατεία της Βαστίλης. Σύμβολο της αυθαιρεσίας και της καταπίεσης, κατελήφθη από τον επαναστατημένο λαό του Παρισιού στις 14 Ιουλίου 1789. Η ημερομηνία της πτώσης της καθιερώθηκε από το 1880 ως εθνική γιορτή της Γαλλίας. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στην πανέμορφη συνοικία Μαραί που περικλείει την πλατεία Βοζ με το σπίτι του Βίκτωρ Ουγκώ και θα καταλήξουμε στη συνοικία των Λατίνων. Η γειτονιά αυτή φιλοξένησε τους μεγαλύτερους διανοούμενους της εποχής, οι οποίοι απολάμβαναν τον καφέ τους στα διάσημα μαγαζιά της περιοχής. Έπειτα, θα μεταφερθούμε στο φημισμένο ναό του Αγίου Σουλπικίου. Η κατασκευή του ναού χρονολογείται από το 13ο αιώνα, ενώ το νέο κτίριο θεμελιώθηκε το 1646 και μετά από εργασίες 140 ετών ολοκληρώθηκε. Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ και ο ποιητής Κάρολος Μποντλέρ βαφτίστηκαν εδώ, ενώ εδώ έγινε κι ο γάμος του Βίκτωρος Ουγκώ με την Αντέλ Φουσέ. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε για τη διασκέδαση σας την περιοχή του Μαραί ή της Συνοικία των Λατίνων.
 
6η ημέρα Παρίσι – Hμερήσια εκδρομή στο μαγικό κόσμο της DISNEYLAND PARIS
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη χώρα του παραμυθιού, την εξωπραγματική Disneyland (εισιτήρια εξ ιδίων). Εκεί θα ζήσουμε στιγμές χαράς στα θεάματα και στα διάφορα παιχνίδια του πάρκου. Ελευθερώστε το μικρό παιδί που κρύβετε μέσα σας απολαμβάνοντας τα χρώματα και τις φιγούρες που μας μεγάλωσαν. Ζήστε για λίγο στην εποχή του Φαρ Ουέστ με τα ποταμόπλοια και τα φαράγγια, επισκεφθείτε το νησί των πειρατών με τους θησαυρούς και τα μυθικά παζάρια. Γευματίστε σε ένα από τα 29 εστιατόρια και επισκεφθείτε τον μαγικό κόσμο της Ωραίας Κοιμωμένης, της Χιονάτης και των επτά νάνων, του Πινόκιο και του Πήτερ Παν. Ταξιδέψτε στο Visionarium με τον Ιούλιο Βερν, ριψοκινδυνέψτε ένα ταξίδι μεταξύ μετεωριτών και διαστημοπλοίων στο Star Tour. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
 
7η ημέρα Eλεύθερη ημέρα στο Παρίσι στη διάθεση σας
Πρωινό. Ελεύθερη μέρα για αγορές, περιπάτους, επισκέψεις σε μουσεία ή χώρους ανάλογα με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Το βράδυ συμπληρώστε την βόλτα σας παρακολουθώντας το υπερθέαμα των γνωστών καμπαρέ Μουλέν Ρουζ.
 
 
8η ημέρα Παρίσι – Πτήση επιστροφής
Πρωινό. Το μεσημέρι, μετάβαση στο αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση της επιστροφής μας γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.
 
 
Σημαντικές Σημειώσεις για την εκτέλεση του προγράμματος:
  • Στην 6ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιούνται οι 5η και 7η ημέρα του προγράμματος.
  • Στην 7ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 7η ημέρα του προγράμματος.
  • Η σειρά εκτέλεσης του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του
 
Η τιμή περιλαμβάνει :
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AIR FRANCE και της TRANSAVIA από Θεσσαλονίκη
  • Μια αποσκευή 23kg και μια χειραποσκευή 8kg ανά άτομο ΑIR FRANCE
  • Μια αποσκευή 15kg και μια χειραποσκευή 8kg ανά άτομο TRANSAVIA
  • 5, 6 ή 7 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MERCURE PARIS PORTE DE VERSAILLES EXPO 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, μετακινήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Wi-fi στο πούλμαν κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
  • Ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης BASIC
  • ΦΠΑ
 
ΔΕΝ περιλαμβάνει :
  • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό
  • Φόρους αεροδρομίων και επίναυλους καυσίμων (165 €)
  • Εισόδους σε μουσεία, αξιοθέατα, πάρκα, θεάματα κτλ
  • Δημοτικό διαμονής 2,88 € ανά άτομο ανά διανυκτέρευση πληρωτέα στη reception του ξενοδοχείου
  • Προσωπικά έξοδα
 
Προαιρετικές υπηρεσίες :
  • Για την ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου το κόστος εισόδου είναι 50 € για ενήλικες και 35 € για παιδιά έως 12 ετών. Στις τιμές περιλαμβάνεται σύστημα ενοικίασης  ακουστικών.  (Δήλωση συμμετοχής με την κράτηση σας)
  • Εισιτήριο εισόδου στη Disneyland 130 € ενήλικας & 120 € παιδί 2-12 ετών  (Δήλωση συμμετοχής με την κράτηση σας)
  • Ημερήσια εκδρομή στη Νορμανδία 70 € ενήλικας 50 € παιδί 2-12 ετών
  • Paris by night Tour & Κρουαζιέρα στο Σηκουάνα 50 € ενήλικας 30 € παιδί 2-12 ετών
  • Walking Tour Like a Local (Πλατεία Βαστίλης, συνοικία Μαραί, Συνοικία των Λατίνων, Άγιος Σουλπίκιος) 15 € ενήλικας 8 € παιδί 2-12 ετών
  • Εxtra Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με κάλυψη συνοδού  20 € ενήλικας 20 € παιδί 2-12 ετών