Παρίσι – Βρυξέλλες – Μπρυζ

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Παρίσι-Μονμάρτη-Κρουαζιέρα Σηκουάνα-Λούβρο-Μπρύζ-Βρυξέλλες

ΑΠΟ 299 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Παρίσι – By night (Μονμάρτη - Κρουαζιέρα στο Σηκουάνα).
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Παρίσι. Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Το βράδυ σας προτείνουμε, προαιρετική περιήγηση στο φωταγωγημένο Παρίσι. Θα επισκεφθούμε το ψηλότερο φυσικό σημείο της πόλης, το λόφο της Μονμάρτης, όπου κυριαρχεί η Βασιλική Sacre Coeur (Ιερής Καρδιάς) με την καταπληκτική θέα, η πλατεία των υπ’ αίθριων ζωγράφων και η οικεία του Σαλβαδόρ Νταλί. Χρόνος στη διάθεσή σας για βόλτα στα γραφικά παριζιάνικα μαγαζάκια της πλατείας. Στη συνέχεια γνωρίσετε το Παρίσι από μια διαφορετική όψη, την μοναδική οπτική γωνία που μας προσφέρει μια κρουαζιέρα με τα  ‘’bateaux mouches ‘’ στα φωτισμένα ιστορικά κτίρια του Παρισιού (κρουαζιέρα στο Σηκουάνα). Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.
 
2η ημέρα Παρίσι – Ξενάγηση πόλης – Λούβρο.
Πρωινό και ξεκινάμε τη ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε την Παναγία των Παρισίων και το ιστορικό πανεπιστήμιο της Σορβόννης για να φθάσουμε στο Πάνθεον, σημείο ταφής των επιφανέστερων Γάλλων. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τους κήπους και τα ανάκτορα του Λουξεμβούργου, όπου στεγάζεται η Γερουσία της Γαλλίας. Έπειτα, θα οδηγηθούμε στη γειτονιά Σεν Ζερμέν με τα δημοφιλή καφέ ντε Μαγκό και ντε Φλορ, αλλά και τον ναό του Αγίου Γερμανού. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από το μουσείο Ορσέ, την πανέμορφη γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ΄, το Μέγαρο των Απομάχων, τον τάφο του Ναπολέοντα Α ́ για να ολοκληρώσουμε την πορεία μας με το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Πύργο του Άιφελ. Συνεχίζοντας τη ξενάγησή μας, θα θαυμάσουμε την Πλατεία του Αστέρα, όπου κυριαρχεί η μεγαλύτερη σε όγκο Αψίδα θριάμβου στον κόσμο. Στην πλατεία Ομόνοιας θα δούμε το γαλλικό κοινοβούλιο, τον οβελίσκο του Λούξορ, τις μπαρόκ Φοντάνες του Μπερνίνι, τους κήπους του Κεραμικού και τον Πορτοκαλεώνα. Προσεγγίζοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης, θα περάσουμε από τον ναό της Αγίας Μαγδαληνής και την Όπερα Γκαρνιέ, την Εθνική Ακαδημία της Μουσικής και την πλατεία Βαντόμ. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια σας προτείνουμε, προαιρετική ξενάγηση στο πιο λαμπρό μουσείο του κόσμου, το  ανάκτορο του Λούβρου που θα εντυπωσιαστείτε από την είσοδό του, την ογκώδη πυραμίδα από γυαλί που κατασκευάστηκε το 1989 με σκοπό του διάσημου αρχιτέκτονα Pei να εισχωρεί το φως του ήλιου μέχρι το υπόγειο. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε παγκόσμια αριστουργήματα τέχνης, στο τμήμα αρχαιοτήτων ελληνικών και ρωμαϊκών, υπάρχουν πάνω από 300 ελληνικά αρχαία έργα τέχνης, εκεί σε προνομιακή θέση στην κορυφή μιας σκάλας θα θαυμάσουμε την Νίκη της Σαμοθράκης, στη συνέχεια την Αφροδίτη της Μήλου, τον «Ηρακλή και ο ταύρος της Κρήτης» (από το ναό του Δία στην Ολυμπία), τις Εργαστίνες και την Κενταυρομαχία (τμήματα του Παρθενώνα). Τα δύο περίφημα γλυπτά του Μιχαήλ Αγγελου «Ο Θνήσκων» και «Ο Επαναστατημένος» Σκλάβος. Επίσης θα δούμε από κοντά την αινιγματική Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το πρώτο έργο τέχνης μου μπήκε στα ανάκτορα τον 16ο αιώνα και σήμερα ο ακριβότερος πίνακας του κόσμου, καθώς και τον πίνακα «Η Σχεδία της Μέδουσας» του Ζαν Λουι Τεοντόρ και τον υπέροχο πίνακα «Η στέψη του Ναπολέοντα και της Ιωσηφίνας» του Νταβίντ και πολλούς ακόμη πολύτιμους πίνακες Ιταλικής, Γαλλικής και Φλαμανδικής σχολής κα. Ελεύθερος χρόνος.
 
