Παρίσι 7 ηµέρες - 15 Αύγουστος (Βερσαλλίες, Disneyland, Κάστρο Σαντιγί)

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Παρίσι-Νορμανδία-πλατεία Βαστίλης -Βερσαλλίες-Λούβρο

ΑΠΟ 649 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη –Αλεξανδρούπολη (οδικώς) - Πτήση απευθείας για Παρίσι
Αναχώρηση το πρωί από Θεσσαλονίκη και μετάβαση με λεωφορείο για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης (πτήση μεσημέρι).Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση. Το βράδυ θα περπατήσουμε στην  Σανζ Ελιζέ  θαυμάζοντας την εντυπωσιακή λεωφόρο των Ηλύσιων Πεδίων.
2η ημέρα Παρίσι – ξενάγηση πόλης - Λούβρο
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΜΑΣ ξενάγησή μας θαυμάζοντας τα κοσμοπο-λίτικα Ηλύσια πεδία, το Γκραντ και το Πετί Παλαίχτισμένα ταυτόχρονα με την εντυπωσιακή γέφυρα του Τσάρου Αλεξάνδρου του 3ου, την πλατεία Ομονοίας, την Όπερα Γκαρνιέ, ένα ακόμη εντυπωσιακό κτίριο, όπου θα δούμε την ξεχωριστή βασιλική είσοδο και τις προτομές των μεγάλων μουσικοσυνθετών, όπως του Μότσαρτκαι του Μπετόβεν, την πολυτελή πλατεία Βαν Ντομ με την στήλη του Ναπολέοντα, την γέφυρα των ερωτευμένων (Πον Ντες Αρ), όπου οι ερωτευμένοι για να κλειδώσουν την αγάπητους πετάνε το κλειδί στα νερά του Σηκουάνακαι το νησάκι Ιλ Ντε Λα Σιτέ. Θα καταλήξουμεστους κήπους του Λουξεμβούργου με το ομώνυμο παλάτι κτισμένο κατά παραγγελίατης Μαρίας των Μεδίκων, το πανεπιστήμιο της Σορβόννης και θα καταλήξουμε στην Παναγίατων Παρισίων, η οποία αποτελεί την πιο γνωστή εκκλησία γοτθικού ρυθμού παγκοσμίως καιθα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της με τις εντυπωσιακές αντηρίδες και τα τεράστια Βιτρό. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο μοναδικό αρχιτεκτονικό κόσμημα της πόλης, το πύργο του Eiffel.Ακολουθεί το Μουσείο του Λούβρου με προαιρετική επίσκεψη (εισιτήριο εξ'ιδίων, ρωτήστε μας για την αγορά τους). Θα εντυπωσιαστούμε από την είσοδό του την ογκώδη πυραμίδα από γυαλί που κατασκευάστηκε το 1989 με σκοπό του διάσημου αρχιτέκτονα Pei να εισχωρεί το φως του ήλιου μέχρι το υπόγειο. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε παγκόσμια αριστουργήματα τέχνης, στο τμήμα αρχαιοτήτων ελληνικών καιρωμαϊκών, υπάρχουν πάνω από 300 ελληνικάαρχαία έργα τέχνης, εκεί σε προνομιακή θέσηστην κορυφή μιας σκάλας θα θαυμάσουμετην Νίκη της Σαμοθράκης, στη συνέχεια τηνΑφροδίτη της Μήλου, τον «Ηρακλή και ο ταύροςτης Κρήτης» (από το ναό του Δία στην Ολυμπία),τις Εργαστίνες και την Κενταυρομαχία (τμήματατου Παρθενώνα). Τα δύο περίφημα γλυπτάτου Μιχαήλ Αγγελου «Ο Θνήσκων» και «Ο Επαναστατημένος» Σκλάβος. Επίσης θα δούμε από κοντά την αινιγματική Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το πρώτο έργο τέχνης μου μπήκε στα ανάκτορα τον 16ο αιώνα και σήμερα ο ακριβότερος πίνακας του κόσμου,καθώς και τον πίνακα «Η Σχεδία της Μέδουσας» του Ζαν Λουι Τεοντόρ και τον υπέροχο πίνακα «Η στέψη του Ναπολέοντα και της Ιωσηφίνας» του Νταβίντ και πολλούς ακόμη πολύτιμους πίνακες Ιταλικής, Γαλλικής και Φλαμανδικής σχολής κα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθεροςχρόνος. Το βράδυ θα περπατήσουμε στην  ΣανζΕλιζέ  θαυμάζοντας την εντυπωσιακή λεωφόροτων Ηλύσιων Πεδίων.
3η ημέρα Παρίσι - Βερσαλλίες
Το σημερινό πρωινό αφιερώνεται σε έναν απότους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Παρισιούκι όχι άδικα. Το Ανάκτορο και το Πάρκο των Βερσαλλιών -που χτίστηκαν κατόπιν εντολήςτου Λουδοβίκου του 13ου– όχι μόνο ανήκουν ανάμεσα στα Μνημεία Παγκόσμιας ΠολιτιστικήςΚληρονομιάς της UNESCO, αλλά αποτελούν ένααπό τα πιο σπουδαία ανάκτορα του κόσμου,σύμβολο της πιο εντυπωσιακής μορφής που πήρε ποτέ η λέξη πολυτέλεια. Το ανάκτορο έκτασης 63.154 τ.μ. περιλαμβάνει 700 δωμάτια και περισσότερα από 10.000 έργα τέχνης, ενώοι περίφημοι Κήποι των Βερσαλλιών είναι έναμοναδικό θαύμα κηπουρικής αρχιτεκτονικής που θα σας συναρπάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα γνωρίσετε το Παρίσι από μια διαφορετική όψη, την μοναδική οπτική γωνία που μας προσφέρει μια προαιρετική κρουαζιέραμε τα  ‘’bateaux mouches ‘’ στα φωτισμένα ιστορικά κτίρια του Παρισιού (κρουαζιέρα στο Σηκουάνα). Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα Παρίσι - Επίσκεψη στην Disney
