Παράλια Μικράς Ασίας οδικώς από Θεσσαλονίκη, 5 ημέρες - 28η Οκτωβρίου (Α)
Οδικώς, 5 ημέρες
Τουρκία-Μικρασιατικά Παράλια-Αϊβαλί-Μοσχονήσια-Φώκαια-Αρχαία Έφεσος-Πέργαμος-Τροία
1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΣΥΝΟΡΑ ΚΗΠΩΝ - ΑΪΒΑΛΙ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Καβάλα, Αλεξανδρούπολη. Θα φτάσουμε στα σύνορα των Κήπων και θα κάνουμε μια στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και περνώντας έξω από την Κεσάνη, θα διασχίσουμε την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου που φέρει την ονομασία Τσανάκκαλε 1915 και εγκαινιάστηκε στις 18 Μαρτίου 2022. Έχει μήκος 2023μ και ενώνει την Ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας με την Ασιατική (Μ. Ασία). Δια μέσου μιας πανέμορφης διαδρομής στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη, συνεχίζουμε για Αδραμύττιο όπου Θα φτάσουμε στο πανέμορφο Αϊβαλί, τις αλλοτινές Κυδωνιές, μέσα σε ένα απέραντο κάμπο από ελαιόδεντρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερος χρόνος για βραδινή βόλτα στην παραλία των παππούδων μας.
2η ημέρα ΑΪΒΑΛΙ - ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΦΩΚΑΙΑ - ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στα γραφικά πέτρινα σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά χρωματιστά αρχοντικά με τις λουλουδιασμένες αυλές, που σώζονται και κοσμούν το Αϊβαλί. Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του Αϊβαλιού. Επίσκεψη στον ανακαινισμένο Ναό των Ταξιαρχών του 1890. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για Φώκαια. Στάση στο γραφικό λιμανάκι με τη μοναδική ομορφιά που δεν θα μας αφήσει ασυγκίνητους και στη συνέχεια διαμέσου Μενεμένης και Κορδελιού, φτάνουμε στην πολύπαθη και κοσμοπολίτισσα Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και δείπνο.
3η ημέρα ΑΡΧΑΙΑ ΕΦΕΣΟΣ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατευθυνόμαστε στην εθνική οδό, που μας οδηγεί στην εκπληκτική Έφεσο. την πιο καλοδιατηρημένη και μεγαλοπρεπή αρχαιολογική ζώνη της λεκάνης του Αιγαίου. Όσες αρχαίες πόλεις και αν έχει δει κανείς, ξεχνιούνται μπροστά στην αρχαία αυτή πόλη της Ιωνίας. Χτισμένη ακριβώς στο σημείο που “ο κάπρος συνάντησε τον ιχθύ”, όπως ο χρησμός προφήτεψε, η Έφεσος είναι ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό θαύμα και η σημαντικότερη αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας. Τα καλοδιατηρημένα μνημεία της αποδεικνύουν τις δοξασίες των διαφόρων κοινωνιών που διαδέχονταν η μια την άλλη. Η εντυπωσιακή πόλη μας περιμένει για να μας αποκαλύψει τα μυστικά της. Η Αρκαδική οδός, το Ελληνιστικό Θέατρο, το Νυμφαίο, το Στάδιο, το Γυμναστήριο του Βέδιου, η περίφημη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, η οδός των Κουρητών, το Σιντριβάνι του Τραϊανού, το πρυτανείο και το θέατρο που θεωρείται το μεγαλύτερο της Μικράς Ασίας και ο Ναός του Αδριανού είναι τα πιο σημαντικά από τα μνημεία που θα γνωρίσουμε. Θα επισκεφθούμε ακόμη τα σπίτια των Ρωμαίων πατρικίων, με τις διάσημες πλέον τοιχογραφίες τους. Ακολουθεί στάση στα εντυπωσιακά Δίδυμα και στο ναό του Απόλλωνα. Στην επιστροφή θα σταματήσουμε στο παραλιακό Κουσάντασι, φημισμένο για την οικονομική αγορά και την στάση αρκετών κρουαζιερόπλοιων. Το απόγευμα επιστροφή στη Σμύρνη. Ελεύθερος χρόνος για να τον διαθέσετε στην απέραντη αγορά Kemeralti. Επίσης σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Historical Elevator Building για να απολαύσετε την ατέλειωτη θέα όλου του παραλιακού μετώπου της πόλης από το Asansör Cafe στον τελευταίο όροφο του κτιρίου.
4η ημέρα ΣΜΥΡΝΗ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΑΪΒΑΛΙ
Τελευταία μας μέρα στη Σμύρνη και παρόλο που έχουμε δει από τις βόλτες μας αρκετά πράγματα, σημερα πριν φύγουμε θα κάνουμε μια περιήγηση στην πολύπαθη και ιστορική πόλη, στην οποία γεννήθηκε και ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα. Θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη. Εν συνεχεία θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φτάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» (Mavi Sehir) και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε πρός την προκυμαία της Σμύρνης. Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι, στην Μπελαβίστα και την παλιά ελληνική συνοικία του Αλσαντζάκ με το γραφικό πεζόδρομο της Σμύρνης, το ιστορικό Κορντόν, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά. Στη συνέχεια μεταφορά στην πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο του Ρολογιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αρχαία Πέργαμο, από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Θα δούμε το Ασκληπιείο και τηνΒασιλική τουΑγίου Ιωάννου. Στάση για γεύμα εξ ιδίων καισυνεχίζουμε για τοΑϊβαλί. Τακτοποίησηστο ξενοδοχείο και δείπνο.
5η ημέρα ΑΪΒΑΛΙ - ΤΡΟΙΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το πρωινό μας, επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη του Πριάμου, για να δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων για να φτάσουμε στην Καλλίπολη, γενέτειρα της γνωστής σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ΄οδόν, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
Βόλος Δημαρχείο 02.00 02.15
Λάρισα Πλατεία ταχυδρομείου / Λέσχη αξιωματικών 03.00 03.15
Κατερίνη ΚΤΕΛ Κατερίνης 04.00 04.15
Θεσσαλονίκη Μητροπόλεως - Βενιζέλου 05.00 05.30
Καβάλα Δημοτικός κήπος - Σημαίες 07.15 07.30
Ξάνθη Ανατολική έξοδος Fresh & Co 08.00 08.15
Κομοτηνή Μνημείο Ηρώων “Σπαθί” 09.00 09.15
Για τις αναχωρήσεις από Βόλο & Λάρισα υπάρχει επιβάρυνση 10€ ανά άτομο και ανά διαδρομή.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
- Μετακινήσεις και περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
- Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
- Πρωινό και δείπνο (ημιδιατροφή) καθημερινά στο ξενοδοχείο
- Αρχηγός - συνοδός του γραφείου
- Επίσημος τοπικός ξεναγός
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
- Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
- Συνολο φόρων & δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 15€