Παρίσι – Γενεύη – Μιλάνο 6 μέρες Πάσχα (Ζ)

Οδικό Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Ζάγκρεμπ-Συνοικία Λε Μαραί-Λούβρο-Παρίσι--Μιλάνο-Βερόνα-Τεργέστη-Λιουμπλιάνα-Outlet Marne Le Valais

ΑΠΟ 349 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Ζάγκρεμπ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για Ζάγκρεμπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
2η ημέρα Ζάγκρεμπ – Λιουμπλιάνα – Τεργέστη – Βερόνα.
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Λιουμπλιάνα. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Συνεχίζουμε για την Τεργέστη, την  Αρχόντισσα της Αδριατικής αλλά και το πρώτο μεγάλο λιμάνι της Ιταλίας που είναι ένα ολοζώντανο μνημείο νεότερης ιστορίας και επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων. Άφιξη και θα δούμε την ελληνική εκκλησία της Τεργέστης, τον Άγιο Νικόλαο, το ονομαζόμενο Canal Grande, τον ναό του Αγίου Αντωνίου, τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Τριάδος. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ρομαντική Βερόνα. Άφιξη στην πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ που είναι στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
3η ημέρα Βερόνα – Περιήγηση πόλης – Μιλάνο – Περιήγηση πόλης – Γενεύη.
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από την κεντρική Πλατεία Μπρα, θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Ελεύθερος χρόνος και αργότερα θα αναχωρήσουμε για το Μιλάνο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και αμέσως θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο. Πρώτα, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της πόλης, τον περίφημο Ντουόμο, χτισμένο στα πρότυπα της γοτθικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στη γκαλέρια Βιττόριο Εμμανουέλε Β΄ με τις πολυτελείς μπουτίκ και τα σικ εστιατόρια, αφιερωμένη στον πρώτο βασιλιά της ομόσπονδης Ιταλίας. Ολοκληρώνουμε τη ξενάγηση μας στην ξακουστή Σκάλα του Μιλάνο, ίσως το θέατρο με την καλύτερη ακουστική στον κόσμο. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για την μαγευτική Γενεύη που συνδυάζει την γαλλική φινέτσα με τον Ελβετικό δυναμισμό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
3η ημέρα Γενεύη – Ξενάγηση πόλης – Παρίσι
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη, η οποία εκτείνεται από την άκρη της ομώνυμης λίμνης και περιβάλλεται από τις οροσειρές του Ιούρα και των Άλπεων της Σαβοΐας. Θα επισκεφτούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, την παλιά πόλη, το άνθινο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955, το ψηλότερο σιντριβάνι του οποίου ο πίδακας νερού φτάνει τα 140 μέτρα ύψος καθώς και το Δημαρχείο που γράφτηκε η πρώτη Συνθήκη της Γενεύης αλλά και το καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου που χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Χρόνος ελεύθερος στην πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Παρίσι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας
5η ημέρα Παρίσι – Ξενάγηση πόλης.
Πρωινό και ξεκινάμε με την πανοραμική μας ξενάγηση από την μοναδική Αψίδα του Θριάμβου, το σύμβολο της περιόδου του Μεγάλου Ναπολέοντα, η οποία και είναι αφετηρία των μεγάλων λεωφόρων της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Trocadero, ένα εκπληκτικό μπαλκόνι με μοναδική θέα στο Πύργο του Άιφελ . Στο χώρο αυτό, φωτογραφίζονται όλοι οι επισκέπτες με φόντο τον μοναδικό Eiffel, ενώ την ίδια στιγμή τοπικοί καλλιτέχνες και μουσικοί προσφέρουν οπτικά και μουσικά θεάματα στους τουρίστες. Πολύ κοντά, στους κήπους του Trocadero, ακριβώς απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ, το Aquarium de Paris φιλοξενεί 43 ενυδρεία με περισσότερα από 10.000 ψάρια, συμπεριλαμβανομένων 25 καρχαριών, με την πισίνα αφής, τα δύο σινεμά, τα ποικίλα θεάματα που μπορείτε να επισκεφτείτε. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ και ψώνια στο κοσμοπολίτικο Παρίσι.
 