3η ημέρα Παρίσι – Μπρυζ – Ξενάγηση πόλης.
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε προαιρετικά για τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας του Βελγίου το Μπρυζ. Άφιξη και θα επισκεφτούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης όπως την πλατεία  Burg με το Δημαρχείο, τον ναό της Παναγίας  της οποίας το τούβλινο κωδωνοστάσιο φθάνει σε ύψος τα 122,3 μ., γεγονός που το κάνει ένα από τα ψηλότερα κτίσματα από τούβλα στον κόσμο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Βασιλική του Ιερού Αίματος (Heilig-Bloedbasiliek). Το λείψανο του Ιερού Αίματος που ήλθε στην πόλη μετά τη Δεύτερη Σταυροφορία από τον Τιερί της Αλσατίας (Thierry d' Alsace) περιφέρεται κάθε χρόνο στους δρόμους της πόλης. Περισσότεροι από 1.600 κατοίκους λαμβάνουν μέρος σε αυτή την περιφορά, που έχει μήκος διαδρομής ένα περίπου μίλι, πολλοί από αυτούς ντυμένοι ως ιππότες ή σταυροφόροι της εποχής. Συνεχίζουμε για την πλατεία αγοράς τη Mark που είναι και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
4η ημέρα Μπρυζ – Βρυξέλλες – Ξενάγηση πόλης – Πτήση επιστροφής.
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις Βρυξέλλες. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς, μία από τις εντυπωσιακότερες πλατείες της Ευρώπης,  με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις που είναι το σύμβολο της πόλης το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί και λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Ύστερα θα επισκεφτούμε το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.
 
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines & Ryanair με mια αποσκευή 10Kg. με ροδάκια (55x40x20 εκ.) και μια μικρή προσωπική χειραποσκευή 5Kg. (40x20x25 εκ.).
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο μας.
  • Πρωινό καθημερινά. Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός- αρχηγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
     
 
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ:145€.
  • Δημοτικοί φόροι: 18€.
  • Προαιρετικό By night & κρουαζιέρα στον Σηκουάνα: Τιμή συμμετοχής: Ενήλικας 40€ & το παιδί 2-12 ετών: 30€. (Περιλαμβάνει το εισιτήριο για την κρουαζιέρα, τις μεταφορές και την ξενάγηση στο By night (Ελάχιστη συμμετοχή 20 άτομα).
  • Μεταφορά - Εισιτήριο εισόδου – Ξενάγηση και ακουστικά στο Λούβρο: Ενήλικας 45€ και το παιδί 2-12 ετών: 30€.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€.
  • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
 
 
Πτήση Charter με Aegean Airlines     06/01              : Θεσσαλονίκη - Παρίσι: 14:00 - 16:10                                           
  Πτήση με Ryanair 09/01:                                                      Βρυξέλλες (Σαρλερουά) - Θεσσαλονίκη:  15:50 - 19:35