Πρωινό. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε γιατη χώρα του παραμυθιού, την εξωπραγματική Disney (εισιτήρια εξ' ιδίων). Εκεί θα ζήσουμε στιγμές χαράς στα θεάματα και στα διάφορα παιχνίδια του πάρκου. Ελευθερώστε το μικρό παιδί που κρύβετε μέσα σας απολαμβάνοντας τα χρώματα και τις φιγούρες που μας μεγάλωσαν.Ζήστε για λίγο στην εποχή του Φαρ Ουέστ μετα ποταμόπλοια και τα φαράγγια, επισκεφθείτετο νησί των πειρατών με τους θησαυρούς καιτα μυθικά παζάρια. Γευματίστε σε ένα απότα 29 εστιατόρια και επισκεφθείτε τον μαγικό κόσμο της Ωραίας Κοιμωμένης, της Χιονάτης και των 7 νάνων, του Πινόκιο και του Πήτερ Παν.Ταξιδέψτε στο Visionarium, με τον Ιούλιο Βερν,ζήστε την εμπειρία ενός αστρικού ταξιδιού,μεταξύ μετεωριτών και διαστημοπλοίων στο STAR TOUR.Αργά το απόγευμα αναχώρηση και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Παρίσι - Ρομαντικές συνοικίες (Πλατεία Βαστίλης - Μαραί - Καρτιέ Λατέν –Μονμάρτη)
Πρωινό και μέρα ελεύθερη για να περπατήσετε στη μοναδική αυτή πόλη, να επισκεφτείτετα μοναδικά ‘’καφέ’’ και τα εκπληκτικά πολυκαταστήματα της. Για τους υπόλοιπους προτείνουμε να γνωρίσετε ένα πολύ όμορφο και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης, την Πλατεία της Βαστίλης. Σύμβολο της αυθαιρεσίας και της καταπίεσης, κατελήφθη από τον επαναστατημένο λαό του Παρισιού στις 14 Ιουλίου 1789. Ο διοικητής της, Λονέ,είχε διατάξει να πυροβολήσουν κατά του λήθους που την πολιορκούσε. Η ημερομηνίατης πτώσης της Βαστίλης, που σήμαινε για τη Γαλλία το τέλος της βασιλικής αυθαιρεσίας,καθιερώθηκε από το 1880 ως εθνική γιορτή τηςΓαλλίας. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στην πανέμορφη συνοικία Μαραί που περικλείει την πλατεία Βοζ με το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκώ και θα καταλήξουμε στην συνοικία των Λατίνων.Δαιδαλώδη δρομάκια, αμέτρητες μπιστρό και καφετέριες συνθέτουν ένα μοναδικό μποέμ σύνολο. Ύστερα θα ακολουθήσει ανάβαση στο ψηλότερο φυσικό σημείο της πόλης, το λόφο της Μονμάρτης, όπου κυριαρχεί η βασιλική ΣακρΚερ, η πλατεία των υπαίθριων ζωγράφων και ηοικία του Σαλβατόρ Νταλί.Προσθέστε στη μέρα σας και τις περίφημες παριζιάνικες αγορές που δίνουν πολλές εναλλακτικές για κάθε budget. Στη λεωφόρο Haussmann, τα διάσημα πολυκαταστήματα –ναοί της μόδας, Les Galleries Lafayette, αλλά και το Les Printemps προσφέρονται για αγορές αξιοποιώντας τις εκπτωτικές κάρτες που σας έχουμε δώσει, ή απλά, window shopping.
6η ημέρα Παρίσι - Νορμανδία (Όνφλερ, Ντοβίλ, Tροβίλ) (προαιρετική εκδρομή)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Για όσους το επιθυμούν σας προτείνουμε  μία ολοήμερη εκδρομή στην υπέροχη Νορμανδία. Πρώτος μας σταθμός η παραμυθένια Ντoβίλ, γνωστή ως «Μονακότου Βορρά», παλιό αριστοκρατικό θέρετρο όπου σώζονται εξαίσια σπίτια. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Τέλος σας συνιστούμε μια φωτογραφία στην διάσημη παραλία της πόλης όπου έχουν γυριστεί πολλές γαλλικές και διεθνής ταινίες. Στην συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν και διασχίζοντας την Τρουβίλ, αγαπημένη πόλη των ιμπρεσιονιστών,θα πάρουμε την Cote Fleurie, μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή και θα φθάσουμε στο παλιό ψαράδικό χωριό των Βίκινγκς, την Honfleur, μία ιστορική περιοχή αμφιθεατρικάχτισμένη γύρω από το λιμανάκι, σημείο εκκίνησης όλων των μεγάλων θαλασσοπόρων της Γαλλίας. Χρόνος ελεύθερος για αγορές, φαγητό και καφέ. Επιστροφή στο Παρίσι.
7η ημέρα Παρίσι - Κάστρο Σαντιγί -Θεσσαλονίκη - (Αλεξανδρούπολη οδικώς)
Μετά το πρόγευμα κι έχοντας έτοιμες τις αποσκευές μας, αναχωρούμε για τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού μας προτού καταλήξουμε στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα. 43 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού,στην πόλη Σαντιγί, βρίσκεται το ομώνυμο κάστρο (Château de Chantilly) που θα θαυμάσουμε εξωτερικά, ένα ιστορικό μνημείο, αριστούργηματου αρχιτέκτονα Ζαν Ωμπέρ. Γεμάτοι όμορφες εικόνες παίρνουμε την πτήση για Θεσσαλονίκη. Με ενδιάμεσες στάσεις επιστροφή οδικώς για Αλεξανδρούπολη.