6η ημέρα Παρίσι – Λούβρο - Συνοικία Λε Μαραί - Outlet Marne Le Valais – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης για να επισκεφτούμε  το πιο λαμπρό μουσείο του κόσμου, το  ανάκτορο του Λούβρου που θα εντυπωσιαστείτε από την είσοδό του, την ογκώδη πυραμίδα από γυαλί που κατασκευάστηκε το 1989 με σκοπό του διάσημου αρχιτέκτονα Pei να εισχωρεί το φως του ήλιου μέχρι το υπόγειο.  Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ξενάγησή μας, με επίσημο τοπικό ξεναγό και με ακουστικά για καλύτερη παρακολούθηση,  θα θαυμάσουν, παγκόσμια αριστουργήματα τέχνης στο τμήμα αρχαιοτήτων ελληνικών και ρωμαϊκών όπου εκτίθενται  πάνω από 300 ελληνικά αρχαία έργα τέχνης.  Εκεί σε προνομιακή θέση στην κορυφή μιας σκάλας θα θαυμάσουμε την Νίκη της Σαμοθράκης, στη συνέχεια την Αφροδίτη της Μήλου, τον «Ηρακλή και ο ταύρος της Κρήτης» (από το ναό του Δία στην Ολυμπία), τις Εργαστίνες και την Κενταυρομαχία (τμήματα του Παρθενώνα). Τα δύο περίφημα γλυπτά του Μιχαήλ Αγγελου «Ο Θνήσκων» και «Ο Επαναστατημένος» Σκλάβος. Επίσης θα δούμε από κοντά την αινιγματική Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το πρώτο έργο τέχνης μου μπήκε στα ανάκτορα τον 16ο αιώνα και σήμερα ο ακριβότερος πίνακας του κόσμου, καθώς και τον πίνακα «Η Σχεδία της Μέδουσας» του Ζαν Λουι Τεοντόρ και τον υπέροχο πίνακα «Η στέψη του Ναπολέοντα και της Ιωσηφίνας» του Νταβίντ και πολλούς ακόμη πολύτιμους πίνακες Ιταλικής, Γαλλικής και Φλαμανδικής σχολής κα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την γοητευτική παριζιάνικη συνοικία Λε Μαραί. Στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα, βρίσκεται το διάσημο Centre Georges Pompidou στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο Σύγχρονης & Μοντέρνας Τέχνης. Περπατώντας προς την αριστοκρατική Πλατεία των Βοσγίων, ανάμεσα σε μερικά από τα πιο παλιά αρχοντικά, θα συναντήσετε και το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκό. Καφές σε ένα από τα μοδάτα καφέ του Μαραί, βόλτα στη Ρου ντε Ριβολί, ή εξόρμηση στην αριστερή όχθη του Σεν Μισέλ. Στα μικρά μπιστρό της περιοχής γύρω από τη Νοτρ Νταμ μπορείτε να γευτείτε εξαίσιο φοντί τυριών και λαχταριστές κρεμμυδόσουπες συνοδεία φρέσκου μποζολέ. Πέρα από τα κρουασάν και τις τάρτες, μια επίσκεψη στο καταφύγιο όλων των βιβλιόφιλων, Shakespeare and Company, θα σας κάνει να γευτείτε το πιο ρομαντικό πρόσωπο του Παρισιού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Outlet Marne Le Valais που έχει πάνω από 190 επώνυμα μαγαζιά με ρούχα, με εκπτωτικές τιμές και 30 εστιατόρια. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.
 
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Enter Air. 1 αποσκευή 20 κιλών και 1 χειραποσκευή 5 κιλών.
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία του αναλυτικού μας τιμοκαταλόγου.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός / αρχηγός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 85€.
  • Δημοτικοί φόροι 30€.
  • Προαιρετική επίσκεψη στο Λούβρο: Ενήλικας: 50€ & το παιδί: 35€ (Περιλαμβάνονται μεταφορικά - ξενάγηση και ακουστικά).
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.