Πάργα

Οδικώς, 4 ημέρες

Πάργα-ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ 159 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΗ – ΑΡΤΑ – ΠΑΡΓΑ (460χλμ.)
Συγκέντρωση στο γραφεία μας και αναχώρηση στις 07:00. Μέσου Εγνατίας οδού με τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στο Μπιζάνι, όπου θα επισκεφθούμε το μοναδικό στο είδος του Μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Συνεχίζουμε για την Άρτα, όπου θα δούμε το περίφημο γιοφύρι της Άρτας, γνωστό για τη σπάνια αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα. Αφού φθάσουμε στην Πάργα και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη με το βενετσιάνικο Κάστρο και την εκκλησία των Αγ. Αποστόλων με τα σπάνια εκκλησιαστικά κειμήλια. Συγκέντρωση και μετάβαση για παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Μ. Σάββατο ΠΑΡΓΑ – ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ – ΑΧΕΡΩΝΤΑΣ – ΣΟΥΛΙ – ΖΑΛΟΓΓΟ (60 + 60 χλμ.)
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τον Αχέροντα ποταμό, συνυφασμένο με το πέρασμα των ψυχών στον κόσμο του Άδη. Ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή με τα στενά και το Δέλτα του, φτάνουμε στο Νεκρομαντείο κοντά στην αποξηραμένη σήμερα Αχερουσία λίμνη, η οποία αποτελούσε χώρο λατρείας των Θεών του Κάτω Κόσμου. Εν συνεχεία, θα ανηφορίσουμε μέσω Θέμελου, στο Σούλι και θα επισκεφθούμε το Κούγκι, που ανατίναξε ο καλόγερος Σαμουήλ. Κατεβαίνοντας στη Γλύκη, όπου θεωρείται ότι βρίσκονται οι πηγές του Αχέροντα θα έχουμε διαθέσιμο χρόνο για καφέ ή φαγητό δίπλα στο ποτάμι. Συνεχίζουμε την πορεία μας για το Ζάλογγο, τον τόπο θυσίας των γυναικών του Σουλίου, που το 1803 προτίμησαν να πεθάνουν παρά να παραδοθούν στον Αλή Πασά. Στη νότια πλαγιά του βουνού θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας πόλης του 4ου π.Χ. αιώνα, της Κασσιόπης, με την οποία θα ολοκληρώσουμε το σημερινό οδοιπορικό μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση του Κυρίου. Αργότερα θα μας περιμένει Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα ΠΑΡΓΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ (120χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την κεντρική πλατεία της Πάργας για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις του Δήμου και να διασκεδάσουμε. Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε για να γιορτάσουμε με παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα στη διαδρομή μας προς την Πρέβεζα συναντάμε τη σπουδαία Ρωμαϊκή πόλη της Ηπείρου, τη Νικόπολη και καταλήγουμε στην όμορφη Πρέβεζα με το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο και τους πολυσύχναστους πεζοδρόμους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα ΣΥΒΟΤΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (400χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για καφέ στα όμορφα Σύβοτα, τα φιόρδ της Ελλάδας. Συνεχίζουμε την πορεία μας για τα πανέμορφα Γιάννενα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, ώστε να θαυμάσουμε τη μοναδική λίμνη των Ιωαννίνων. Αναχώρηση και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη στη Θεσσαλονίκη.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Τις μεταφορές με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με την αντίστοιχη
διατροφή. Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο
πρόγραμμα. Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας. Ασφάλεια αστικής
επαγγελματικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι
αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρο διαμονής.