Απευθείας Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη 10/08 και επιστροφή Θεσσαλονίκη 16/08

Πτήσεις με την εταιρία charter Enter Air
Αναχώρηση 10/08 Αλεξανδρούπολη – Παρίσι : 14:00 - 17:15
Επιστροφή 16/08 Παρίσι – Θεσσαλονίκη : 22:00 - 02:15 (17/08)


Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια, charter πτήση με την εταιρία Enter air,  Αλεξανδρούπολη - Παρίσι - Θεσσαλονίκη στις 10-16/08 και Θεσσαλονίκη - Παρίσι - Αλεξαν/πολη στις 17-23/08.
  • Αποσκευή 20Kg + Χειραποσκευή για κάθε άτομο.
  • Πολυτελές λεωφορείο για την εκτέλεση του προγράμματος της εκδρομής.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Έμπειρος συνοδός- αρχηγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης.
  • Μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και το αντίθετο.
  • Πανοραμική ξενάγηση πόλης
  • Εκδρομή μισής ημέρας στις Βερσαλλίες.
  • Ημερήσια εκδρομή στη Disneyland  (μόνο η μεταφορά,τα εισιτήρια  εισόδου τα αγοράζετε επί τόπου)
  • Ημερήσια εκδρομή στο Κάστρο Σαντιγί

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Τέλη διαμονής. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου: Περίπου 3€ ή 4€ ανά άτομο /νύχτα.
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ:100€.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στοαναλυτικό πρόγραμμα.
  • Εισόδους μουσείων, θεαμάτων, εισιτήριο Disney,διασκεδάσεις, γεύματα & δείπνα, κρουαζιέρες κ.λ.π.Ζητήστε μας να σας κλείσουμε ότι επιθυμείτε.
  • Προαιρετική εκδρομή Νορμανδία προαγορά στογραφείο μας ενήλικας 40€, παιδί 25€.  (αγορά κατά τηδιάρκεια της εκδρομής ενήλικας 50€  παιδί 2-12 ετών 35€). Min συμμετοχών 30 άτομα.
  • Προαιρετικό By Night Μονμάρτη & Κρουαζιέρα στον Σηκουάνα: 30€.
  • Προαιρετική επίσκεψη στο Λούβρο: 30€ (Συμπεριλαμβάνεται εισιτήριο και ξεναγός).
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιούλόγω ασθένειας COVID19: 20€ (με τις σημερινές τιμές των ασφαλίστρων).Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.